Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Australané mají mučící filmy očividně rádi. Zde se setkáváme s jednoduchým příběhem o mladé dívce, které není dobré říct ne, když Vás pozve na maturiťák. To udělal Brent a skončil připoutaný v jedné místnosti s ní a jejím silně úchylným otcem. Následuje mučení pomocí vrtačky a jiných nástrojů a pro fajnšmekry se zde najde celá řada chuťovek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Exploiter pro teenagery, už to začíná, podobně jako slashery v 80. letech zjemnily, aby byly přístupný většímu záběru diváků ... Je to dobrý, je tam hodně krve, ale je to celkově slabota a postavy mi vůbec nepřirostly k srdci .. Navíc "tortura" ve srovnání s asijskou či evropskou vlnou je naprostej čajíček ... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby nás letos nepřekvapil Srpski film, byli by The Loved Ones nejlepším exploitation hororem roku. Bárbíny jsou trhlý, já to říkám pořád... A mimochodem, ten film má úplně skvěle "hororově" použitou písničku (s odstupem několika dnů považuju onu scénu za jednu z nejsilnějších, co se letos v hororech objevila). Scénář není zrovna vynalézavý, několik příjemně svěžích momentů se ale najde. Co se brutality týče, nejsou The Loved Ones žádným extrémem, dosti zvrácená atmosféra vzniklá vztahem Tatínka, Princezny a ostatních členů domácnosti však dělá film víc než zapamatovatelným. U mne spokojenost. 8/10 Horror movie of the year ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

The Loved Ones je exploitation a v rámci daného subžánru ide o film, ktorý má všetko čo by mal mať. Trochu prepnutá princezná a jej pošahaný tatík terorizujú "krásneho princa" a potom sa rola otočí, čiže princ pôjde po krku princezne. Vynaliezavosť mučenia je na stupnici od 0 do 10 asi tak na 2ke. Nechcem spoilovať, ale nič originálne som tam žiaľ nevidel. Všetko čo je vidieť v iných exploitationoch vidíte aj tu. Scéna s vŕtačkou je fajn, ale odvrátiť kameru v tom najlepšom? To sa nerobí. No proste.. typický žánrový chronologicky natočený film, ktorý splnil čo mal, ale nepriniesol nič nové (ani čo sa gore týka) a tým pádom ma nemal čím prekvapiť (a celkovo to gore a brutalita bola slabá, prišlo mi to ako prístupný exploitaion :). A to delenie príbehu s maturitným plesom? Načo to bolo dobré? Zbytočne rušenie a vôbec neokorenené o žiadnu vychytávku. Možno starnem a možno nie, ale The Loved Ones je priemer dokonca aj vo svojej kategórií. No stále je to o kúsok lepšie ako dejovo podobný Otis (2008). ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po celodenním rozhodování ty 4 hvězdy, s odřenýma ušima, dám. Je to ale jen tak tak, jelikož element, které podle mě byl jen použit pro natažení stopáže, byl vcelku výrazný. Tím elementem je samozřejmě část filmu s Brentovým "kamarádem" a černovláskou, kterou vytáhl na ples. Ne že by se na slečnu dívalo špatně, ale jejich část jsem ve filmu vůbec nepochopil. Kdyby aspoň později byli nějak do Brentova příběhu zainteresovaní, ale to ne. Fakt nechápu jejich úlohu ve filmu kromě natažení stopáže. No nic. Naštěstí Brentův děj je od začátku zajímavý, i když... ale raději nic. Upřímně jsem dlouho nepobíral zdejší hodnocení a hodnocení na imdb. Za co sakra? Pochopil jsem ve 30 minutě a až do konce filmu. Vztah Loly a jejího otce je, jak to říci. Divný? Asi. Atmosféra začíná houstnout a postava Loly v podání Robin McLeavy se začíná krásně klubat na povrch. Lola se stává více a více šílenou a podle mě předvádí naprosto bezkonkurenční výkon, kdy ona začíná táhnout film a ostatní na ní nemají ani zdaleka. Opravdu skvělá postava bez které by snímek byl jen průměrné něco. Brutální nebo jakékoliv scény není víceméně problém dnes již ztvárnit, ale zahrát roli tak jako Robin McLeavy, to klobouk dolů a hlavně za ní ty 4 hvězdy a pokud se ke snímku někdy rád vrátím, tak jen a jen kvůli ní. Jinak mě upřímně, i přes kvality, ke snímku nějak nic znovu neláká. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní části filmu má Brent (Xavier Samuel) oblečené tričko skupiny Metallica z alba Master of Puppets. (Terva)
  • Brent (Xavier Samuel) má nad svojou posteľou zavesený obal z prvého albumu skupiny Metallica s názvom "Kill' Em All". Je na ňom kladivo v kaluži krvi - odkaz na ďalší dej. Taktiež tam má plagát k albumu "Amnesiac" od anglickej kapely Radiohead. (lackroon)

Reklama

Reklama