Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (87)

plakát

Voor een verloren soldaat (1992) 

Velice minimalisticky natočené romantické drama. Mám ráda netradiční páry a rozhodně nezapomínám, že náhlá vzplanutí nás doprovázejí již od velmi útlého věku. Barevná 80. léta, bohatá, hýřící a upovídaná, tvoří kontrast k syrovému venkovu na konci války. Jsem ráda, že jsem na film narazila, herecké výkony jsou přesvědčivé. Zaujal mě Jeroenův válečný pěstoun. Prostý zbožný muž, cele ochraňující rodinu, svěřeného chlapce nevyužívající, naopak se mu snaží dětství i "vyhnanství" zpříjemnit a ukázat čeho si lze vážit. Podmanivé.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Ačkoli pár nevysvětlitelných kiksu by se našlo ("povzbuzování" hobluj destickami, cheerleaders v minisuknich, nepochopitelný střih v průběhu turnaje - královská rodina je na turnaji, když se jde do finále, pak je v zámku a kdyz se vrací, končí semifinále), je to zábavná a okouzlujici pohádka. Princ má potíže s krátkodobou pamětí, ale svět se mu zdá krásný a pozitivní, navíc je to fešák a boží hovadko mu věříte stejně jako zpočátku spravedlivého a moudrého nástupce na trůn. Princezna zas není " jen" hezká, ale umí si i poradit a její grimasy rozesmeji. Nejlepší je ovšem Hadkuv Karel, tak milého zloducha aby člověk pohledal. Ještě skvělý Hanzlík, zvlášť jeho: Proč se jí asi říká zakázaná?! No proč?! Jako pecka, a při prvním vrustani noh s kořeny do země i zamrazi.

plakát

Lucy (2014) 

Tak tohle mě hodně příjemně překvapilo. Celý film svižně utíká, je to zábava, adrenalin. Posledních 15 minut horších, policista není atraktivní a Scarlett má hodně rozcuchane vlasy. Dobrá hudba.

plakát

Kněz je poděs (2007) 

Začalo to tak nevinně a já bych přísahala po prvních minutách, že se budu bavit. Bohužel se zábava nedostavila, jako ostatně vše ostatní - od sympatií po romantické zaplesání. Hlavní (anti)hrdina je bezbarvý podpantoflák (ještě před svatbou), který si u žádné rozumné dívky nemůže snad zasloužit uznání (a to mám pro nesmělé a občas zmatkující chlapce slabost), jeho vyvolená má být úžasná a chytrá.(Mandy Moore mám ráda, ale scénářem naskicovanou krávu prostě půvabem nepředělá na sympatickou dívku snů), je ale spíš nevyzrálá, nestálá a úplně blbá. Emancipovaná dívka, co s úspěchem rozjela vlastní podnik, že si nechá kecat do všeho člověkem, kterého od dětských let neviděla??? Jen aby to bylo vtipné? (Což není). Ale pravda, s takovou rodinou, jak ji načrtl scénář, z ní vlastně nic než rozmazlený spratek být nemůže. Prostě - celé mě to rozčilovalo, protože to nedává smysl, a to není nejspíš účel romantické komedie. Odpad nedávám pouze kvůli pohlednému páru, mým vzpomínkám na světlé momenty Robina Williamse v jiných filmech a také jediné uvěřitelné postavě tohohle blábolu, kterou je rozvedená Sadiina sestra.

plakát

Bulšit (2001) 

Když jsem to viděla poprvé uráželo to můj vybraný vkus (nebyla jsem obyčejná teenagerka, četla jsem sylvii plathovou:)), ale teď to pro mě je jeden z těch filmů, u kterého se zasměju se sedmičkou vína. Hezký herci, fekálie přetočim, pár fórů... a snesitelná stopáž, než vytuhnete.

plakát

Make the Yuletide Gay (2009) 

Hezká a příjemná vánoční romantická komedie, která má pro svůj žánr všechny atributy - sympatický ústřední pár, bláznivou hrdinovu rodinu - tedy rodiče, pár figurek okolo (ačkoli tu protivnou sousedku jsem nepochopila, pro děj je absolutně postradatelná), stromeček, žárovičky... super oddechovka s vtipným happyendem.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Výchozí situace zajímavá a mnoho slibující, ústřední rodičovský pár sympatický, dcery krásné...ale nějak to nefunguje. Několikrát jsem se zasmála, ale nedokoukala. Jakmile se začala připravovat Lauřina svatba a do děje přibyl Charlesův fašounský fotr, ztratila tato "komedie" i ten zbytek sex-appealu a francouzského šarmu. Ony vůbec ty exteriéry v Chinon jako by vypadly z průměrné Pilcherové a příběh se svou přitažlivostí (pro mě) začal výrazně posouvat tamtéž.

plakát

Surfaři (2007) 

Romantický film podle mého gusta, ústřední dvojice byla moc sympatická i celkem sexy. Dobře zahráno, trochu obyčejně nasnímáno, ale u toho si nebudu hrát na odborníka. Scénář povedený, postavy dobře vykreslené i zahrané. Citová vyděračka a zdatná manipulátorka Jeanie, sestra hlavního hrdiny, byla až nepříjemně uvěřitelná:). Pro mě dobrý i soundtrack. Celé se to brzy stalo mou srdeční záležitostí.

plakát

Dámy nebo nedá mi? (2002) 

Komedie má být především vtipná, což se tady dobře daří. Humor je sice jednoduchý, bláznivý a veskrze situační, ale určitě se zasmějete. Pro mě jedna z nejlepších "školních" komedií, hvězdička navíc za Adama/Adinu a Doofera, kteří jsou super legrační. Nadržený Jimmy dělající do Adiny je taky bezva.

plakát

Nadaný žák (1998) 

Pokud by Kingova novela nebyla jednou z mých oblíbených a často čtených knížek, asi bych dala ještě hvězdu. Určitě jde o nadprůměrný film, mladý Renfro skvěle doplňuje hereckého veterána McKellena a jejich konfrontace je velmi působivá. Přesto mi tam chybělo víc syrovosti.