Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní film spin-off k seriálu Stargate SG-1. Před několika miliony lety na zemi žila rasa nazvaná Antikové. Ti ve svém letajicím městě Atlantis odletěli do jiné galaxie aby se zde usadili. Na konci sedmé sezony kdyz Goa'uld Anubis utocil na Zemi tak plk. O'Neill (Richard Dean Anderson) se svým týmem nalezl Antickou základnu na Antarktidě a pomocí zbraně umístěné v základně zničil Anubise a jeho Mateřskou loď. Poté je na Antarktidu převelena Dr. Elisabeth Weirová (Torri Higginson) kde spolu s Dr. Carsonem Beckettem (Paul McGillion) zjišťuje že antická zařízení dokáže ovládat pouze člověk který má vrozený Antický Gen. Díky Danielovi Jacksonovi (Michael Shanks) se podaří objevit adresu Atlantis ve vzdálené galaxii Peagasus. (ČSFD)

(více)

Recenze (65)

Allein4 

všechny recenze uživatele

Výborný start SGA, skvělé osvěžení trochu upadající SG1... Rising nastavil laťku hodně vysoko, kterou SGA udržel jen první dvě série, pak šla kvalita dolu, až konečně v sérii páté se to začalo zlepšovat...a bohužel právě ta pátá je poslední...škoda. SGA neprospělo dvojité střídání leadera expedice (Weirová - Carterová - Woolsey), neprospěli ani Replikátoři (ty jsem neměl rád ani v SG-1). Rozhodně tam neměla co dělat Teyla (ať si kdo chce co chce říká, ona neumí hrát). Také jsem čekal větší soboje s Wraithy, možnost zatažení do Pegasu třeba nějaké Goa'uldy, Rítou, Orie apod., čekal jsem spoustu vysvětlujících informací o Anticích (Lantianech) a třeba větší prozkoumávání Pegasovy galaxie, či samotného města. Prakticky nic z toho v SGA nebylo, ale i tak nemohu dát Risingu a celému seriálu jinak, než plný počet... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to do jednoducho do tématiky mojich naj seriálov a tým je povedané všetko... Stargate je jedným z kultov, ktorým so verný od jeho počiatkov, ktorý neohrozí žiadna katastrofa, pretože aj keď jedna séria končí, vždy príde nová, ktorá ju nahradí... ()

Reklama

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než úvodní televizní film k Hvězdné bráně Děti bohů - známé téma, ale nové tváře (samozřejmě O´Neilla nic nepřekoná, ale Sheppard je rozhodně sympaťák, k tomu Rodney McKay a doktor Beckett), nové prostředí, celkem pěkné vizuální pojetí. Osobně jsem vždy dojatá při onom "rising". Velice podařený soundtrack. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Pilotní film mě moc nenadchl a vlastně ani nadchnout nemohl - na nové postavy, prostředí a záporáky si prostě člověk musí zvyknout. Nechám se překvapit s čím na mě Atlantis vyběhne, prozatimní dojmy jsou - záporáci děsivější než goauldi, cool nový vizuál zadávání symbolů brány a krajně nesympatická Teyla (ano, už po prvním díle - asi je to tím, že je podobná Jenifer Lopez, kterou fakt nemám rád). ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Pilot k spin off Stargate Atlantis- Rising se vydařil na výbornou. Především již ze začátku tvůrci nasadí velmi svižné tempo, které drží po celou hodinu a půl diváka v pozornosti. Ano, seznamujeme se sympatickými novými postavami, atraktivitu pilotu povyšuje účast RDA a Michaeala Shankse v rolích Jacka a Daniela. Ti ovšem zmizí po vynikající půlhodince. Rising má skvělé triky, zajímavý scénář a vynikající hudbu Joela Goldsmithe, která předčí svým rozsahem a nápaditostí staršího bratříčka SG-1. Takhle by mělo vypadat slušně odvedené řemeslo. 5 dávám proto, že SGA v průběhu 4. série klesla kvalita a ve srovnání s Rising jasně prohrává. Ano, pilot obsahuje nějaké mušky, ale u tohoto se můžu bavit od začátku do konce, což se o moha dalších dílech říct nedá. 90%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu seriálu je možné spatřit antickou dívku, kterou o několik milionů let později najde SG1 zmrzlou v oblasti Antarktidy. Jedná se tak o odkaz na epizodu V zajetí ledu původního seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Jacinda)

Reklama

Reklama