Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: Bože. Nacisti se chtějí spojit s "bohy"? "Herecké výkony" nula, scénář mínus 10 a dialogy tupé. Pouze posledních 10 minut odkazujících na Stargate "ušlo". +++ SPOILER 20ti slovy: Nacisti "unesou" profesora-překladatele a projdou bránou. Profesorova dcera ho jde s kámošema osvobodit. Hodinu kecání a pak to jakože nejak skončí. Netuším. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prequel k Hvězdné bráně z roku 1994 nedisponuje hvězdným hereckým obsazením a vznosnou výpravou. V mladší verzi Catherine Langford se představuje nadějná Ellie Gall, která za sebou táhne poměrně bizarní hereckou partičku. Scenáristických šilenosti je nemálo, s nástupem nacistických činovníků padá celé dění do komedie, šílenec Brücke není dostatečně správně šílený a maniakální, takže jeho zjevení působí až otravně. Jakmile se vstoupí do portálu, čeká divák příval triků, ovšem trikoví specialisté se nikterak nevyřádili, říše boha Raa je standardně vystavěna v levném formátu a herci se všelijak podivují, jsou vyjevení a chovají se akčně, aby se divák neznudil. A ono to i funguje, pokud je tedy divák smířen s tím, že produkce nepřijde s velkolepou podívanou. Největší problém jsem měl se zdlouhavým průběhem většiny scén. Určitě by se vše dalo v mnohém urychlit. A rovněž většina bitek byla natočena dost bídně, přičemž střih s kamerou moc spolupráce neprojevil. Hvězdná brána slevila ze své okázalosti, vsadila na úsporný styl vyprávění a sympatickou hrdinku, která projevuje dobrodružné ego. Objasnění záhady vzniku portálu má typické bėčkové proporce, které sice nikoho do kolen nedostanou, nicméně, oprášit známou značku, potažmo na ní parazitovat, má něco do sebe. 6/10 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v důstojný prequel, ale od chvíle, kdy dorazila bizarní skvadra z nacistického Německa, bylo jasné, že se ho s přeťapanými herci a šišlavým přízvukem nedočkám. Hlavní hrdinka v podání extra roztomilé Ellie Gall sice dělá, co může, ale s banálními dialogy a špatně maskovaným mizivým rozpočtem nemohla udělat nic. Tím spíš, když jí záda kryje zaměnitelná parta přihrávačů a dvoří se jí louda James. Když byla SGO oznámena, vážně jsem nečekal ukoktaný fanmade projekt. Pár infantilních vtípků, jakkoli dobře načasovaných, na lepší hodnocení vážně nestačí. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Trochu to vypadá jako kdyby se parta nadšených fanoušku rozhodla někde získat prachy a natočit tento seriál. I přesto že to vypadá jednoduše a pro většinu díky tomu i příšerně, rozhodně to není nejhorší. Celkově myšlenka, že už před SGC bránu zpustili není špatná, přeci jen už se jim to jednou povedlo.. Co je tady přitažené za hlavu je prostě to, že tam zatáhli Němčoury co chtějí ovládnout svět. Což je asi v pořádku vzhledem k té době ve které se to odehrává. Nic méně zakončení kde jim vymazali paměť a vnukli jim myšlenku sestavení týmů, které by s goauldy bojovalo je prostě docela srandovní a až moc přitažená za hlavu. Pustili se do vod, kde museli udělat šíleně nereálný konec, nebo se vůbec nehlásit k seriálu či filmu. zvolili první variantu. Závěrem, jako fanda této série Stargate, musím i přesto uznat, že jsem se do určité míry bavil a až takový odpad to nebylo. ()

Knifovich 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že je to fanmade minisérie s nízkým rozpočtem, ale formát 10x10 minut mi přijde naprosto k ničemu. Nesmyslně dlouho čekáte na něco, co vám ve výsledku ani nic neřekne. Tvůrci se snaží nacpat poměrně rozsáhlý začátek celého světa StarGate do kuličky, hodit ji do alternativního vesmíru a čekají, že to bude mít dobré ohlasy, tudy cesta opravdu nevede. Jsem zastánce toho, že celý tento projekt měl vzniknout jako jeden kratší film, než to co z toho vzniklo nakonec. Možná na mé kritické hodnocení má vliv 8 let čekání na další dílo ze světa StarGate, na konci kterého jsem si představoval důstojné pokračování, reboot, cokoliv. Ale teď už k samotnému obsahu a seriálu celkově. Příběh je naprosto předvídatelný i pro člověka co o StarGate slyšel jen z vlaku už po prvním "dílu". Efekty špatné určitě nejsou ba naopak by mi vůbec nevadilo, kdyby rozpočet pro ně snížili a peníze radši nacpali ať už do formátu a nebo do úplně čehokoli jiného, protože vizuální stránka samotná sic je na průměru, je ten nejlepší zážitek, který si ze seriálu odnesete. Je to i trochu smutné. Závěrem bych chtěl tvůrce politovat, protože kdyby se na začátku rozhodli, investovat do tématu s nižším prahem očekávání od fanoušků a nebo dokonce do svého originálního tématu, ohlasy by určitě byli minimálně o půlku lepší než jsou teď. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama