Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Mám pocit jako bych viděl SG: Atlantis na jiný způsob. Počítám, že mě omrzí po stejném počtu dílů. Vcelku zajímává může být postava Dr. Rushe. Uvidíme co z toho tvůrci dostanou. Jinak asi jen další zabíječka zimních víkendů. Dal bych 2 hvězdičky, ale jednu navíc za Julii Anderson - asi mám slabost pro velká poprsí v těsném tílku bez podprsenky.

plakát

Valkýra (2008) 

Aha, to už je konec? Ani nevím, že jsem viděl nějaký film, všechno proplulo bez jediného momentu nebo hereckého výkonu, který bych si zapamatoval. Tomuhle by nepomohla ani němčina, protože celý film je "pochopitelně" v angličtině. Řekl bych, že tento snímek je přínosný tak maximálně pro historické nadšence. Celé to působí jako jakýsi zfilmovaný dokument s tím rozdílem, že bych si v tuhle chvíli pustil radši ten dokument. Ale v téhle podobě to prdnout do filmu? Krok vedle. 55% (5% navíc za stylovou pásku, kdyby měl hák, ještě bych přihodil)

plakát

Afro Samurai (2007) (seriál) 

Stylová minisérie, jejíž hlavním kladem je vizuální zpracování, které má tu správnou atmosféru. Jednoduchý příběh o pomstě, kterou se snaží hlavní hrdina naplnit a nikdo mu v tom nemůže zabránit. Občas mi trochu připomíná Samurai Champloo, které je ale zase o třídu výš. Hlavním záporem a rušivým elementem jsou pro mě někdy až absurdní situaci, co se překombinovanosti týče. Prostě si řeknete "tohle je moc" a proto bych to viděl na slabší 4 hvězdičky. Jen si prostě nemůžu pomoct, ale tenhle styl anime mám rád. A můžu doporučit všem, kdo mají rádi temnou atmosféru, samuraje, rychlé meče a kamené výrazy.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Jesus, what a clusterfuck! Až uslyšíte tuhle hlášku, dostanete pointu celého filmu. Naštěstí tím kladným směrem. Zmatek, absurdní situace, Brad Pitt a parádní komedie.

plakát

Che Guevara (2008) 

Předtím než jsem shlédl tento film na mou mysl padl nedávný snímek o Mesrinovi. Pravděpodobně byl inspirací, kdoví. Do Che Guevary jsem šel s tím, že nejsem velký znalec této části historie, ale to neznamená, že bych od filmu neočékaval, že mi pomůže nahlédnout. Což se stalo. Část lidí určitě může odradit jakási nejednotnost tohoto snímku, kdy dochází ke střídání dokumentárního pojetí s klasickou dějovou linií, která je sama o sobě trochu roztřesená. Ale, abych mluvil za sebe, mě to neodradilo a naopak se mi tohle pojetí zalíbilo. Benicio Del Toro patří mezi mé oblíbené herce a řekl bych, že mu tahle role hodně sedla. Nemůžu si pomoci, ale já jsem po shlédnutí měl pocit obohacení. Ať už v pohledu na Che Guevaru, kterého jsem znal převážně z triček, které se staly tak masovou záležitostí a spíše pózou, ale i z druhé strany, kdy jsem si uvědomil, že můj život je uplně obyčejný a skoro jsem měl chuť být také součástí něčeho většího. Film splnil mé očekávání na pohodu nedělního odpoledne. 80%

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Quantum of Solace není nic jiného než pokračování Casina Royale, které podle mě nezapadá do mého očekávání filmů s Bondem jako víceméně samostatných celků. To, co pro mě v CR bylo příjemný novým větrem, už jsem v QoS vidět nechtěl. Nemá to pořádný začátek, konec také ne. Celé to postrádá jakousi bondovskou elegantnost a samotný příběh jde jakousi neurčitou cestou. Také mi chybí nějaký tradiční záporák, kterého ve filmu nehledejte. Craig mi v jeho roli celkem sedí, ale Olga Kurylenko byla zklamáním, protože jsem ji v celém filmu nějak nepostřehl, ale pohled na ní je hezký. Akorát by všichni nemuseli být věčně potrhaní a někde v poušti. V konečném hledisku jde pouze o obyčejný průměr na pozdní sobotní odpoledne, který si zaslouží těsně nad 50%.

plakát

Hancock (2008) 

Film o hrdinovi, který navenek působí neotřele. Skoro jsem kvůli tomu humbuku okolo uvěřil. Ale celé to působí jaksi nedotaženě, jakoby nám předložili pouze úlomky z nějakého většího filmu, které dokupy nedávají moc velký smysl. A přitom je téma zájímavé a já se chtěl dozvědět víc. Ani nevěřím pohnutkám hlavních postav a dokonce jindy vcelku sympatický Will Smith se celou dobu tváří jakoby mu něco smrdělo okolo. Ano Wille, je to mizerně napsané a ty to cítíš. Takže je to pouze průměrný film - čistých 50% za velrybu a opilecké řeči.