Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Super nepřímé pokračování Hvězdné brány! Je to úplně jiné, něž předchozí díly. Mladý geek Eli Wallace je po vyřešení rébusu skrytého v počítačové hře transportován na vesmírnou loď a je mu nabídnuta práce. Krátce po příletu na stanici Ikaros, která se nachází na tektonické planetě, jsou napadeni Luciány. Nezbývá jim nic jiného než vytočit hvězdnou bránu. Podaří se jim zadat 9. symbol a ne úplně dobrovolně se ocitnou na antické lodi Destiny. Ta už putuje po vesmíru miliony let a je od Země vzdálena miliony světelných let. Neví, co se děje ani, kde jsou. Nemají dost energie na vytočení zpáteční adresy. A tak jim nezbude nic jiného než se přizpůsobit. Zpočátku jsou problémy mezi civilní a vojenskou částí posádky. Loď je plně automatizovaná a oni neví jak ji ovládat. Nemají to jednoduché. Začátek mi připadal podobný jako Ztraceni. Potýkají se s různými problémy. Jako například, že nemají vodu nebo musí vyměnit vzduchové filtry. Naštěstí si loď vždy nabere energii ze slunce nebo zastaví u nějaké planety s atmosférou. Nakonec objeví řídící můstek a naučí se loď ovládat. Ale ani tak nemají vyhráno. Musí se potýkat s útoky různých mimozemšťanů, Luciánů a s dalšími problémy. Postupně zjišťují jaký je pravý úkol Destiny. Škoda, že má seriál pouze dvě řady a končí celkem otevřeně. Snad se jim to někdy podaří ukončit. :) "Vítej na palubě lodi Hammond, Eli. Ano, to je planeta Země a ano, tohle je vesmírná loď." :D ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pilot dopadl na výbonou, Roberta Carlylea miluju, jeho postava je zatím dost rozporuplná. I tak se mi líbí. Akce, ponurost, herci, HUDBA, všechno se mi líbí a až se situace na Destiny trochu uklidní, myslím, že začnou hlavní hrdinové i hláškovat. Tak pak to bude paráda. Zatím náběh na nejlepší SG seriál. - tak (po 10 dílech) se neobjevili mimozemšťani, akce taky téměř nulová, hlášky se také neobjevily, očekávání nevyslyšena. I tak, mě to baví, ale bohužel - Atlantis je Atlantis....AKTUALIZACE: po desátém dílů druhé řady se konečně začlo něco dít. Objevil se pořádný nepřítel a díly dostaly trochu šmrnc.. Dost mě udivuje, že když se to konečně trochu rozjelo a začlo bavit, tak seriál odpískali. :-( ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

K SGU jsem byl původně skeptický, proto jsem se k ní dostal až letos. Zpočátku jsem si mysle, že moje skepse byla oprávněná, protože první polovina první série skutečně za moc nestála. Ale pak se to začalo zlepšovat a hlavně druhá série byla výborná. Hlavní devizou téhle série není odlehčená atmosféra a nahláškovaný O'Neill (SG-1), ani parádní prostředí (Atlantida), ale perfektně napsané a komplikované postavy. Komplikované je asi to správné slovo, protože, snad s výjimkou Chloe, nikdo není opravdový klaďas. Hned u dvou hlavních "hrdinů" Younga a Rushe budete přemýšlet, kdo je vlastně větší parchant. A neztratí se ani další postavy. Jedinou zásadní výtkou je otevřený konec, který mě tady opravdu zamrzel. 1. série - 70 % 2. série - 90 % ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

"We are going to survive, we are going to make it home!" Stargate Universe je jednoduše jiná. Tím by se v podstatě dal celý komentář zakončit, jelikož to je fakt. Fakt je i to, že autoři hodně tápali a zkoušeli, kam vlastně chtějí seriál směřovat, až to v první polovině první série vůbec nevypadalo dobře. Po zimní pauze však SGU nabrala druhý dech a má rozhodně zlepšující se tendenci. Změněné vizuální zpracování je krokem vpřed, stejně jako hudební složka(vyjma některých "klipových" sekvencí). Potěší i zapojení "starých známých", kteří se na "realističtější" SGU adaptovali poměrně dobře. Hlavním postavám samozřejmě kraluje Dr.Rush v podání skvělého Roberta Carlyle. Uvěřitelný je i "zelený mozek" seržant Greer v podání Jamila Walkera Smithe a Justin Louis jako plukovník Young. Ostatní postavy a jejich herecké ztvárnění by potřebovaly do druhé série zlepšení. Co seriálu velmi bolestivě chybí, je "trademark" předchůdců, totiž mírná nadsázka a štiplavý sarkasmus v dialozích. Ta by se totiž bez problémů dala do SGU zabudovat i přes její "realističtější" tvář. Uvidíme, jak se tvůrci poperou s druhou sérií a zda udrží mírně stoupající kvalitu, jelikož přiznejme si, že ty 4* jsou z pozice fanouška pouze za pilot, epizodu číslo 8. Time a druhou polovinu série... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomu ... SG1 v čele s O´Neillem je prostě nenapodobitelná. Každý díl seriálu z devadesátého sedmého je svým způsobem jiný, ale i zároveň na sebe navazující. Má to mnohem větší šťávu a více zábavy než tahle Růžová zahrada po kanadsko - americku. Nudné, nezáživné, často utíkám od sledování k jiným činnostem a pokud vynechám díl, tak jsem v prdeli, bo nevím, kdo koho zajal, jak se tam a tam dostal. Téměř žádné cestování bránou, jen samé řešení, kdo z koho a proti komu. Možná přijde doba, kdy změním názor, ale ta zatím nenastala. Snad jsem viděla dostatečný počet dílů na to, abych si mohla dovolit hodnotit. 2,5* ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Premiérový dvojdíl pořadu na kanále Syfy, který vzniknul přetvořením stanice Sci-FI Channel, sledovaly 2.10.2009 přibližně 2,3 miliony diváků, což překonalo dosavadní rekord stanice vytvořený při premiéře Stargate: Atlantis. (martalini)
  • Hviezdná brána na lodi Destiny má 36 symbolov ako aj hviezdne brány z galaxii Pegasus ale hviezdne brány v Mliečnej sústave majú až 39 symbolov. (hemoglobin)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama