Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Suché, těžkopádné a až smrtelně vážné. Chcete-li Stargate, pak si tenhle seriál nepouštějte. Výhodou předchozích SG seriálů byl humor. Tvůrci věděli, že předvádějí publiku spoustu bláznivých nápadů, rozhodli se na nic si nehrát a ty blázniviny podali se svérázným humorem a postavami. To dělalo Hvězdnou bránu Hvězdnou branou. Tady však nejsou ani ty nápady, postavy a ani ta sebereflexní sranda. Seriál, místo aby potěšil věrné fanoušky SG, snaží se přizpůsobit dnešní seriálové poptávce. Z nápadu putující neovladatelné Antické lodi by se dal udělat opět skvělý seriál, ovšem, kdyby byl se starém dobrém SG duchu, a ne v duchu chaotické supervážné a rádobydramatické falešné frašky plné patetických vztahových keců, sentimentálních flashbacků a strašného srdcebolného cosi-popu (přestaňte tuhle hudbu do filmů a seriálů cpát, prosím!). /---------- díl 2x12 ------ Okej, moje chyba. Asi jsem tomu seriálu ukřivdila příliš brzy. Sic původní výtky stále trvají a jsou tam, ve chvíli, kdy se mi podařilo překonat to, že se nekoukám na klasickou SG, ale na zcela nový odlišný pohled a seriál, se zcvrkly a ustoupily do pozadí (to je teda souvětí:/). Přiznávám, že poprvé jsem shlédla asi jen čtyři-pět dílů a po roce se k tomu vrátila jen a pouze kvůli postavě Rushe. A no né, ono to funguje! Sice takovým zvláštním nedomrlým způsobem (aneb vlastně se celou dobu nic neděje, nic se nevysvětluje, ale něco vás před tou obrazovkou stejně drží). Smůla, že je seriál nedokončený, takhle nevím, co si o tom myslet. Rozjelo se spoustu záhad a otázek, místo toho, aby se ale zodpověděly, jsou buď utopeny v nudných beverlyhillsáckých vztazích nebo přesunuty na druhou kolej. (Proč je tak krásná myšlenka jako rozptýlené lidské vědomí v lodi zase nacpáno do debilní love story, proč?) Nevyřešenost těch linií tak působí jako "něco strašně záhadnýho tam strčíme, ať se v příštím díle aspoň něco děje, co s tím pak, vymyslíme později". Přála bych si, aby někdo seriál zase rozmrazil a nakousnuté linie dovysvětlil bez zbytečného utrácení času ve vztazích. Takhle je to na půli cesty. Neúspěch ve sledovanosti seriálu vidím právě v důvodu, že je pod hlavičkou SG. Stargateáky to omrzí, protože to už není ta stará dobrá vtipná SG, a ostatní se na to ani nekouknou, protože to bude "jen další trapnej SG seriál s anglicky mluvícíma mimozemšťanama se zlatým kolečkem na kebuli". ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo super, pak se stále opakovaly ty samé situace až mě to přestalo bavit. Naštěstí jsem ale vydržel do druhé série, která byla oproti té první tak jiná a o tolik lepší, že mě šéfové od Syfy pořádně nas*ali (to ani nepočítám zrušenou skvělou Capricu!), když oznámili, že 3. řada nebude. Přitom se to začlo tak parádně rozjíždět... :( A ten poslední díl, to byla opravdu lahůdka vymyšlená tak dokonale, že to vypadá, že snad ještě někdy uzavření příběhu Destiny uvidíme. Tak snad za tři roky nashledanou SG. ()

Reklama

Toj 

všechny recenze uživatele

Stargate sg-1 je dnes už kultovní záležitost s velmi propracovaným vesmírem a mnoha zajímavými nápady, kde některé epizody byly celkem stupidní, ale seriál se nebral příliš vážně a jistě zůstane v nejednom dětském srdci. SGA byl místy téměř dementní převařoval motivy z původního seriálu. Stargate universe je jistě krokem v před. Fanoušci vyrostli a stejně tak přišlo mnoho seriálů, které přinesly dospělejší pojetí. A stejně tak i SGU se snaží být dospělou variací na příběhy stargate. Mnohdy lehce přeexponované záběry a téměř battlestarovská kamera. Pilot napovídá snahu o potlačení epizodnosti, vytvoření uceleného příběhu a hlubší postavy. Na druhou stranu jedna z hlavních postav je tlustý geek, což naznačuje, že tvůrci chtějí, aby se v seriálu našlo mnoho ošklivých děcek, které tráví veškerý svůj volný čas u počítače. Samotný pilot lecčím navnadil a přitáhnul, ale po chvíli začal trochu nudit. Proto nedávám vyšší hodnocení, pokud tvůrci v následujících epizodách předvedou něco pořádného (a já doufám, že na to mají), tak hodnocení půjde výš... EDIT: Po shlédnutí celé série odebírám hvězdu. Sledovat tenhle seriál je v podstatě utrpení.. Nastavuje tvář vážnosti a hlubšího zážitku ve stylu BSG, ale přitom diváka mučí nudou a trapností. Skutečně se stydám za SGU, když se snaží být něčím, na co nemá... Děj jednotlivých epizod je neuvěřitelně hloupý. Seriál si vzal to špatné z konceptů předchozí SG seriálů, oprostil to od sebeironie a humoru, a odebral pár dějových zvratů, aby to vypadalo reálněji. Vrchol byla poslední epizoda, která končila typickým cliffhangerem a já si skutečně nepamatuji, kdy mi naposledy bylo něco tak moc ukradený.. Emoční odezva naprosto nulová... Tvůrci by si možná mohli najít raději nějakou opravdovou práci.. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí i skalních fanoušků lehce nestravitelný druhý spinoff původní série. Vsází totiž ne až tolik na samotnou bránu ale spíše na princip cestování vesmírem a atmosféru. Podobnost s Battlestar Galactica není náhodná, ovšem pro mě jako člověka tímto seriálem nedotčeným je Universe výbornou podívanou, hlavně po stránce vizuálně řemeslné a po stránce skvělé depresivní atmosféry. -- Po skončení seriálu na hodnocení nic neměním. Seriál si obě sezony udržel svoji kvalitu a i přes některé slabší momenty fungoval jako právoplatný zástupce žánru na televizních obrazovkách. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky tam kde to bylo, první díly byly takové dobré a po desátém dílu se s toho začala vyvíjet romantická scify sračka. Jako kdybych sledoval vesmírnou Esmeraldu. Celá posádka si leze po krku, režiséři si museli dát práci s hledáním nesympatických lidí, protože tady se to jimi jenom hemží.40% ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Seriálovou dominantou jsou vedle lodi Destiny hvězdné brány rozsvicející se na zámcích bíle. Barva přitom nebyla zvolena náhodně. Jedná se o poslední barvu americké vlajky, přičemž v předchozím seriálu Stargate: Atlantis (od r. 2004) se brány rozsvicejí modře a v prvním seriálu Stargate SG-1 (od r. 1997) červeně. (CANNIBAL)
  • Původně se měla postava Dr. Nicholase Rushe celým jménem jmenovat Dr. David Rush. (Amroth666)
  • Kvůli natáčení nového seriálu Stargate byla přestavěna základna SGC z původního seriálu Stargate SG-1 na základnu Icarus Base. (Amroth666)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama