Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (50)

plakát

Bazén (2001) 

Nudný nebyl. Trochu jsem se i bál. Nejubožejší smrt měla Linda Rybová, která se do ní vyřítila po tobogánu a smrt Jana Vlasáka, který pátral a dorazil k nově vystavenému bazénu na Barandově, který má být něco "extra" (ve skutečnosti je to aquapark v Liberci, ale aspoň je v ČR). U mě má tento film tři hvězdy za české herce, české prostředí a děj: "To už tady párkrát bylo! Ale u nás tak často ne;-)" Jinak dávám odpad anglickýmu dabingu, aspoň za Lindu Rybovou!

plakát

Silent Hill (2006) 

Nuda? Ne! Docela mě překvapil. Jako horor má "něco do sebe". Je to jak mix Doom, Alien, Harry Potter, Záhada Blair Whitch a Mumie :-d. Hororová a temná atmosféra zde jest, i když hodně počítačová Je to prostě "město v temnotě" a že hlavní role obsadili ženy, byla pro mě také pozitivní zpráva. 24 letá mladá žena v sukni, malá dívka a blonďatá policistka. Radha Mitchell svou roli zahrála skvěle, že chvílemi šel strach i zní :-D. V tomto filmu můžete i vidět, jak se může víra proměnit v něco temného, nebo ve společenství spíše "cvoků" nebo "fanatiků". Doporučuji ho všem Je to skvělá podívaná, kterou není vidět každý den! A že by trochu komedie?No, ne.

plakát

Netvor (1985) 

Horor nic moc, nebál jsem se ho ani ve svých 6 letech ve 4 ráno, ale tři hvězdičky aspoň za to, že to byl první můj horor;-)

plakát

Variácie slávy (1991) (TV film) 

Úplne vynikajúci film o začiatkoch slávneho hudobného génia "Wolfiho"Amadea Mozarta, ktorý už od 5 rokov vychádza so svojimi rodičami a sestrou zo Salzburgu, aby hráli svetu ich super hudbu a robili Salzburgu v svete čest. Mozartova sestra "Naninka" má tiež veľké nadánie, hlavne pre spev aj ako cembalistka, že postupne začne na Wofiho žiarliť. Obidvaja prežívajú ťažké horúčky, hlavně Mozart, z ktorých sa nakoniec vylieči. Mozart jednu takúto horúčku prežil aj v Olomouci, ale táto návštěva v filmu nebola zachytená.To jediné by som filmu vytkol:-).Vtedy mal 11rokov a v filmu preskočili z 8 rokov na 12, kde Mozart zložil svoju prvú operu, ktorú začal pisat práve v Olomouci. Slováci natocili naozaj svätý film, na ktory by som sa mohol pozerať stále dokola. Je plný hudby Mozartovi, Händlovi, dokonca aj na varhany nám túto práve Mozart zahrá v jeho 8 rokoch, a potom na záver jeho slávna prvá opera La finta semplice sa musí ľúbit každému.

plakát

Noc pastýřů (1993) (TV film) 

Pro mě skvělý film o J. J. Rybovi, o jeho talentu a vzniku slavné České mše vánoční, která je nejznámější u nás. "Hej mistře vstaň bystře! Shlédni na jasnost..." Hraje J.Abrhám jako J.Ryba a D. Havlová jako jeho žena. Na tento film se můžu dívat pořád, aspoň tedy na závěr, kdy zazní jednou o vánocích v rožmitálském kostele nejznámější část Gloria.("Sláva budiž Bohu velikému! Pokoj lidu všemu pokornému! Dnes se narodil spasitel, všeho světa vykupitel!")

plakát

Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (1991) (TV film) 

Docela zvláštní pohádka plná fantazie, skvělé hudby, mluvících zvířat, kouzel a taky romantiky. A tuto romantiku kazí narušitelka vládnoucí černou magií, která chce lásku po někom, kdo už miluje Fantaghiro. Ale láska se asi prostě nedá vykouzlit ani očarovat.

plakát

Predátor (1987) 

Lidé stáhnutí z kůže vypadají fakt skvěle!!!

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Ty flashbacky a flashboardy jsou dobrým doplňkem seriálu. A čísla 4 8 15 16 24 42 mě pronásledují na mém černém tričku...:-O