Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po zajímavé jedničce jsem si dvojku pustit musel. Samozřejmě spojení více článků ve dvojce čekal asi každý. Málokdo ale čekal takové provedení jako to mělo. A tím vůbec nenarážím na brutální scény! Samotná myšlenka natočit dvojku z pohledu diváka, který je až fanatický fanoušek jedničky a chce svou vlastní stonožku mě zaujala. Při puštění filmu jsem po cca půl hodině byl nadšen. Snímek mi totiž svým černobílým provedením, atmosférou a kde se moc nemluví (161 řádek titulků a z toho 152 do 48 minuty) až moc připomínal skvělý film od Davida Lynche, Mazací hlava (Eraserhead). Černobílá tomuto filmu hrozně pomohla, barva by mu jen uškodila, jelikož podle mě tento film opravdu není jen o brutálnu. Když do toho přidám naprosto briliantní herecký výkon R. Harveye v roli Martina, tak se prostě na těch 4 hvezdičky dostanu. A vůbec jsem nijak nezmínil brutální scény, které oproti jedničce jsou daleko sadističtější, jelikož Martin se s tím nepáře a když to nejde jako doktorovi v jedničce, tak použije prostě sešívačku. S anestetikem si hlavu vůbec neláme a celkově je prostě šílenec. Brilantně zahraný šílenec. Pokud někomu připadá tento film brutální, nechutný a kdoví co, tak si ho představte v barevné verzi. Podle mě totiž není člověk, jako já, který dokáže tento film ocenit, zralý na psychiatra. Nicméně Chocholouška bych asi doporučil člověku, který by tento film chtěl vidět v barvě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá...Nejzvrhlejším a nejsadističtějším filmem letošního roku se stává právě tento, který bortí mýty o typicky rodinné filmové podívané. Dvojka je příběhem cesty do hlubin duše psychicky narušeného muže, hlídače podzemních garáží, který se nechal inspirovat prvním filmem a po vzoru šíleného doktora sešívá lidi k sobě. Představitel hlavní role je nemluvný, malý, obrýlený tlouštík, který je odpudivý jako stonožka, která si také ve filmu zahrála ne nepodstatnou roli. Film je natočen černobíle a tím občas ztrácí na síle, protože zaniknou krvavé scény, kterých je opravdu hodně. Však se jedná o hororový subžánr torture porn mixnutý exploitation, a proto jeho zhlédnutí doporučuji zvláště otrlým jedincům, to jen pro případ, aby věděli, do čeho jdou. Film se rozhodně s ničím nemaže a svoji sadistickou exhibici postupně vyhání do extrémů. Postupně to odnese matka hlavního hrdiny, neurvalý náckovský soused, neušetří ani těhotnou ženu (té dá nejmenší sadu) a dokonce se zvrhlík nebojí angažovat herečku z jedničky, která tady hraje samu sebe a namluví ji, že se jedná o konkurs do filmu Quentina Tarantina, než ji přišije ústy k zadku jiné oběti. Ultra bizarní obrázek sešitých živých lidských obětí je jedním z nejšílenějších scén, které jsem ve filmu viděl, a to ani nechci popisovat, co všechno se odehraje, až maniak těch několik lidí sešije k sobě. To je totiž dost síla. Nejvíce šokuje, jak se filmu daří být realistický, a je velmi zvláštní, kde režisér Tom Six vlastně čerpal inspiraci k natočení takového kousku. Nemám mu to za zlé, je to přece jen film, ale stejně si nedovedu představit, s čím chce vyrukovat v avizovaném třetím pokračování. Nechci mu radit, ale podle mě dvojkou naprosto dané téma vyčerpal a dál už by se jen opakoval, pokud nemá v zásobě (a to silně pochybuji), něco originálního. Tady se však ukázal v plné (sadistické) síle a diváka zlikvidoval. Ve trojce ho asi rovnou popraví. 100% ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal jsem to u Martyrs, fláknu to i sem: Tuhle věc si dejte do black listu všeho, co nikdy v životě nechcete vidět! (jste-li normální) A vy, co už jste to viděli a nedali odpad, přehodnoťte situaci, protože je zaručeně něco špatně. Film, jehož umělecká hodnota je natolik nulová, že i poslední díl Saw působí oproti tomu jako inteligentní oscarovej velkofilm. Čumět devadesát minut na tlustýho dementa, jak v závěrečnejch čtyřiceti šije lidi hubou k prdeli, prostě neni zábava. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Epic fail. Výchozí nápad, že druhý díl bude o úchylovi, kterého k činu inspiruje shlédnutí první Stonožky na DVD, byl slibný, protože "tamto byl film, tohle je realita", což slibovalo o řád vyšší působivost. Výsledek je ovšem přesně opačný. Tom Six nápad zazdil snahou o "umělecké" zpracování a o nějaké realitě nemůže být ani řeči - film je černobílý, s blikajícími světly ("hra světla a stínu" - checked) a s nepřetržitým ambientním hučením místo hudby, které začne být už po 10 minutách pěkně otravné. Dále, v jedničce byl démonický doktor, což bylo zábavné. Tady je karikatura úchyla - tlustý plešatý brýlatý skrček, který vůbec nemluví a tváří se, jako by to byl on, koho přišili k něčí prdeli. A to není zábavné. A v neposlední řadě - v jedničce byly tři oběti, se kterými jsme se předem seznámili, vybudovali si k nim nějaký vztah, soucítili s nimi, fandili jim při pokusech o útěk apod. Tady jich je deset (tedy ne 12, klamavá reklama, ha!), a s většinou z nich se seznámíme až ve chvíli, kdy je skrček uloví. A pak už nedělají nic jiného, než že leží, kde je položil, a poslušně čekají, až se vrátí a něco jim provede. Tím nejlepším na filmu jsou nakonec jeho plakáty. Zkrátka, doufám, že The Human Centipede III - More Full Sequence už následovat nebude. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to husté. Sterilnosť jednotky nahradila živočíšnosť dvojky. Pedantného chirurga vystriedal prchký strážnik podzemného parkoviska, ktorý sa s tým proste neserie. Anestetikum podávané injekčnou striekačkou nahradila rana páčidlom do hlavy. Naberie obetí za plný sklad a keď amatérsku súrovú operáciu nejaký neprežije, chvíľka záchvatu vystrieda náhradný kus. Obete sú bez príbehu, všetko však nahrádza opäť podarený záporák a jeho zdravotné, rodinné a susedské vzťahy. Pokračovanie rozvinulo námet jednotky, upgrade však môže mať za následok, že niekto to nepoberie podobne ako pri REC 2. Ja však takýto posun iným smerom vítam s nadšením, surovosť snímky mala na mňa väčší dopad ako v jednotke, ktorú som bral iba ako len fajn bizarný nápad. Toto však malo tie čarovné momenty, jedny pobavili, druhé zhnusili. ČB feeling ako i karikatúry postáv spolu s nezameniteľným štýlom snímania tomu dodali tú kúzelnú atmosféru a trojku na rozdiel od dvojky očakávam s oveľa väčším nadšením. Tom Six sa nezdá, ale má na to dotiahnuť s Final Sequence sériu Human Centipede k zdarne bizarnej trilógii ponúkajúcej vždy niečo iné. PS: Ktorý článok ľudskej stonožky si zahrá Ashlynn Yennie v trojke? =) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)

Reklama

Reklama