Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Film je to jistě výborný, ovšem dějových linií je až přespříliš a ve filmu tak není těžké se ztratit a pak se vám může stát, že se budete hledat až do konce. Pro úplnost není od věci podívat se alespoň dvakrát. Silně doporučuji knižní předlohu, děj je tam řazen logičtěji a tak nějak sympatičtěji. Tak jako tak je ale Atlas mraků velkofilm, kde si můžete užít neopakovatelnou podívanou a každý si zde může najít to své. Já osobně tleskám bezvadné Xun Zhou, která mě tím svým nevinným a zároveň silným pohledem naprosto odrovnala a okouzlila.

plakát

Hranice života (2005) 

Od začátku do konce nebudete mít ponětí, co se děje. A dost možná ani po skončení filmu. Naprosto jedinečná podívaná, kde nic nedává smysl, přesto že máte občas pocit, že vám uniká jen malý kousek k rozluštění celé té pointy. Dokonalý film pro ty, co rádi přemýšlejí. :) Btw, pokud někoho napadne nějaké zajímavé vysvětlení, ráda si ho poslechnu.

plakát

Na vlásku šťastně až navěky (2012) 

Nádherný dodatek, u kterého se nebudete nudit ani minutu z drahocenných šesti. Pokud mám něco vytknout, tak snad to, že 6 minut nestačí :)

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Možná to je nekonečně opakující se motiv a filmů na tenhle způsob jsou stovky, né-li tisíce. Ale - není to jen obyčejná lovestory. Tenhle příběh má něco víc, nemluvě o tom, jak Rachel McAdams i Ryanu Goslingovi přímo čiší city z očí. Zápisník jedné lásky, ve kterém jsem původně viděla jen další film na večer, u kterého můžete v klidu vypnout, ve mě však doopravdy probudil pocit, že pravá láska může existovat a překonat veškeré hranice. Ano, připadala jsem si po shlédnutí trochu jako nezletilá dívenka, co prožívá první lásku a všechno vidí růžově, ale někdy je dobré si tenhle pocit připomenout, no ne?

plakát

Válka Bohů (2011) 

Tak od tohohle snímku jsem coby obdivovatelka řecké mytologie čekala víc. Výběr herců byl víceméně dobrý (proto jedna hvězda), bohužel celkově předvídatelný děj, i přes to, že tenhle Teseus měl s tím "původním" pramálo společného. Navíc mi připadalo rušivé podivné ztvárnění Bohů - na Bohy mi prostě herecky ani kostýmově neseděli ... A Titáni? Nad těmi mi doopravdy poklesla čelist. I v knížce pro děti jsou zobrazováni lépe. Velká škoda.

plakát

Tajemství (2006) 

Není třeba tomu rozumět, ani tomu věřit ... Funguje to stále a s každým, a proto je naprosto nesmyslné, to nezkusit. Tento film vám buď bude připadat jako naprostá slátanina nesmyslných žvástů, nebo tomu uvěříte, zkusíte tou cestou jít a zjistíte, že to funguje :) .. Pokud máte mysl otevřenou, skutečně vám to může naprosto měnit život :) Pět hvězdiček za to, že konečně někoho napadlo předat Tajemství dál.

plakát

Arthur a Maltazardova pomsta (2009) 

První díl (Arthur a Minimojové) byl nabitý přírodou, zápletka se plynule rozvíjela a celkově to nebyla špatná podívaná. Druhý díl je naproti tomu zbytečně zdlouhavý a vše se točí dokola (Kde je princezna Selénia?). Město, které v tomto díle Arthur navštíví, mi přijde naprosto přehnané a "neminimojské". Doufala jsem, že film alespoň vyvrcholí nějakým "velkolepým finishem", ale dočkala jsem se jen rádoby dramatického smíchu, který vyvolal značnou nechuť u dětí v kině, jelikož děti nejsou zrovna shovívavé k roztahaným zápletkám. Poněvadž jsou zřejmě cílovou skupinou tohoto filmu, považuji to za značný nedostatek.

plakát

Počátek (2010) 

Tenhle film mě opravdu dostal. Velice originální nápad, výborný Leonardo DiCaprio, spousta skvělých herců, úžasné efekty, skvělá hudba, ... Kdybych měla něco vytknout, tak možná jen to, že nesmíte ani na chviličku přestat vnímat děj, nebo se úplně ztratíte (což může být komplikované, když jste v kině a nutně potřebujete na WC :)). Pět hvězdiček!

plakát

Pearl Harbor (2001) 

Jak lépe osvětlit historickou událost, než do ní zasadit milostný příběh? Každý si zde přijde na své, volba herců je perfektní a vše podtrhuje výborná hudba. Líbí se mi, že vše působí skutečně a realisticky (zajímavosti - Michael Bay si pozval více než 50 veteránů, kteří přežili útok na ,,Perlový přístav". Samotný film je poskládaný z kousků různých příběhů opravdových lidí, kteří si na útok pamatovali, všechno co lidé říkali a skutečné příběhy byly do filmu zakomponovány. Včetně hlavních rolí dvou pilotů.) Píseň There you'll be na mě emocionálně velmi zapůsobila a Dannyho budu oplakávat nejspíš při každém shlédnutí :))

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Jsem velkou fanynkou knih i filmů o Harrym Potterovi, nicméně (a možná právě proto) mě tento snímek hodně zklamal. Na první pohled se zdá vše v pořádku, ale když se nad tím více zamyslíte, ztrácí se zde souvislosti. Dle mého názoru si také tento díl nezasloužil být nejkratším ze série. Děj má zbytečně rychlý spád, vidíme Vánoce a najednou je konec školního roku. Zbytečné mi přijde i tikání hodin v pozadí, když se Harry s Hermionou vrátí v čase - myslim, že tohle mohl Cuarón klidně vypustit a raději nám vysvětlit odkud profesor Lupin ví, jak funguje Pobertův plánek a proč mluví o Lily, jako by byla vždy jeho nejlepší kamarádkou a vůbec se nezmíní, že svou školní docházku trávil s Jamesem (a ostatními poberty). Škoda ...