Reklama

Reklama

Posádka Stargate objeví na Dakaře bednu, kterou považují za Archu pravdy, starodávný artefakt, který může pomoci v boji proti Oriům. Než ji stihnou otevřít, dorazí orijští vojáci v čele s Tominem. Daniel Jackson je přelstí, aby bednu otevřeli, pak ale zjistí, že o Archu se nejedná. Orijský převor nařídí Tominovi pozemský tým zabít, on však odmítne, a naopak Mitchell zabije převora, jehož schopnosti jsou blokovány speciálním zařízením. Ze šoku z převorovy smrti se orijští vojáci vzdají. Mezitím se na Zemi generál Landry setká s Jamesem Marrickem, zástupcem mezinárodní komise, který poté vyslýchá Tomina. Marrick je přidělen na palubu lodi Odyssea a vydává se s posádkou Stargate do orijské galaxie. Tam se setkají se členem odboje, který jim sdělí, že podle legendy se Archa nachází na hlavní orijské planetě jménem Celestus. Posádka se tam vydá a po transportu na povrch Celestu aktivuje Marrick na palubě lodi asgardský počítač, který upozorní Orie na jejich pozici. Mitchell a Carterová se transportují zpět na palubu lodi, kde zjistí, že Marrick s pomocí počítače vyrobil replikátora, kterého chce dostat do jedné z orijských lodí, a nechat ho, aby zničil celou jejich flotilu. Mitchell se ho pokusí zneškodnit, replikátor však unikne. Protože se k lodi přibližuje několik orijských křižníků, pokusí se Mitchell přenést na loď zbytek posádky. Replikátor však převezme kontrolu nad systémem, takže je transport nemožný. Aby loď orijským lodím unikla, musí skočit do hyperprostoru a zbytek posádky ponechat na Celestu. Daniel Jackson objeví Archu v katakombách na planetě. V tu chvíli je napadnou orijští vojáci, Teal'ca postřelí a ostatní zajmou. Teal'c i se zraněním pochoduje k městu, na dohled od něj však zkolabuje. Je oživen Morgan Le Fay, takže může pokračovat dál. Morgan se objeví v Jacksonově cele a řekne mu, že pokud vystaví jednoho z převorů účinkům Archy, i ostatní převorové budou zasažení. To oslabí Adrii tak, že ji mohou dostat do patové situace. Na Zemi mezitím dorazí převor a nabídne poslední šanci přijmout víru v Počátek. Když ho generál Landry odmítne vyslechnout, Apollo zachytí flotilu orijských mateřských lodí, které čekají na okraji sluneční soustavy... (TV Prima)

(více)

Recenze (264)

ic 

všechny recenze uživatele

Jen ten český dabing, to je něco co je jen obtížně stravitelné... třeba máte více štěstí a o tu hrůzu ani nezavadíte, nevím kolik variací na dabing může být, ale ta z DVD působí tak že ani divák seriálu nemůže často přijít na to o čem mluví... teď nemyslím že každá postava má jiný hlas než ze seriálové verze, ale horší jsou překlady slov, které jsou ve filmu úplně jiné. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Fandové vískají radostí, ostatní si řeknou tak maximálně hmm... (autorská práva na hmm má Her0.89) ... Víte, ono hodnotit film, který vznikl jako pokračování 10. série Hvězdné brány, není pro fanouška snadná záležitost. Snaží se na tom najít všechna pozitiva. Ale pravdou je, že od zničení Goaul´dů jde tenhle seriál a potažmo i film do kytek. Charismem nabombeného a nasypaného:D Andersona nahradil Ben Browder, který se stůj co stůj snaží jít ve stopách svého úspěšného předchůdce, sype hlášky z rukávu jedna radost, ale nikdy už nebude tím pravým ořechovým. Anderson jediný nevydržel, ostatní členové týmu zůstali. Stará dobrá SG-1 se rozrůstá a možná trošku ztrácí svou kvalitu na úkor kvantity, ale zase sem Vala vnáší určitý nový element. Pamatuji si na poslední díl, kde byli naprosto všichni, zapojili se do akce a zvítězili, jeden z nejlepších dílů. Asi jsem proti Browderovi zaujatý, já nevím, není mi sympatický, ale film navázal na to, na co měl, drží se dějové linie a je stejný jako seriál, plynně na něj navazuje a nepoznáte rozdíl, Oriové jsou zničeni a doufejme, že se s našimi hrdiny ještě někdy setkáme v plné polní, ale moc šancí už tomu nedávám. A je to škoda. Tak jednou zase něco skončilo:) In deed, jaffa, jaffa kree, kel mak ker Apophis. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +završení 10 let seriálu, o něco vetší rozpočet než u seriálu -hodně upovídané, takže ten kdo nezná seriál bude ztracen/// Zrovna včera, po více jak deseti letech jsem dokoukal seriál Hvezdná brána. O tom, že to je jeden z nejlepších seriálů co kdy vznikl jsem se rozepsal u samotného seriálu. Teď k filmu, který jsem si hřál na harddisku něco přes rok, a čekal než dkoukoukám desátou řadu. Tento film navazuje na závěr desáte řady a snaží se celý seriál uzavřít. Což se mu i z velké míry povede. Podstatnější ale je jak vyzní jako samostatný film. O tom, že to je pro fanoušky povinnost, netřeba diskutovat. Jeho výsledná podoba je jako by vypadl ze seriálu a mělo se jednat o dvojdíl. A možná už to tady někdo zmínil, samotné dvojdíly jsou častokrát i lepší než tento film. Ve "finále" bych čekal, že se autoři vyřádí a naservírují nám bitevní orgie, což se skoro nikdy za dobu seriálu nestalo a ani v tomto filmu tomu není jinak. Přesto si na nějakou akci příjdete. Ani o dramatické části není nouze. Tohle už prostě tvůrci umějí. Neznám sice nikoho kdo by neviděl tvůrcům do karet, ale já osobně vždy dělám, že netuším co příjde a párádně se bavím. Teď už jen zhlédnu Continuum, vrhnu se na Atlantis a počkám si na Universe. Svět Star Gate jen tak neopustím./// Celkem 78%/// PS: tak i toho Terminátora jsem se dočkal, replikátoři rulezz. Podruhé viděno v TV 10.3.2013 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl zakončení seriálu, u kterého jsem nechal část života nedopadl zrovna tak dokonale jak bych od něj chtěl, ale i tak jsem se u něj dobře bavil. Spíše mi to přišlo jako prodloužená epizoda, ale možná mi tam chyběla kompletní a originální posádka v čele s O´Neillem. Sice se Ben Browder snaží, hláškuje ostošest, kolem něj hláškují ostošest, ale už to prostě není ono. Generál Hammond v roli Dona S. Davise už se také bohužel kvůli rakovině, která ho nedávno postihla taky nedočkáme a tak nezbývá nic jiného než vzpomínat. Archa pravdy se v podstatě přijemně povedla, pokud se dokážu přenýst přes to, že nikdy nebude nic takové jaké bych si přál aby bylo, protože tento film za to vlastně ani nemůže. Jen pevně věřím, že druhý film Continuum, v hlavní rolí s generálem Jack O´neillem bude o něco zábavnější než tento díl, který ale uzavřel velkou kapitolu celého seriálu dost dobře a razantně, zacož klobouk dolů. Bude se mi po všech stýskat. Ještě že tu je druhý film, ale až uvidím i ten, tak na mě padnou mdloby a smutné vzpomínání na doby, kdy jsem slintal nad každou novou epizodou, kde jsou ty časy.... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Pro dlouholetého a zarytého fanouška je tento film zklamáním. Kvalita zpracování je na velmi nízké úrovni (už původní film z roku 1994 mi tehdy přišel víc propracovanější) a vzhledem na to, že v této sérii muselo být nasypáno spoustu prachů, mi to přijde jako doslova vyj*bávání s fanoušky. Film se ke všemu od začátku neuvěřitelně táhne a štve vsuvkou o dalším idiotovi, co jen strká vedení hvězdné brány nos do práce. Čekal jsem opravdu mnohem větší párty na ukončenou a přestože se ke konci možná dočkáme pár zajímavých zvratů i nějakého toho vesmírného střílení, tak se Archa pravdy nijak zvlášť neliší od původního seriálu. Dokonce se nebáli do pouze "natáhlejšího" dílu vsadit nudnou zápletku a televize Nova to podtrhla naprosto amatérským dabingem. ... Osud dvou galaxií visí na vlásku a ty si nepamatuješ nápovědu od povznesené bytosti? Zas tak dlouho to nesvítilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Několik scén z filmu vznikalo současně se snímkem Hvězdná brána: Návrat (2008). (Terva)
  • Film byl natočen během pouhých 18 dnů. (JORDY)

Reklama

Reklama