Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděno jako celovečerní film na Coolu a nevysílat to, pravděpodobně bych se tomuto projektu ještě nějakou dobu (a nebo navždy) úspěšně vyhýbal. A ano, tenhle příspěvek do světa Stargate je opravdu poměrně zbytečný. Herecky to sice nebylo vůbec špatné (mladá Catherine je ohromná sympaťačka a navíc kočka) a menší role Connora Trineera taky potěšila. Děj je sice stupidní (ve všech možných ohledech včetně kontinuity), ale aspoň byl zábavný a docela to utíkalo. A na konci jsem s potěšením zjistil, že zklamaný jsem nebyl. Ale pravdou zůstává, že toto není fan projekt a že fanoušci by to zvládli lépe. A faktem zůstává i to, že i kdyby tenhle film (seriál) nebyl ze světa SG, byl by i tak pořád skrz naskrz průměrný. Ale já se u něj bavil a vzhledem k mým nulovým očekáváním jsem ani zklamaný být nemohl, takže vládne vlastně vesměs spokojenost. Ale už nikdy se na to nepodívám a budu tenhle Origin vesele ignorovat. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to děsně levné a říkám si, že i přes ten mega nízký budget mohli alespoň vlejt prachy do brány a efektů okolo. Co jiného taky oddaného fandu zahřeje u šulínka víc, než bublající a vlnící se seksi hranice horizontu událostí červí díry, že ano. Všechno od CGI po zvuky je ale nepochopitelně příšerné. To ostatní, tedy herecké výkony, děj a obrazová stránka se mi ale zdá prozatím o něco lepší, než napovídaly naprosto ohavně amatérské trailery. Tvůrci se dušují, že se jedná o canon, ale zatím v něm akorát dělají solidní díry a uvidíme, jestli nakonec všechny ty logické lapsy nějak obstojně vysvětlí či nikoli. Prozatím na začátek nadsazené fanouškovské 3*, ale moc nepočítám, že to vydrží. Pokud z toho ovšem po stránce scénáře vybruslí se ctí, ve finále snižovat nebudu. Ale je to Stargate sakra! Edit: Ty kráso! Ono se jim to fakt povedlo vcelku uspokojivě vysvětlit. Sic jednoduše a předvídatelně, ale stačilo to a co víc, ve finálních dílech jsem z toho začínal cítit tu starou Stargate. Pravdou je, že se s každým dílem mírně zlepšovala režie i herecké výkony a i přes celkovou levnost a amatérské zpracování to za to nakonec i stálo. A teď je řada na nás. Ať už budou ohlasy jakékoli, hlavně musíme co nejvíc řvát a možná dostaneme víc a doufejme i v lepším provedení. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost a zrůdnost. Série dějově předchází filmu, ale půjčuje si aspekty ze seriálu. Nemá smysl stěžovat na to, jak lacině a uboze to vypadá. Spíše bych zdůraznil odfláknutý děj, popírající a dehonestující film. Celá dějová linka byla silně naivní, prostoduchá a nezajímavá. Tohle si Stargate nezasloužila. Musím říct, že zakončení tomu nasadilo korunu společně s "hodnou" Aset. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, jak málo stačí, aby toto dílko o délce televizního filmu získalo pozornost. Bohužel - trochu vyšší rozpočet efektů by tomu slušel a nezajímavý je vlastně i formát - 100 minut rozsekaných do 10 krátkých epizod působí nekonzistentně a vzhledem ke konci příběhu není příliš pravděpodobný ani rozvoj příběhu směrem k nějaké další sérii. Promarněný potenciál, i když za ty peníze vlastně dobrá práce. (50%) ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama