Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

Vpich (2011) 

(Obsahuje spoilery)Silné, opravdové a podle všeho nepochopené alespoň zde. Celý příběh má docela sílu a stěžovat si na jeho neukončení je pitomost. Pokud by došlo k happyendu, tak byste si stěžovali na něj a pokud by prohrál tak to nemůže být film podle skutečné události. Naopak tenhle konec není šťastný je smutný, melancholický. Chris Evans je jako Mike vynikající, sice trochu nabouchaný na tak silně závislého, ale herecky výborný. Ono obecně jsou herecká výkony velmi dobré, scénař se drží relativně při zemi a realitě co se paranoii týče. Problémem filmu je zbytečné se babrání v Třetím světě hlavně týpek s kazetou je narvaný do filmu hodně násilně. K závěru: příběh není nijak neukončený, hl. postava zemřela a text na konci filmu nám řekne výsledek procesu. Naopak jeho předávkování vede k zamyšlení, protože buď to byla náhoda(pěkně blbá), sebevražda ze zoufalství(naprosto nepravděpodobná) nebo sebevražda, aby došlo ke změně statutu quo(můj osobní favorit). I když tohle rozvrstvení si možná jen vymýšlím.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Nedostatek humoru? To nemůžete myslet vážně... Velmi milý a povedený snímek. Velmi dobře napsané i zrežírované především prostřihy, které se teda netýkají Neda, velmi dobře a v rychlosti přiblíží vedlejší postavy a za chvíli se cítíte jako byste je znali. Vynikající obsazení plné hvězd ať hollywoodských či televizních, které má mezi sebou fungující chemie a vzájemná interakce působí přirozeně. Hodinka a půl je ideálně dlouhá, žádné velké natahovačky a napínačky, kdy divák ví, co se musí stát a přichází vata zbytečných. Žádná komedie kvůli které by jste spadli ze židle ale celou dobu se budete usmívat a bavit.

plakát

Špion (2011) (seriál) 

Seriál s dokonalými charaktery, parádním britským humorem a celkově jeden z nejpovedenějších podzimních nováčků. Darren Boyd jako ňouma/špion je dobrý, ale co tenhle seriál velmi odlišuje od Chucka kromě lepšího motivu pošahané rodinky je naprostá ignorace akce, ale přesto se parádně bavíte celých 25 minut a chcete víc. Za všechny pošahané charaktery musím vyzdvihnout především syna hlavního hrdiny, který je vlastně dospělejší než jeho skutečný i nevlastní otec dohromady a scéna kdy ho vyzvedá táta z fotbalu a on tam na něj čeká rozhodcovském dresu naplno vystihuje jak absurditu tak humor celého seriálu. Britové to znovu dokázali ;)

plakát

Barbar Conan (2011) 

Ještě jednou Conan zabodne ten zatracenej meč do země tak už mu ho někam narvu. I když možná taky ne;) Momoa je fajn, setkání s Nonsem Aznoziem znovu od Casse bylo taky příjemné, ale tím mi bohužel došel seznam pozitiv a teď už jde filmu přiřadit jen jakékoliv negativum jaké vás napadne. Vlastně Morgan jako vypravěč je fajn, ale dodá jen falešný pocit že se možná budete dobře bavit. Bohužel to není pravda...

plakát

Barneyho ženy (2010) 

Wow. Silný film v každé své části a to nejen díky Giamattimu. Vynikající scénář (netuším nakolik je přesný jako předloha, ale na tom nijak zvlášť nesejde) do kterého se obsadila asi ta nejdostupnější herecká špička a do táhla do parádně procítěného dramatu, který má sice pár prvků přesládlé romantické komedie, ale přece je tragikomický jako život sám. Teď je najít jediný důvod, proč to distributor přeložil jako Barneyho ženy evokující romantickou komedii, když je to něco výrazně lepšího...

plakát

30 minut nebo méně (2011) 

Povedené. Dobré dialogy, slušné akční vsuvky a díky tomu dobrá oddychovka. Z hereckých výkonů musím vyzdvihnout hlavně Michaela Peñu a ani Aziz s Jessem nepodali nejhorší výkon. Co se týče McBridea tak snad každou roli hraje úplně stejně a především otravně, že na něj začínám mít celkem alergický. Občas selhávající logika a především to není žádná obří komedie u které by jste se nepřestali smát, což ale filmu na zábavnosti neubírá. Lepší nadprůměr hlavně za Michael Peñu.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Nekorektní sranda okořeněná akcí tvoří příjemný mix, který rozhodně neurazí. Upřímně jsem i přes hodně povedený trailer nečekal mnoho a dostal jsem něco co prostě nemůžu ohodnotit jinak než 5*. Dá se jen doporučit tedy pokud nemáte něco proti místy rasistické a Ameriku zesměšňující srandě. Gleeson mi svou postavou trochu připomněl starého dobrého Švejka a září neuvěřitelně v každé scéně. S Don Cheadlem si na plátně překvapivě sednou a dobře doplňují. Je trochu škoda Marka Stronga, který na těch kraťoučkých 96 minut prostě nedostane dost prostoru, aby dostal nějakou nezapomenutelnou scénu. Vynikající dialogy(žádné pitomé vyčpělé vtipy o prdech, hovnech či zvratkách jsou pomalu zázračné tenhle rok), povedená muzika(jen škoda, že asi nejlepší píseň zazní až v pozávěrečných titulkách(ty bez obrázků)). Navíc pro mě první letošní film kdy jsem na konci stále chtěl víc a víc. Tohohle filmu se prostě nejde nabažit.

plakát

Bunraku (2010) 

Stylizace do papíru a barev se mi překvapivě líbila a to není rozhodně ten největší klad. Tím je akce. Ta je v akčním filmu základ a tady se setsakramentsky povedla. Nechybí ji vtip, různorodost, poutavost a to bez šílených digitálních triků a bossů. Další věcí je styl: kromě hodných hochů (Hartnett a Gackt), nikoho nepřekvapí parádní výkon Woodyho jako barmana. Ten který překvapil Kevin McKidd, který má neuvěřitelný styl, působí dojmem elegána, tanečníka a zbytek hvězdného obsazení stylově přejel. Velké mínus mají u mě tvůrci za nevyužití největších hvězd svého ansáblu: Perlmana a Demi Moore. Hlavně to mrzí u Perlmana, protože pěkná akční sekvence jak se dostala jako Nicola k moci by byla fajn. Demi nedostane moc prostoru, ale když se objeví na scéně tak si jí prakticky uzurpuje: hlavně scéna při dobytí tábora a jediný co z toho nemůžu dostat z hlavy je ten pohled, co hodila na Woodyho.

plakát

Rande u přepážky (2011) 

Není to špatné, ale chybí tomu k dokonalosti celkem dost. Nápad na na dvojité vyloupení banky dvěma různými skupinami lupičů je fajn. Navíc jsou jedni jsou hillbilly a ti druzí profíci. Tohle celkem funguje a je to zábavné, jenže pak to prostě přeplácají. Přibudou další strany a lidé pomalu umírají a do toho ještě si Patrick Dempsey, přestože je rukojmí, tak si začne hrát na poldu. Prostě mišmaš a závěr tomu naprosto ignoruje čas a tudíž se podle mne nedal stihnout. Herecké výkony ujdou, hlavně Dempsey hrající obsesivní poruchu dost zábavně. Matt Ryan a jeho britský akcent se zas skvěle poslouchá. Škoda je, že chybělo tak málo a byla tu krimikomedie roku, takhle věřím tomu, že "Tower Heist" i "30 minute or less" budou lepší.