Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Film jako udělaný pro studenty bioetiky. Aneb co se může stát, pokud se vám tak trochu pokazí život, proměníte se ve zvíře a zároveň jste moc šikovný plastický chirurg. Dvě hvězdy aspoň za originalitu a napětí, ale upřímně doufám, že se mi na to všechno podaří brzy zapomenout.

plakát

Milenci ze severního pólu (1998) 

Tento film jsem rozhodně neviděla naposledy a rozhodně to nebude poslední film, který jsem od Medema viděla. Vizuálně to byl vyloženě umělecký zážitek - práce kamery, kontrast, prolínání pohledů postav... Samotný příběh mi přišel pohádkový, ke konci snad absurdní, ale pak jsem si uvědomila, že život je přece plný náhod (dobrých i špatných) a na to se režisér zřejmě snažil poukázat. Takže proč ne...?

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Skvělý film, ale zároveň velké zklamání. Autor příběhu asi nikdy neslyšel, že méně někdy znamená více. Lépe řečeno - přibližně ve chvíli, kdy přišel Tesla se svým vynálezem, pro mě zábava skončila. Od té chvíle to začal být tuctový film, i když uznávám, že to poslední rozuzlení mě nenechalo chladnou. Pozn.: Podobně jsem se cítila u Iluzionisty. Možná filmy o kouzelnících prostě nejsou pro mě.

plakát

Lásky čas (2013) 

Další Curtisův film, od kterého jsem čekala, že mě zahřeje u srdíčka, a v tomto směru rozhodně nezklamal. Všichni diváci včetně mě odcházeli ze sálu dojatí a plní optimismu. Bohužel film na mě nepůsobil tak britsky, jak bych si přála, a děj chvilkama trochu drhl. Nemyslím, že by se někdy About Time zařadil ke klasikám jako Love Actually, ale vedle jiných filmů bude určitě pořád vynikat!

plakát

Hodný syn (2011) 

Zajímavé drama, které se mi líbilo zejména díky své "ledové" atmosféře typické pro severské filmy. Jediným kamenem úrazu pro mě byl poněkud předvídatelný děj, ale jinak nemám co vytknout.

plakát

Pěna dní (2013) 

Klobouk dolů Gondrymu za zfilmování takové knížky jako je Pěna dní. Nejdřív jsem si musela zvyknout na dvě věci: zasazení do moderního prostředí a hlavně stáří herců. Je to trochu škoda, protože tento film byl příležitostí představit mladé herce a zároveň tak zachovat předlohu. Jinak ale film splnil moje poměrně vysoká očekávání a výborně jsem se bavila. Gondryho fantazie skvěle doplnila tu Vianovu.

plakát

Control (2007) 

Na hudbu Joy Division jsem vždycky narážela jen "okrajově" a o kapele, natož o životním osudu Iana Curtise, jsem nic nevěděla. Film byl příjemným překvapením v čele s hlavním hercem Samem Rileym. Neznám jeho ostatní filmy a nevím, co příjde, ale troufám si říct, že tohle byla jeho životní role. To netradiční černobílé pojetí udělalo film dost depresivní, ale krásný - stejně jako je tvorba Joy Division...

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

Myslím, že slovo "neuvěřitelný" tady právě nabylo svého doslovného významu. Tenhle dokument z hlavy prostě jen tak nedostanu!

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Britská telenovela na úrovni - asi tak bych (v dobrém smyslu) popsala Downton Abbey. Obdivuju skvělé psychologické vykreslení postav a perfektní zachycení historické doby. Velmi specifická atmosféra mě každým dalším dílem víc a víc vtahuje do celého příběhu, čehož si u seriálu velmi cením a zároveň se bojím jeho konce.

plakát

Lollipop Monster (2011) 

Nemám ráda kýče a tohle byl jeden ukázkový. Pokud chtěla režisérka natočit něco originálního a troufalého, tak se jí to asi povedlo, ale u mě je s tím na špatné adrese. Dvě hvězdičky za pobavení (hlavně na konci)...