Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (8)

Myši patří do nebe

Myši patří do nebe (2021)

Film se v anglické verzi objevil v zábavním systému ICE letecké společnosti Emirates.

Černobyl - The Happiness of All Mankind

Černobyl - The Happiness of All Mankind (2019) (epizoda)

Ze slov Valerije Legasova (Jared Harris) by se mohlo zdát, že STR-1 je pouze upravený Lunochod a čeká někde ve skladu. Ve skutečnosti byli autoři Lunochodu, v čele s Alexanderem Kermurdzhianem, osloveni až po katastrofě, aby vytvořili vozidlo, odolné vůči radiaci a určené speciálně pro odklízení trosek. Během krátkého času vznikly dva kusy STR-1, pracující dva měsíce v záření až 2 SV/h.

Černobyl - Open Wide, O Earth

Černobyl - Open Wide, O Earth (2019) (epizoda)

Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo.

Černobyl - Open Wide, O Earth

Černobyl - Open Wide, O Earth (2019) (epizoda)

28 hasičů a pracovníků elektrárny nejvíce zasažených radiací a převezených na speciální oddělení 6. moskevské nemocnice, bylo pohřbeno na moskevském Mitínském hřbitově v severozápadním správním obvodu. Jejich těla byla vložena do igelitového obalu, pak do dřevěné rakve, poté do dalšího igelitového obalu a nakonec do svařené zinkové rakve, která byla navíc zalita betonem. I přes tato opatření je v místě uložení měřitelná zvýšená úroveň radiace.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Na základě zfalšovaného záznamu z Harvardu složil Frank Abagnale v Louisianě regulérní advokátní zkoušky díky někdejší možnosti je stále znovu a znovu opakovat. Stačilo natrefit na příznivé složení otázek a poučit se ze svých minulých chyb.

Reklama