Reklama

Reklama

Po dvanácti letech vychází nová a upravená verze původního pilotního dílu k Hvězdné bráně SG-1. Tento upravený pilotní díl nabízí nové scény, vylepšené efekty a především nově vybranou, nádhernou hudbu Joela Goldsmitha. Fanoušky i nezasvěcené potěší netypický, seriálový konec, který je oproti původnímu dvojdílu jiný. (MATADOR)

Recenze (40)

chevronman 

všechny recenze uživatele

Prostě ne! Pro mě tato verze Children of the Gods znamená jedno velké zklamání. Problém je následující: Většina rozšířených verzí filmů, které jsem měl možnost vidět, dává díky dodatečně přidaným scénám větší smysl, než jejich původní protějšky. Bohužel to se nestalo u tohoto filmu, právě naopak! Tato přestříhaná verze Children of the Gods dává mnohem menší smysl než verze původní a navíc se na ni nelze dívat jako na samostatný film vzhledem k tomu, že vlastně startuje celý seriál. Efekty taky nejsou kdovíjak vylepšené, a proto mi nezbývá než takhle nízké hodnocení. Původní verze je zkrátka lepší. A to se považuju za fanouška SG světa. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Skoro nový, ale přeci jen stejný pilotní díl k Hvězdné bráně SG-1. Po 12 letech vyšla tato nová, technologicky vyspělejší verze pilotního dvojdílu. Pár nových scén, slušné efekty a především příběh zapadající spíše tak, aby člověk mohl bez předsudků shlédnou tento filmík, jelikož konec je takový "neseriálový". Ale ovšem co nejvíce mne chytlo bylo věnování zesnulému Donu S. Davisovi. Tvůrci tak uctili památku jedné z nejdůležitější postav v celém seriálu. Věnováno památce Dona S. Davise 1942 - 2008. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Kdyby se každá seriálová pokračovačka filmu nalepila takovýmto způsobem, byl by důvod je dělat. Pokud vím, tak se tak stalo pouze ve Stargate a tato výjimka ukazuje, že to není jednoduchá věc. Čest tvůrcům, že to dokázali a vykřesali z toho deset sérií a další paralelní pokračování. První díly první série shrnuté v tento film jsou důkazem toho, že krom tváří herců seriál dělal filmu čest. Nejpozoruhodnějším a nejpodivnějším bodem tohoto začátku seriálu je, řekl bych, procitnutí Teal'ca, ale pro neznalce: nebojte, jeho dobré důvody se vysvětlí dál v seriálu. 95% = 5/5 ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Pro mne naprosto zbytečná předělávka původního pilotu. Věnovat ho památce Don S. Davis je sice hezké gesto, ale jinak nový pilot nepřinesl vůbec nic nového. Alespoň jsem doufal, že nějak změní to, v čem se v seriálu dále nepokračovalo, jako například ty omrzlé tváře po průchodem bránou. Jinak sem tam něco chybí, sem tam něco přebývá. A nový způsob vyjádření průchodu bránou, který se v seriálu zabydlel tuším od 9. série mě také příliš nepotěšil. Celkově však nepřináší nic nového. Proto o hvězdu míň, než pilot původní. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem měl štěstí, že jsem pilot propásl. Když jsem ho pak viděl později, mohl jsem si k tomu jen gratulovat. Myslím, že by mě spíš odradil. Ani zrestaurovaná a přestříhaná verze tomu moc nepomáhá. Oba dva piloty jsou jakoby ke stylově zcela jinému seriálu. Televiznost z toho čiší a některé pasáže jsou nudné, ale nemám odvahu sestřelit pilot ke skvělému seriálu, byť mizerný. Z úcty k prvním osmi řadám seriálu je to za tři. ()

Zajímavosti (2)

  • Nově sestřihaný a upravený video film Stargate SG-1: Children Of The Gods obsahuje nové, dříve vynechané scény, nové efekty a novou hudbu od Joela Goldsmitha. (Amroth666)
  • Příběh má totožný děj s původním video filmem Children of the Gods, jen je zakončen návratem budoucího týmu SG-1 na základnu a nekončí jako původní snímek záběrem na majora Kawalskiho, kterému žhnou oči, protože byl napaden Goa'uldem. (Amroth666)

Reklama

Reklama