Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (30)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Za mě zatím 5* než to uvidím znovu a pořádně se nad tím zamyslím. Ať už jsou JJovi motivy jakékoliv, rozhodl se držet původního tónu ságy a ono to funguje, není to otřepané a i narážky na předchozí díly většinou nepůsobí moc kýčovitě. Ústřední dvojici to perfektně klape a sami by dokázali utáhnout celý film. Ford už je jen taková třešnička na dortu, i když jeho věk už je na něm taky znát. Jediné co mi na filmu trochu vydilo byla neustálá snaha nacpat do každé scény nějakou vtipnou repliku. V první cca hodině filmu už to začíná být otravné, potom už si naštěstí děj vyžaduje trochu vážnější tón.

plakát

Interstellar (2014) 

Z filmu jsem byla opravdu nadšená a vlastně ani nevím proč. Námět je vlasně klasický, "svět" ve kterém se to odehrává místy dost nesmyslný a hlavní hrdina dost nesympatický. Nejspíš to bude celkovým dojmem, kterým film působí přímo monumentálně. Flim plyne pozvolna a ač řeší dost závažný problém, je celý vnímán jen skrze jednotlivce a jejich postoje k němu. Chvílema má film až nádech sci-fi filmů z 70./80. let - taková ta fascinace vesmírem, neznámem a jeho dobýváním a objevováním. Ale možná jenom neumím přesně vyjádřit pocity, které ve mě film zanechal ;-)

plakát

Transcendence (2014) 

Film mě bavil, ale velký podíl na tom mělo asi moje velmi nízké očekávání. Jinak je to takové opravdu jednoduché sci-fi, nad kterým by člověk neměl moc přemýšlet, jinak zjistí, jaký je to vlastně nesmysl. A mimochodem, Depp už mě dávno přestal bavit a tímhle si to u mě rozhodně nepolepšil...

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Tenhle film mě opravdu chytil za srdce. Je krásný, tak nějak milý a hrozně upřímný. Prostě tak to na mě působilo. A takových filmů je dneska opravdu málo a nejenom v české tvorbě. Pan Mádl u mě má další plus ;-)

plakát

Machete zabíjí (2013) 

je to o něco horší než jednička, ale pořád stejná klasika ;-)

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Film podle mého trpí blýskavým pozlátkem, které začíná být ve filmovém průmyslu poslední dobou dost populární. Přes všechnu tu barevnost, blýskavost, výraznou hudbu, kulisy a kostýmy člověk ani nestíhá zaregistrovat děj. Velký Gatsby je klasika a tento film jí se jí snaží zbytečně popularizovat, čímž jí pro mě naprosto zkazil.

plakát

Hunger Games (2012) 

Myslím, že film lze docenit až po přečtení knižní předlohy, které je dost věrný. Jinak to působí dost nudně a unyle, v knížce však příběh působí daleko hlouběji.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

První díl se mi opravdu líbil a tak jsem se těšila na druhý.... a zklamal mě. Začátek vypadá nadějně (odkaz na první díl), hlavní úchylák je taky taková pěkná postava, ale nakonec to všechno sklouzne do až zbytečných nechuťáren (viz těhulka) a neustálého kňourání.

plakát

Lidská stonožka (2009) 

Těžko říct,jestli je ten film geniální nebo naopak. Vyjádřila bych to asi takto: na to, jak nechutný a absurdní je námět se s tím tvůrci vypořádali opravdu mistrně, takže to nepůsobí o nic hůř než jiné klasické horory. Ale nejspíš se na to musí koukat trochu s nadhledem ;-)

plakát

Gravitace (2013) 

Film je vizuálně opravdu nádherný a čím kvalitnější projekce, tím lépe. Ale to je asi tak všechno.... příběh víceméně žádný, dialogy také. Čekala jsem, že to bude mít nějakou hloubku nebo myšlenku, ale ono nic. Je to prostě jen velký a barevný film, ale smysl žádný a to mě moc mrzí. Hodnocení ale ani přes to všechno nemůže být nízké.....