Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (7)

Megamysl

Megamysl (2010)

Jak komentovat něco co vlastně ani komentář nepotřebuje.? No, nijak.! Stačí se na to prostě jen koukat a koukat a koukat a koukat a dál a znova. Bomba, pecka, šupice, petelice, megařachanice, nedostižná pumelenice (a to ani Úžasňákovejma). Na konci filmu jsem byl jak 13-ti letá dívenka na koncertu N-Sync. Chtělo se mi plakat, výskat, tleskat, poskakovat a připitoměle se uculovat. Dokonalý úvodní monolog mě načal a závěrečný Jacksonův song s roztančenými hlavními postavami dodělal. Jsem tvá oddaná fanynka, Megamysle.!!! Luxusní zábava a neuvěřitelná záležitost...

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Dokonalost v každém kousku, která pramení hlavně ze zvládnutí fyziky robota samotným Arnoldem, jež v prvním díle byla brutálním útokem na naše smysli. Film, který svojí výjimečností dostal všechny na kolena. Silicon Graphics, herecké výkony, zvuk a náš český dabing v hlavní roli s Jiřím Zavřelem, mě i dneska dostane stejně jako poprvé. Král (Starman) je mrtev, ať žije král (Terminátor 2).

Starman

Starman (1984)

Píše se březen roku 1989 a já jako devítiletý chlapec sedím sám v pražském kině Eden a čekám až skončí ČSF Týdeník. Poprvé osamocen při promítání nějakého filmového díla a to u ničeho menšího než právě u amerického Starmana. Týdeník skončil a na malý okamžik postraní osvětlení ozářilo kino plné mhouřících očí, které se snažíc zaostřit na svého souseda pitvořily své nositele. Než však dokázali přivyknout změně, sál opět upadl do tmy. Po několika vteřinách strávených v naprosté černi se náhle zjevuje dáma v šatech se vztyčenou rukou nesoucí zářící pochodeň. Z reproduktorů se line hlas navádějící všechny myslící bytosti kosmu k návštěvě planety Země. Vzrůstající napjetí by se v mém případě dalo krájet jako dobře povařený houskový Knödel. Od této chvíle se mění nejen můj pohled na zahraniční kinematografii, ale na celý můj nastávající život. Modré světlo letí nad hladinou směrem k domu Karen Allen a skenuje vše co mu přijde do cesty. I vlasy jejího zemřelého manžela. Proměna mimozemské formy z novorozence do podoby Jeffa Bridgese je absolutní dokonalostí drtící mé dětské smysly na prach úžasu a absolutního odevzdání. Jsem tam. Jsem součástí příběhu. Jsem součástí vesmíru. Jsem atom spojující ostatní atomy, které utváří celuloidový pásek na, kterém je vše zaznamenáno. Jsem Starman... ...Film plný emocí, skvělých efektů a dokonalých hereckých výkonů je prostě a jasně nutno vidět.

Světová invaze

Světová invaze (2011)

Kulisy, rekvizity, střih, kamera, vizuální a zvukové efekty. To všechno dělá z tohoto filmu jednu z nejlepších sci-fi vůbec. Film doslova našlapaný vším co člověk od pořádné akce může vůbec očekávat. Neuvěřitelný film, který mě po mnoha měsících hledání té opravdové sci-fi akce opravdu „uspokojil“.

Hamouni

Hamouni (1994)

Rodina posedlá penězi zámožného a naoko nesvéprávného staříka je dokonalost sama osobě. Je pravdou, že všechno se dá pokazit, ale scénář tohle typu prostě a jasně, ne! Herecké výkony všech jsou prostě perfektní a nevidět tenhle film je bezesporu osmým hříchem. Skvělá komedie, která zákonitě musí dostat úplně každého.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Vezměte Chevy Chase a Petra Olivu a zvolna je orestujte na skvělém scénáři, přidejte předem lehce naložené vedlejší postavy a nechte krátce podusit. Takto připravenou směs zabalte do vánočních svátků a dejte zapéct na 100% úspěch do Warner Brothers. Co víc říct?! Jedna z nejlepších komedií, která se prostě musí vidět.

Zrození Planety opic

Zrození Planety opic (2011)

Luxusní zážitek. Mimika a osobnost opic jakou jim tvůrci propůjčili dělá z tohohle filmu špičku ve sci-fi žánru. Dokonale si poradili i se samotnou fyzikou postav a hlavně.! Hlavně mě úplně rozsekali na kusy. Je sice pravda, že mám v posledních dnech nějaký citlivější období, ale aby mé oči trousily vodu kvůli animované opici, tak to už je trochu moc. To se naposledy povedlo dysneyovskému Bambimu. No, v každém případě je to mazec mazanej a každej by to měl vidět. Je opravdu na co koukat...