Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (5)

Memento

Memento (2000)

Tak tento film je jediný, který kdy ode mě dostane totální 100%. Bezkonkurenční nápad, provedení, znamenití herci. Film, u něhož budete napoprvé sedět s otevřenou pusou a zavřete jí až poběží titulky (jako já). Film, který vyžaduje stoprocentní koncentraci, a navíc ho musíte vidět víckrát, abyste vše pochopili...

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forreste, běž! Proč tenhle film neztratil po patnácti letech a také po řádově dvaceti shlédnutích nic ze své zábavnosti? Snad je to jeho epizodičností, kdy každá etapa života retardovaného génia je vyšperkována k dokonalosti. Asi stokrát lepší než knižní předloha, které se to v podstatě vůbec nepodobá. Nejlepší je ovšem Forrest coby vzor pro Elvise:-)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Tenkrát na západě je navenek strašně dlouhý, relativně bezdějový western. Ovšem má v sobě neuvěřitelný náboj a atmosféru. Abyste si ho vychutnali, musíte zpomalit a ponořit se do nemilosrdného světa amerického západu, vyprahlého až do ruda, kterým rezonuje geniální Morriconeho hudba. Když se díváte na jednotlivé obrazy z tohoto filmu, jazyk se vám lepí na patro a jako byste měli všechno na sobě pokryté prachem. Do této krajiny přichází jako nemilosrdný mstitel Charles Bronson, který toho sice moc neřekne, a přece už nikdy nic líp nezahrál.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Jednička je prostě nejlepší. Boží, dokonalá. Za všechny fanoušky J.R.R.Tolkiena znovu děkuji jistému Novozélanďanovi, že se do toho pustil. Výsledek je skoro zázračný a navíc se neokouká. Co bych psal o detailech, stejně jste to všichni viděli...

Collateral

Collateral (2004)

Postmoderní akční psycho. Všechny hodnoty jsou zapomenuty, smysl mají jen peníze a moc a život nevinného nikoho nezajímá. Přesto či právě proto, že ve filmu zase tolik zabíjení není, zasáhl mě ten chlad z něho sálající o to více. Tom Cruise hraje nejlíp ve svém životě - dokonale odtažitý, stále chladně uvažující a nemilosrdný. Ještě že to dobro nakonec vyhraje. Úplně super je to, že se vše odehrává v noci - atmosféře to přidává jasné body - "setkání" s hudebníkem v prázdném baru, scéna s Jamiem Foxxem v nočním klubu - skvělé, správně ponuré.