Reklama

Reklama

Organizace, která se za každou cenu snaží přijít na to, čeho je člověk svědkem krátce před svou smrtí, násilně mučí své oběti. Jednoho dne se s dávkou štěstí podaří několika obětem z jejich zařízení uprchnout. O několik let později se mladá žena a její přítelkyně vydávají zpět na místo svého věznění, aby zde započaly krvavou cestu pomsty proti svým věznitelům, kteří je v dětství mučili. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná zbytečnost. Tam, kde originál útočil svou nevypočitatelností, syrovostí a brutalitou, tam remake dokazuje, že Amíci na tyhle předělávky prostě nemaj koule. Martyrs v jejich podání ztratili úplně (ale fakt úúúplně) všechno, v čem původní film vynikal. Teď už jen čekám na novou PG-13 verzi Haute Tension, aby dílo zkázy bylo kompletně dokonáno. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dlho som nemal chuť ísť do tejto prerábky mojich obľúbených Martyrs, no nakoniec sa mi na počudovanie páčila. Tento americký remake síce okrem neodmysliteľného hereckého preobsadenia neprináša nič inovatívne a v podstate iba kopíruje Laugierov pôvodný príbeh, napriek tomu sa mu však nečakane podarilo navodiť mi rovnaké nepríjemné pocity, aké som mal počas pozerania originálu. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne neopodstatnená a parazitujúca zbytočnosť ako boli svojho času remaky "Quarantine" a "Let Me In". Avšak zbytočnosť ešte horšia; povrchná, neefektívna, stupídna, s absenciou akejkoľvek kvalitatívnej hodnoty, jednoducho ZLÝ VTIP. A viac slov ani pozornosti tomu venovať nemienim, nad siahodlhými rozbormi a porovnávaniami nech sa tu rozdrapia a mudrujú iní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Remaky mi nevadí, ale tohle bylo strašný. Remake Martyrs by bohužel neustál ani jako samostatný film. Už první chybou je, že remake dokonale kopíruje originál, tedy nepřidal nic inovativního, naopak ubral na atmosféře, intenzivnosti i gore, potom tedy nemá tenhle film žádný smysl. Jedna hvězda za celkem hezké stáhnutí z kůže, jinak víceméně vše mimo záběr a ten levnější Look na mne pozitivní dojem také nedělal. Špatný moc. 15% ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodnutí natočit remake jednoho z nejlepších hororů filmové historie, jehož síla mimojiné spočívala v sofistikovaném scénáři založeném na originalitě a korunovaném neskutečně působivou pointou? Pokus o sebevraždu, který by ustál snad jedině král současného hororu - Fede Alvarez. Jakožto zdejší hororový expert jsem tedy očekával, že remake Martyrs propadne na celé čáře a jak se také ve výsledku ukázalo, opět jsem byl ve své prognoze naprosto přesný. Snímek Martyrs od prvních minut připomíná obyčejnou policejní rekonstrukci, která ve všech ohledech postrádá intenzitu originálu. Matné herecké výkony zbavené jakékoliv procítěnosti nedovolují divákovi blíže proniknout k srdci hlavních postav. Tato emoční oploštělost pak vyústí v divákův indiferentní postoj k přítomnému brutálnímu násilí. Navíc účel týrání, které je v tomto remaku zredukováno na pouhých pár minut, je zde polopatě vysvětlen. Mám obavu, že tvůrci pointu francouzského originálu vůbec nepochopili, o čemž svědčí i fakt, že ona závěrečná vrcholná scéna, během které se divákovi původního snímku v němém úžasu zastaví dech, je zde zpracována jaksi mimochodem prostřednictvím tří vteřin. Za zneuctění geniální předlohy z roku 2008 jsem nucen tomuto remaku udělit odpad. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až těšně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Producent Jason Blum prohlásil, že tento remake „zničil originál ve všech ohledech a nikdy neměl vzniknout“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama