Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový slasher s pěknou kamerou, dobrou hudbou a podařenými vraždami, i když ani ty z průměru nijak nevybočují. Autoři počítali s tím, že divák se bude jen bavit a sledovat přímočaře děj, nikoliv přemýšlet. Jak dokázal vrah tak rychle uklízet mrtvoly a zahlazovat stopy, mi stále vrtalo v hlavě. Aktivita policie rovněž minimální, nálada ve škole veselá, jako by se nic nedělo. Odhalení vraha je nápadité, i když podobnou oslavu již bylo možné vidět ve více filmech, byť tenhle byl možná mezi prvními. Krve sice není tolik (i když jedna slušně ohozená stěna se najde), ale její absenci vyvažují pohledné herečky... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na první pohled takový naprosto klasický slasher, který vždy po určité době diváka hodí naprosto na jinou kolej, ale přitom ne nesmyslně. Všechno dává jakž takž smysl, ale pravda o tom, kdo a proč je vlastně vrah jako by divákovi stále protíkala mezi prsty. Vraždy jsou docela nápadité a celý film je kvalitně natočený. Dlouhá stopáž a pomalé vyprávění mi však docela vadilo, každopádně závěr filmu, to je pecka!! Kvůli tomu se rozhodně vyplatí u filmu vydržet. Na dobu vzniku je film opravdu velice zdařilý. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po celkom dobrých recenziách som sa rozhodol, že si film pozriem. No a vlastne keby som ho nevidel, o nič prevratné by som neprišiel. Málo krvavý slasher, alebo skôr kriminálka, ktorej bodovanie zachraňuje všehovšudy celkom podarený záver, ktorý mi svojim štýlom, nie však obsahom, trošku pripomenul NOC ŽIVÝCH MŔTVYCH, ak ste tie filmy nevideli, nemusíte sa báť, nieje to SPOILER. S klasikami ako PIATOK 13 alebo HALLOWEEN si však nezadá. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Výborná vec s lišiackym vyvstavaným scenárom.Mám rada snímky ktoré ma oklamú ,,telom" z jednoduchého dôvodu a síce ako sa zvykne vravievať ,,to najlepšie prichádza na koniec".Celé tajomstvo úspechu tkvie v zapeklitej pointe i názov divákovi čo to napovedá,ale zároveň neodhaľuje to,čo má byť odkryté v správny čas.Sám detektív Colombo by mal problém rozlúsknuť tento tvrdý oriešok.Ako z jednej kníh od Agathy Christie.Dostali ma! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že jsem už viděl všechny možný známý a dobrý slashery, kterým osmdesátky přály. Ale jaktože jsem o tomhle nikdy neslyšel ? Proč jsem na to nikdy nenarazil v tv ? Tenhle nepravem polozapomenutej snímek je naprosto vynikajicí, několik point a překvapení, člověk si myslí, že zná pravidla žánru, ale celý dvě (!) hodiny může jen tušit či hádat, kdo je vrah a jak to vlastně vše je a stejně to nedomyslí... osmdesátková atmosféra jak řemen a pro mě hodně příjemný překvapení, spolu s The Burning příklad toho, že je v 80´s ještě snad pořád co lovit. 7.5/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Existujú tvrdenia, že tvorcovia, aby udržali koniec filmu v tajnosti, natočili niekoľko variant záveru. Pravda je však taká, že samotní tvorcovia počas veľkej časti natáčania ani len netušili, čo so záverom. Scenár síce jeden obsahoval, no producenti s ním neboli spokojní. Mal síce logiku, ale chýbal mu zvrat. To vysvetľuje vyznenie záveru, ktorý bol nakoniec zvolený. (beso74)
  • Vo väčšine reklám a na väčšine plagátov bol znázornený mladý muž menom John, ktorý bol prepichnutý grilovacou ihlou s mäsom a zeleninou. Vo filme však žiadna postava s menom John neexistuje. (beso74)
  • Operácia mozgu bola uskutočnená pravým neurochirurgom, samozrejme nie na skutočnom mozgu. (beso74)

Reklama

Reklama