Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (22)

plakát

Dobrá znamení - Série 2 (2023) (série) 

No tohle bylo, ale velké zklamání. Humor se jaksi vytratil. Občas to ve mně sice vyvolalo zacukání v koutcích úst, ale celkový dojem ze série a ten konec... zanechal ve mně jen pocit marnosti a toho že na neděli jsem si měl najít lepší program. Neila Gaimana jako autora mám rád ale ten konec se mu vůbec podle mého vůbec nepoved, měli zůstat u jedné série.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Je to zábavné, je to akční, je to krvavé, je to plné krve a je to béčkovité, co to je? Přece Jeníček a Mařenka dospěly a rozhodly se metalově lovit čarodějnice a podobná monstra pomocí pušek kuší a kulometů. Ano grimové si možná trošku zarotovaly, ale konec koncům i ty jejich pohádky byly dost temné. Za mně 4 hvězdy.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Tenhle film se mi osobně špatně hodnotí, už jen kvůli tomu, že znám předlohy jak původní film tak mangu. Takže z původního příběhu tu zas tak moc není jaksi mi dosti chyběl onen filozofický podtext kde končí člověk a kde stroj. Vůbec jsem se nemohl přenést přes Scarlet je to asi dobrá herečka, ale pořád mi tam nesedí, ikdyž jsem čekal že tam bude uplně jako pěst na oko. Řemeslně je to poctivej film s výbornou choregrafii a efekty to jsou tak asi jediný plusy co mohu za sebe říct.

plakát

Svět pod hlavou - Závadová mládež (2017) (epizoda) 

No s takovouhle to bude na pět hvězd pro celý serial. Úplně mi tohle vynahradilo rozvážnost prvních dílů. Skvělé jen tak dál.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Po druhém zhlédnutí můžu už říct, že tohle se celkem povedlo, neodpustím si a budu citovat kolegu, který pronesl toto: "Rogue One je dobrý a zajímavý příběh, ale špatně zfilmovaný, zatímco Epizoda VII je pravý opak - nezajímavý a nedobrý příběh, zfilmovaný dobře..." Když jsem se ho zeptal na jeho názor na srovnání Rogue One a Epizody VII. A nemůžu s ním nesouhlasit navíc doplním, že mi i hrdinové přišli mnohem více sympatičtější než z Epizody VII. Co se mi líbilo, věčné drobné pomrkávaní na diváka s odkazy, malými i velkými na starou trilogii, nebo i současné Star Wars skopičiny. Výborná akce a prostředí, skvělé efekty, dramatičnost i zakončení. Co se nepovedlo je podle mně je střih scén některé by potřebovaly déle něktré méně. Pár děr ve scénaři, ale to tak nevadí. Zajímavé, že poprvé hudbu nedělal Williams. Co se, ale fakt nepovelo je český kinodabing ten byl podle mně úděsný.

plakát

Neuvěřitelná cesta (1993) 

Jako malej jsem ten film žral, dneska jsem ten nahodou viděl a přiznám se, díval jsem se na film s velkou dávkou nostalgie. A nezklamal. Je to dojemné a milé a to říkam jako řádný cynik jsem měl slzy na krajíčku. I dabing je velice hezký. Jen lidi jsou tam ňácí divní, ale není jich tam tak moc. No za mně 5 hvězd.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

No, No po dlouhém váhaní a skoro jak po roce vyhýbání se jsem konečně shlédl epizodu 7... No, ehh mohlo to být ještě horší... Když to tak vezmu kol a kolem, nejlepší byly scény s Hanem Solem, ten bezkonkurenčně krade všem film. Rey je ne není úplně nesympatická, ale něco ji chybí. Celkový dojem z filmu, je: "Ach jo, proč to nenazvali remake Episody 4 s prohozenými sourozenci?" Celkově dobře udělanej film, ale jaksi se zapomělo na děj. Kamenem úrazu jsou pak záporaci. Glum a a... Ech (Kde je smajlík co vrtí hlavou když ho potřebujete?). Nečekal jsem, že to bude zakomplexovaný fracek kterému by jen prospělo, aby ho někdo prehnul přes koleno a namlatil mu, řemenem. Celkem je zklamání i z anabáze Luka, páč v knihách měl takových padlých učedníků víc a rozchodil to. I když je celkem nasnadě, proč je Kylo tak slabí záporák. Nosí masku. Ve světě Star Wars není nic neobvyklého když má někdo helmu která zakrývá celý obličej, pokud je to voják tak je bezejmený a stejně brzy padne, ale pokud začně více žvanit tak se z něj z devadesáti procent vyklube velkej drsňák. Maska se pak stáva symbolem jako Revan, Jango a Boba Fettovi nebo Vader a to je kamenem úrazu. Vader byl demon, pak mu tu masku v epizodách 1 až 3 sebrali a vyklubal se z něj rozmazlený fracek. No a tady to vše se stačilo odehrát v jedné Epizodě. No nic zítra jdu na Rougue One tak ve skrytu duše doufám, že aspoň to bude slušnej film. Edit tak ho budu muset vidět aspoň ještě jednou, ale u Rougue one to je opačně Slušněj děj, mizerný zpracování.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Tohle je fakt zajímavý projekt, na původní seriál ani jeho sequel samozřejmně nepřekoná ani nemůže. Má jeden háček tempo vyprávění je příšerně pomalé a pomalu uspává. Trojan je opět skvělý, ale ta role není úplně on, rozhodně je to vynikajcí herec jeden z mála a zvládne hodně rolí, ale bouchač uplně není, samozřejmě viděl jsem zatím jen dva díly a dost se těším na další. Edit takže již jsem to zhlédl celé a musím zvednout hodnocení na pět hvězd. Tohle se fakt povedlo. Zakončení sice trošku pokulhává, ale urověň si serial držel po celou dobu hodně vysokou i pře pomalé tempo přinesl vše co se od takto skvělé předlohy dalo na českou produkci je toto exceletní počin. ČT jen tak dál. Je celkem škoda, že to skončilo na 10 dílech, protože si myslím, že by serial i snesl několik dílů navíc. Nadruhou stranutvůrci uzavřeil skoro všechny příběhové linky sice par věcí zůstalo nevysvětlených, ale stejně toto je to výborné dílko.

plakát

V paprscích slunce (2015) 

Tohle je hodně depresivní snímek, který nutí lidí k zamyšlení nad naší společností a že i za tvrdého socialismu to tu nebylo tak strašné jak to mohlo být. Řekl bych, že Stalin, byl proti rodině Kimů úplný amatér. Tenhle film je plný scén který zanechává mráz v zádech je o tom jak může fungovat lidská společnost a zanechává to velice hluboký dojem hlavně v poslední scéně s Zin-Mi. Děsivost jak režím totálně zmanipuloval národ k totální poslušnost, dle mně předčí i leckterý horor. Lidi co tenhle film dělali museli mít neskutečnou odvahu se pokusit režimu, ktery měl všechno dopředu nalajnované se mu vzepřít a vytvořit něoo co aspoň zachycuje drobný odraz reality, klobouk dolu.

plakát

Dresden (2007) (seriál) 

Mně se to líbilo, oproti knihá si seriál šel vlastní cestou, připočtěme příjemné herce (hlavně představitele Boba) a celkem dobré dialogy (sklony Harryho k monologování jsou celkem fajn a hlavně dobře ladí k příběhům soukromýho vočka) a máte celkem hezký seroš na zabití odpoledně. Škoda že jej po první sérii zrušily, ale ten český dabing je skoro ostudný a seriál by si zasloužil jistě lepší