Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Bigbít

Bigbít (1998)

Dokonalé, víc netřeba říci!

Byl jednou jeden dům

Byl jednou jeden dům (1974)

Naprosto úžasný seriál u kterého se tají dech, mrazí v zádech. Když jsem ho kdysi viděla poprvé, spalda mi brada. Umělecký koncert po všech stránkách. Krutá reálná pravda a minulost vhání slzy do očí!!

Knick: Doktoři bez hranic

Knick: Doktoři bez hranic (2014)

Mrazivé, krutě realistické, syrové, historicky podložené, inspirující, naučné, poučné, dech beroucí, šokující, dekadentní. Neznám takové množství výstižných přídavných jmen, aby dostatečně vystihovala seriál v celé jeho kráse. Podle hodnocení usuzuju, že i laici v něm našli zalíbení - dovedete si představit, co je to za orgasmus pro nás zdravotníky? :)

Zavolejte porodní sestřičky

Zavolejte porodní sestřičky (2012)

Hodnotím komentářem, který jsem psala i pro seriál Knick: Doktoři bez hranic - prostě miluju opravdové seriály podepřené historií, pravdou, vývojem, lidstvím a medicínou: Mrazivé, krutě realistické, syrové, historicky podložené, inspirující, naučné, poučné, dech beroucí. Neznám takové množství výstižných přídavných jmen, aby dostatečně vystihovala seriál v celé jeho kráse. Podle hodnocení usuzuju, že i laici v něm našli zalíbení - dovedete si představit, co je to za orgasmus pro nás zdravotníky? :)

Sanitka

Sanitka (1984)

Velmi se omlouvám, ale nechápu, jak seriál může někomu připadat nezajímavý. Je to velmi těžký seriál, plný psychologických rozhovorů a scén zabývajících se životem a smrtí, lidskou podstatou a bytím. Seriál není zkrátka jen seriálem. Při sledování na člověka padá veškerá tíha lidského jedince. Nekompromisně úžasný skvost!

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988)

Výborně zpracované, výborně natočené, výborně zahrané, bezkonkureční hudba - jeden velký umělecký koncert u kterého se hrnou slzy do očí!

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Velmi povedený seriál, jak postavy, jejich myšlení, společnost, doba, intriky a vše co se vůbec dá vyjmenovat, naprosto skvěle zpracované. Musím se přiznat, že chvílemi mi seriál připomíná tvorbu Jane Austenové. Člověka hodně pohltí.

Mrtví jako já

Mrtví jako já (2003)

Myslím, že tento seriál se velmi povedl. Mrazivé vyobrazení vyrovnávání se se smrtí samotného (ne)mrtvého je perfektně propracované, až člověka napadá, neděje-li se třeba něco podobného doopravdy...Vše z pohledu mladé holky, která nenápadně nabádá dívejte se kolem sebe važte si života nebo umřete a je po....Seriál je zpracován tragikomicky, což je jeho velké plus - podobné téma totiž jiným stylem ani zpracovat nelze. A samozřejmě výborný šéf smrtonošů Mandy Patinkin...

Pán času

Pán času (2005)

Nemám příznačných slov, jež by mohla dokonale vystihnout, co ve mě Doctor Who vyvolává. Nemá asi smysl znovu opakovat známá fakta, jak je seriál jedinečný, originální, britsky britský, dech beroucí, fenomenální, samozřejmě nadčasový a kultovní. Občas bývám v šoku, jak jsou některé díly kruté. Stylem fantasy jsou vyobrazeny všechny lidské bolesti a trampoty. Občas mě překvapí jakási nevyrovnanost dílů - někdy mám pocit, že záškodníci jsou vytvořeny dětmi páté třídy základní školy a jindy mi přijde, jak je to hezky "natrikovavné". A co se mi nejvíc líbí je holý fakt a pravdivý zákon, že Wibbly Wobbly Timey Wimey!