Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední hodnocení (217)

Útěk z vězení (2005) (seriál)

22.04.2016

Zákon gangu (2008) (seriál)

22.04.2016

Lovci duchů (2005) (seriál)

22.04.2016

Tumbledown (2015)

22.04.2016

Šéfové na zabití 2 (2014)

22.04.2016

Šéfové na zabití (2011)

22.04.2016

Někdo tam nahoře mě má rád (1956)

18.01.2015

Apokalypsa (1979)

18.01.2015

Drákula: Neznámá legenda (2014)

17.01.2015

Reklama

Poslední deníček (3)

Proč nesnáším podceňované filmy

Tento týden jsem shlédla dva. Oba měly přibližně 60%. První se jmenuje Air America, hraje tam Mel Gibson s Robertem Downeym Jr. a opravdu jsem se na něj těšila. Myslela jsem, že to bude něco jako skvělé  'Divoké Husy'. Ale nebylo! Dvě třetiny filmu jsem čekala na to až se to rozjede, a ano, ono se to rozjelo, dokonce několikrát... ale pak se to znovu vrátilo do té samé polohy! Musím říct, že takhle mě už dlouho nic nefrustrovalo! Dobře, vysvětlím to od začátku. Je to podle skutečných událostí, odehrává se to v Laosu, roku 1969, kde se podle Nixonových slov nenachází americká armáda. Přesto tam je utajené město, hromada vojáků, zbraní a tak... Mel Gibson je jeden z letců aerolinek Air America, které doručují zbraně, jídlo, a také nevědomě heroin, jehož prodejem si Amerika vydělává na válku ve Vietnamu. Robert Downey Jr. pracuje v Los Angeles jako pilot vrtulníku, pak mu dají padáka a on přijme nabídku pracovat v již zmíněném Laosu. Tam se setká s ostatními letci a spřátelí se s Melem. Byla jsem nadšená. Pak doručuje s nějakým letcem nějaké zboží, ale střílí po nich a jejich letadlo spadne, oba to přežijou a hned je tam Mel s vrtulníkem a druhé letadlo. Robert letí s Melem, pak jsou ale znovu pod palbou a spadnou s vrtulníkem do džungle. Pořád jsem byla nadšená, čekala jsem totiž, že to bude pokračovat tak, že budou nějak přežívat v pralese, budou se snažit zkontaktovat základnu, ale tam je obviní z pašování heroinu, aby si zachránili zadky, protože tam je inspekce atd... Ale tak to nebylo! Oni se totiž hned po ztroskotání nějak dostali ze zajetí domorodců a byli okamžitě v Melově krásném domě, pak byli hned na základně, pak tam dlouho trapčili, až konečně obvinili Roberta z pašování toho heroinu! Naštěstí jim Robert uletí a (pozor...) znovu spadne, protože nemá palivo! Pak ho opět nějak zachrání Mel, který letí prodat všechny své zbraně. No, pak nějak poletí, pak přistanou, zachrání stovku domorodců a nechají vybuchnout všechny Melovy zbraně, to všechno absolutně nelogicky udělané... =/ Ach jo, i když mě ten film nehorázně vytočil, pořád nebyl úplně špatný. Jo a ještě něco, byly tam skvělé písničky z šedesátých let!! :-) Ale jen písničky, hudba byla docela příšerná (80s - 90s)... :-( Každopádně, tenhle film měl obrovský potenciál, jen ho prostě nevyužili... :-( Ale i přesto to byl dobrý film, ty čtyři hvězdy si zasloužil, alespoň ode mne. (Já jsem tak hodná... XD)

 

Druhý snímek se jmenuje Tichý Nepřítel, hraje tam Harrison Ford a Brad Pitt. Je to naprosto úchvatný film! Nejdřív jsem se docela bála že mě znovu zklame jako Air America. Celou dobu jsem se třásla a říkala jsem si, "No, zatím je to rozhodně na pět hvězdiček, ale na konci to stoprocentně poserou, jak jinak by to mohlo mít tak slabé hodnocení?!"

 Ale k mému obrovskému údivu to nezkazili! Ne, ani trochu! Byl to úžasný film, Harrison tam byl roztomilý, starostlivý, férový a rozkošný, a Brad byl zase chladný, andělský, moc pěkný, nešťastný, částečně rozkošný (i když na Harrisona by neměl) a měl, ehm, no, docela dobrý irský přízvuk.

Ve filmu byla také nádherná hudba od Jamese Hornera a titulní píseň byla od Dolores O'Riordan, zpěvačky The Cranberries.

 

Takže to shrnu, jeden film mě docela zklamal a ten druhý zase neuvěřitelně potěšil. =)

 

A ještě, zde obrázek je s Melem Gibsonem a Robertem Downeym Jr., protože tohle duo miluju :D a video té krásné písničky z Tichého Nepřítele. <3 :-)

Proč nesnáším podceňované filmy