Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

očékával jsem taky o dost silnější příběh..námět založenej na cestování v čase mě zrovna dvakrát nenadchnul, ale nakonec to zachránil způsop, jak cestování do dob minulých funguje a že je založen na principu, díky kterému už se ve stargate pár takových skoků objevilo. Stejně tak bylo dobrý, jak Martin Wood zamíchal s postavama a stím, jak by to mohlo být, kdyby žádná stargate neexistovala. Provedení bylo takový, jak se na sg sluší, ale scén při kterejch bych ani nedejchal nebylo zas tolik, jak sem u mýho oblíbenýho seriálu zvyklej. Víc "sci- fi" scén a lepší příběh a kdybych neměl pocit jako bych koukal na jeden z dalších dílů sg-1, tak bych dal plnej počet.. ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Stargate Continuum uzavírá jedenáctiletou éru Stargate: SG-1. Jedná-li se o poslední přírůstek do tohoto fenoménu, tak by si zasloužil nápaditý a dobře gradovaný děj (jako u u nejlepších dílů SG univerza- Within Seprpents Grasp, In the Serpent´s Lair, Jolinar´s Memories, The Devil You Know, The Fifth Race, Exodus, Enemies, Meridian, Revelations, oba Redemptiony, obě Lost City, či Reckoncingy). Bohužel těmto dílům nesahá ani po kotníky. Nemůžeme prostě čekat ultimátní pecku, jakou by si tento fenomén zasloužil. Stargate Continuum je návratem, zpomínkou předchozích osmi sérií bojů s Goa´uldy, které pro mě byly pravá Stargate (nikoli dvě poslední s čistě fantasy záporáky). Proto nemůžeme čekat kdovíjak strhující finále (útok stovek mateřských lodí na Zemi ve mě nevyvolal žádné napětí ani adrenalin). Není tu ani žádný finální památný souboj, jakých známe z SG desítky. Co však potěší, je objevení starých známých postav (vedle Baala Goa´uldi Apophis, Nirrti, Camalus, Cronos, Yu, Ra, major Davis, prezident Hayes, generál Hammond- již zesnulý Don S. Davis a uvidíme i Tokry !) a převážně RDA, který na prostoru asi dvaceti minut hláškuje líp než zamlada. Musím zpomenout právě ty "malé" momenty jsou šibalským pomrknutím tvůrců na diváka (hláška seržanta Silera: "Pracuji zde již deset let a konečně mi přidělili parkovací místo na mé auto" neměla chybu). Potěšila skvělá Qetesh, kterou si vychutnáme v plné parádě. To platí i o charizmatickém Cliffu Simonovi v úloze Baala (stejně musím litovat, že SG-1 zde neměla záludnějšího protihráče, takový Anubis by více než stačil). Ano, hláškami a dobře napsanými dialogy je Continuum na vrcholu. Tento novž přírůstek má ovšem úžasnou hudbu Joela Goldsmithe, která zvedá hodnocení mírně nahoru (opět slyšíme téma Baala, Apophise...). I tempo je velice slušně rozběhnuté, celá ona první polovina dává tušit, že přijde něco velkolepého...Ovšem je to omyl. Navíc je dějová linka v druhé půli vykradena z dvoudílu Lost City a člověk si řekne: "cože"? I linie s časovkou je silně přitažena za vlasy a značně nelogická, zkoumá- li člověk děj podrobněji. Ovšem poslední záběr s fotkou mě přesvědčil o tom, že má to hraní s časem nevídané kouzlo. Vše vyvažuje všudypřítomný humor a nadsázka, bohužel ten závěr vyšumí zcela do ztracena (zajímalo by mě teď co bude s hostitelem Baala? Odhlédneme- li od televizní výpravy, máme tu božskou Goldsmithovu hudbu a velmi svižný děj plný hlášek. 90%. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Ark of Truth jsem si říkal, s čím tvůrci chtějí ještě přijít a co chtějí narvat do opravdu posledního celovečeráku o SG-1. No, musím říct, že tam toho nakonec dali scénáristé hodně, místy možná až moc. Ovšem bohužel, SG-1 opravdu byla jedna z mála věcí, co měl Continuum společné s původním seriálem. Zatímco Archa pravdy nádherně navazovala na seriálový konec a stala se pěknou a nezapomenutelnou tečkou, u Continuua už mám spíše pocit, že ho studio udělalo spíše jen pro hodně velký zisk a už mu nedopřálo takové kvality jako tomu bylo u předchozího filmu a seriálu. Téma "cestování časem" už bylo podle mě v sériích takřka vyčerpáno, a abych se přiznal, tak mě některé timemachinérské díly ani nebavily. Myslel jsem si, že Continuum by mě mohlo zaujmout, nicméně tak se jaksi nestalo. To, co tvůrci roztáhli na 98 minut, by se dalo v pohodě zredukovat na obyčejných 43 minut a byl by z toho poměrně další slušný díl. Takhle to je průměrný sci-fi film se staregateskými hrdiny. Nápad hezký, výsledek... divný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší 4* pro nový film Stargate. Po dokončení závěrečné linie ze seriálu v minulém filmu už nebylo moc šancí kam uhnout a tak si vzpomněli autoři na nedokončenou "drobnost" okolo Baala. Celý film je velmi podobný několik dílům z celých 10 sezon, v kterých musela SG1 cestovat časem, aby vrátila vše do původního stavu. To se děje i zde, když Baalův originál se vrátí časem do minulosti a zabrání lodi přepravující hvězdnou bránu, aby ji přepravilo do USA a započal program Hvězdné brány. Film není ničím přelomový, ale stále má slušnou úroveň a hlavně se konečně někteří fanouškové dočkají Qetesh v plné síle a kráse:). Kromě ní potěší rozhodně "návrat" starého dobrého Richarda Dean Andersona. Pro fanoušky povinnost, pro ostatní průměrná jednohubka... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)

Reklama

Reklama