Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Tak to je moc milé překvapení. Když jsem četl ty vysoké hodnocení, tak se mi ani nechtělo věřít, že to bude tak dobré. Skvělý výběr herců podtrhuje atmosféru, Lambora je sympaticky čestný, naivně přímý princ. Natálka je krásná, ale žádná ufňukaná nebo uječená slepice, hlas Jitky Moučkové ji trošku přibližuje k Penny z Teorie. Eliška Křenková dostala roli filmového hláškaře a sedí ji to jak p...l na hrnec. Zach dokáže být vtipný i tajemný, Simona Zmrzlá si vystřihla záporačku jak ze zaklínače. Hudba je mimořádně povedená, hlavně vážné polohy (pomalé smutné, rychlé, nebo epické). Jediná výtka by možná mohla být u akčních scén, ty prostě pořád nefungují. Hlavně ty, kde se jezdí na koních. Proč proboha pořád točíte přední blízký záběr na herce a pak prostřih z dálky, kde jede zkušenější jezdec viditelně jinou rychlostí a v jiném tempu? To samé šermířské scény, ty jsou pořád jak divadelní představení a při střelbě z luku ho princezna drží jak prase cvičky. I přes tyto výtky se tento film (je to spíš fantasy, než pohádka) náramně povedl. To, že má vzniknout pokračování mě trochu děsí, bojím se, že to není nejlepší nápad, ale rozhodně tvůrcům držím palce a do kina na to půjdu.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Pro mě nejlepší seriál, co jsem viděl. Prvky Blade Runnera, Firefly, Starship Troopers. Doufám, že 4.-tá serie udrží kvalitu.

plakát

Motorband: Restart (2017) 

Nostalgie pro každého rockera padesátníka. Libor Matejčík tenkrát vybudoval superskupinu, která neměla co do instrumentální vybavenosti jednotlivých hráčů konkurenci. Osobně jsem zažil, že v malé vsi hrál Moroband pro cca 25 lidí. Ale hráli, jako by tam bylo narváno. Všichni, kdo jsme tam byli, jsme byli buď muzikanti, nebo alespoň fandové rockové hudby. A všem nám padala čelist, jak jsou ti kluci nadřený. A Střihoun? V té době to bylo absolutní zjevení, jaké se u nás do té doby nevidělo. Ale více silných osobností pohromadě, to většinou nevydrží. A to je myslím patrné i z tohoto filmu. Máča je řezník, kterej ví přesně co chce a taky to tam dorve, ale je to taky jeho největší slabina - tito lidé mívají problém se zpětnou vazbou, pravdu nechtějí slyšet, ale chtějí ji mít. A i přesto - Motorband je legenda, prošla jím obrovská řada muzikantů, většinou pak hráli v dalších a paradoxně úspěšnějších kapelách. (Kabát, Kreyson, B.S.P. atd.). Holt - úspěch nevzniká jen z kvality, image a marketing často dosahují megaúspěchu i když v podstatě nemají produkt k prodeji.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Ano, jsem zaujatý. Miloval jsem jako kluk ten komiks, co vycházel v Ábíčku, proto jsem se moc těšil i na film. Hrdina je sympaťák, princezna je kočka (a není blbá). Není to oscarové drama, ale super zábava. Já to mám radši, než SW, nebo ST, bohužel, dvojku asi nenatočí.

plakát

Její alibi (1989) 

Jedna hláška za druhou, inteligentní i přímočarý humor a spousta fórků, kterých jsem si všiml až po více shlédnutí. Dabingová verze je už hodně slabá, ale pravda, že pouze řemeslným provedením, volba dabérů je fajn. No a Pavlínka je tam vážně skvělá.

plakát

Svatba na oko (2013) 

Málokdy se povede, aby všechno tak dobře fungovalo. Vše je dopředu předvídatelné, nepřekvapí snad ani minuta filmu a přece se celou dobu člověk dobře baví. Nepopadáte se za břicho, ale celou dobu se musíte smát. A hlavně - Molly je díky Aubrey Dollar prostě k sežrání, podle potřeby buď milá, trhlá, nervní, nebo roztomilá. Josh je sympaťák a je jasné, že Molly je mu od začátku souzená, takže jde jen o to, jak dlouho mu to bude docházet. Super oddychovka pro lepší náladu.

plakát

Westernstory (2011) 

Viděl jsem to teprve nedávno, cca 5 let od premiéry. Ty odpady tady fakt nechápu. Nic se tu nebere vážně a je to čistá ptákovina, ale úplně na mě padá ta prdel, jaká musela bejt u natáčení. Samozřejmě tu nejsou ambice dělat jakékoliv umění, ale bavit to prostě dokáže. Teda kyselou prdel nepobaví nic, ta půjde radši na Hořící keř, aby si "umělecky" užila depku.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Jeden z nejlepších filmů. Skvělý casting, nesmrtelná hudba, krásná příroda, vynikající bojové scény, prostě jeden z těch filmů, kde se toho povedlo opravdu moc.

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

Opět skvělá hudba i režie, stejně tak herecké obsazení. A to se pánové Morricone a Leone teprve roztrénovávali na na následující Hodný, zlý a ošklivý, aby to pak dorazili nejlepším vesternovým počinem všech dob.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Protože jsem tento film viděl jako většina z nás až po Tenkrát na západě, bude vždycky až ten druhý nejlepší. Ale zase má pro mě jeden primát - nejkrásnější Moricconeho skladbu "Extasy of gold". Tu mám radši než cokoli jiného kdy složil. I Metalica si ji oblíbila (použila ji na nástup svého filharmonického koncertu a pak ji nahrála v zmetalované verzi).