Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (23)

plakát

Goldfinger (1964) 

Asi půjdu proti proudu a nepřidám se k těm, co jsou z této bondovky nadšení. Musím pochválit produkci, která se stále zlepšuje, ale po příběhové stránce je Goldfinger slabší díl. Vyfešákovanej Connery a naleštěnej Aston Martin mě nepřesvědčí. Celý plot scénáře stojí na Goldfingerově pravé ruce, kterou Bond svede a ona se rozhodne mu pomoct. Nebýt oné Pussy, tato série by skončila tímto dílem a bylo by po všem. Jako vážně?

plakát

Tenet (2020) 

Trochu nevím, co si o tom myslet. Zdá se mi, že se Nolan v tom svém kreativismu trochu ztrácí. Film se snaží vypadat opulentně, ale není. Akce je strohá. Děj se zproštěn všech "zbytečných" a možná nezajímavých dialogů a vysvětlení a tak je divákovi servírován ořezaný film, ve kterém se bude ztrácet. Stylisticky to vypadá krásně ale za mě asi nejslabší Nolan.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Grande finále se nekoná! Abrams mě ujistil, že jeho filmy se mi prostě nelíbí. Začátek uspěchaný, děj naivní a nulová osudovost. Scénář je v některých místech velmi přihlouplí až úsměvný. Děj si zasloužil více propracovanosti než jen uklidit bordel po předchozích filmech. Finální sekvence nepřinesla to, co měla a návrat Palpatina (v tomto případě) je opravdu nápad až ze dna kreativního myšlení. Devátý díl opět trochu kopíruje, ale ne jen původní trilogii ale dokonce díl sedmý (Abrams už asi vykrádá sám sebe). Pro mě jako kluka, co vyrostl na SW je tohle opravdu velké zklamání. Tohle si Star Wars ani George Lucas nezaslouží. Celá tahle nová trilogie nedává smysl a Disney nad tím nemělo žádnou kontrolu. P.S. Jediné pozitivum je herectví Adama Drivera.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Film nás provází začátky kapely a hezky se na to kouká. Spolutvůrcům May, Taylor se podařilo dostat do kin film, který chtěli a to znamená velké ALE! Protože snímek ukazuje pouze veselé chvilky a úspěchy kapely a ignoruje fakta, která ukazují, že uspět jako rocková kapela není nic jednoduchého. Asi je to dáno tím, že se film zaměřuje na ústřední postavu Freddieho a zbytek Queen tvoří jen křoví. Postavu Mercuryho zde vidíme dokonale, což už nedává prostor pro fakta zásadní v životě Queen a chybí zde více toho dramatu. Snímek si pohrává s daty a událostmi, takže znalý divák bude zmatený. Film je především pro diváky, kteří o Queen nevědí vůbec nic a servíruje pořádnou porci úspěchů a zábavy, kterou si Queen na své cestě užili. Takhle si to May s Taylorem přáli a mají to mít.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Úchvatný snímek o nacistickém podnikateli v období holocaustu. Dvojice Neeson Fiennes jsou naprosto senzační. To, co ve společných scénách dělají je ryzí magie. Nesmíme zapomenout také na Kingsleyho. Velmi silný snímek popisující židovskou situaci během válečných let je podtrhnut Spielbergovým rozhodnutím nechat film černobílý. Tento aspekt dodá filmu jistou patinu historie.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Film není vůbec špatný a myslím, že se povedl. Je zábavný a akční ale pro filmové SW univerzum trochu zbytečný. Jeho největším problémem je datum premiéry a nevýrazné herecké obsazení, i když Harrelson a Bettany mě dost bavil.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Rian Johnson mě zklamal. Čekal jsem od něj něco originálního, ale tohle bylo originální možná až moc. Nebo Vůbec? Sto padesát minut dlouhý SW film kromě dějové linky Rey a Kylo Rena nemá moc co nabídnout. Vše kolem je nedotažené a nové postavy jsou pro příběh zcela zbytečné. Sedmý díl nám naservíroval několik otázek a osmička odpovídá jen na jednu a na tu nejméně důležitou. Luke Skywalker má obrovský potenciál, který Johnson naprosto zahodil. Johnson se chtěl vyhnout všem možným klišé a to se mu opravdu povedlo ale výsledný film to značně poškodilo a rozdělilo diváky na dva tábory.

plakát

Dunkerk (2017) 

Je to strašně obrovský a zvuk je monstrózní. Divák má od první chvíle pocit, že je skutečně mezi vojáky. Kamera je syrová ale záběry ze vzduchu se možná trochu opakují. Zimmer je dost decentní a rychle mění tempo. Nolan to zvládl mistrovsky a složil skvělou poctu této operaci.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Všichni jsme rádi a máme pocit, jako bychom byly opět v kině, kdy si to štrádovala stará a původní trilogie. Kouká se na to moc pěkně a když se ukáží staří hrdinové, je to úžasný pocit. Jsou tu ale dva problémy, film natočil Abrams a ten se jako velký fanoušek až příliš držel stylu původní trilogie, takže nevidíme nic nového. Druhý problém je ten, že scénář je reinkarnace Nové Naděje, takže film trochu působí, jako bychom ho už někdy dříve viděly. Škoda, že se nepřišlo s něčím originálním.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tak je to tady! Nejočekávanější film roku je tady aby nás usadil do křesel a nechal nás slintat nad novým obsahem. Ve skutečnosti je to trochu jinak. Trailer totiž lákal na úplně něco jiného, ale jinak je to fajn podívaná. Finální bitva je opravdu povedená a scéna s Vaderem je naprosto boží.