Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (30)

plakát

Barvy písku (2015) 

Pro mě osobně jeden z nejsilnějších zážitků letošního roku. Úžasně zpracovaný příběh jedné silné ženy odehrávající se v (kulturně, společensky, geograficky…) vzdálené zemi zmítající se pod vládou diktátora a občanskou válkou. K hlubokému zážitku dopomáhají mimo jiné i záběry z první válečné linie, které se režisérovi podařilo získat od přímých aktérů bojů.

plakát

Hon (2012) 

Let the hunt begin! Kouzlo maloměsta se vytrácí v okamžiku, kdy se jeden z lovců stane kořistí. Uštvat lze totiž nejen zvěř, ale i člověka a i lidé se dokážou chvoat jako zvířata. Úžasný film plný emocí, který dokáže diváka udržet ve střehu od začátku až do konce. Závěrem snad jen tolik, že (děti), maminka a pan režisér má vždy pravdu!

plakát

Krev mojí krve (2011) 

Film o nižší třídě, která v Lisabonské chudinské čtvrti svádí boj s (vlastními) životními osudy. Film o tom, že někdy těm, které milujeme, prokážeme tu největší službu tím, že je necháme jít. Film o lásce k bližním, která nezná hranice. Za zmínku jistě stojí opravdu skvělé herecké výkony v podání hlavních protagonistů, díky čemuž film dostává až dokumentární nádech. Pravda stopáž by mohla být o něco kratší, ale i tak výborný film s podáním písně „Can't Take My Eyes off You“ tak, jak ji neznáte. PS: Škoda, že diváci nevydrželi v křeslech až do závěrečných titulků a na následnou debatu s panem režisérem, myslím, že on i jeho film by si to zasloužili (viděno 4. 3. 2013 – festival Cinema Mundi)

plakát

Tramvaj (2012) 

Den řidičky tramvaje v přibližně sedmi a půl minutách trvajících animovaných "orgiích", kde se cvaká (píchá) jeden lístek za druhým. Vtipná, nevinná, legrácka, které k tomu, aby nepůsobila lacině, napomáhá výborně zvolená hudba. Puritáni nechť prominou, člověk se zdravým smyslem pro humor nechť se baví.

plakát

Warholka (2006) 

Více jako za dvě hvězdy tento snímek není, alespoň pro mě. A koho superhvězdy nezajímají, ať si trhne nohou. Hyan a starý unavený muž

plakát

Flákač (1989) 

Matt Dillon jako Charles Bukowski? Ale né! Matt Dillon jako celoživotní feťá? Ale né! Přibližně měsíc před shlédnutím tohoto snímku jsem viděl „My děti ze stanice Zoo“ – to je film o drogách. Feťák je o koulení hnědých očí jednoho fešáka, nikoliv feťáka. Jo a málem bych zapomněl Heather Graham:-)) O jedno hvězdu navíc za William S. Burroughse.

plakát

Jak se neztratit v L.A. (1998) 

Taková citovka, která u mě vyvolává nostalgické vzpomínky...Co je ale relevantní je nesmělý David Tennant, odvázaný Vincent Gallo, krásná Vinessa Shaw, zvrhlý Joe Dallesandro, L.A., hřbitov a "Mrtvý muž".

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Vidět jednou za čas nějaký díl mi nevadilo, k dnešnímu dni jsem ovšem na otravné Gilmorky přímo alergický. Především s dalšími díly má náklonnost k tomuhle seriálu klesala a klesala a klesala, až klesla téměř na samé dno (rozmazlená Rory a její fajnový, bohatý, pohledný kluk mi dokážou přímo zavařit krev). Mám-li ale hodnotit objektivně a zavzpomínám-li na to lepší, co tento seriál nabídl, pak si oněch 75 % právem zaslouží.

plakát

Nebojte se tmy (2010) 

Ano, tento snímek je hororem asi tak jako je jím Burtonova „Ospalá díra“ či del Torův „Faunův labyrint“. A stejně jako u těchto zmíněných snímků, ani u „Nebojte se tmy“ se nebudete po celou stopáž třepat strachy, zakrývat si oči a lapat po dechu (ze samého vystrašení), ale dostanete atmosférickou podívanou, to v případě, že jste již odrostlejší divák. U dětského diváctva bych nějaký výraz strachu v očích i očekával (odhlédnu-li od dostupnosti). A i přesto, že ona atmosférická podívaná není tak velkolepá, jako u výše uvedených filmů, tak „Nebojte se tmy“ určitě stojí za zhlédnutí a alespoň za 65 %.