Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Avengers

Avengers (2012)

Můžete o tom říct, že je to neoriginální, že je to jen o akci a že je to spatlanina. (Omlouvám se, zapomněl jsem připsat, že nesouhlasím.) Ale nemůžete popřít, že je to perfektní časovaná bomba, ve které si někdo pustil fantasii naplno, to platí hlavně pro akci a efekty a vsadil do toho všechny karty. Velice úspěšně. Avengers mají nejen záživný děj, ale i kvalitní hlášky, akci, které je dost a nedá se jí snad ani nabažit. Ovšem nemlátí se každou minutu. Najdou se i vědecké řeči. A hlavně efekty. Ty jsou udělané do poslední kapky. V životě jsem viděl asi pouze čtyři podobně dokonalé akční filmy a odjakživa miluji Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže, kterým bych dal 100% na první pohled, tedy jen tak za něco je nedám, ovšem tohle je svou akcí hravě zvládne. Možná se zdá, že jsem zaujat jen akcí, ale právě tu tenhle snímek nabízí ze všeho nejvíce a má se čím chlubit, jinak podle obsahu celého článku si jistě všimnete, že akce není jediné, co zdůrazňuji. Postavy jsou sympatické, Tony Stark alias Iron Man svými hláškami (i již zmíněnou akcí) přemůže klidně oba své sólové filmy, Captain America vypadá jako ještě několikrát tak větší borec a s Hulkem je konečně legrace. Technologie té doby někdy až k neuvěření. Finální bitva předvede schopnosti i hrdiny ve své největší dokonalosti a na to, že trvá pouze asi kolem dvaceti minut, tak si všech pořádně užijete (pouze Hulk je malinko méně vidět, ale stejně se předvede). 3D je bezva, přesto i bez něj to bohatě stačí. Prostě pecka roku, jen se nebránit. Nuže, kdo dnes natočí nějaký pořádný akční, (v rámci žánru) vtipný a hlavně záživný film. Vždyť měli v podstatě k dispozici pouze ohrané věci. Měli bysme tu snahu z toho udělat něco víc alespoň ocenit. Já dávám klobouk dolů.

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006)

Prostě parádní dobrodružný film, ve kterém se mísí i vtipy s akcí a napětím. Ještě zábavnější, než první díl. Nejlepší nestvůra za celou sérii - Kraken, který filmu dodával grády a skvělé akční chvíle. Plus ještě nějaký ten šerm a sice trošku krátká přestřelka z děl lodí. Pobavil a k tomu ta pirátská akce zaujmula na jedničku. Tehdy to byl pro mě film roku. Na první pohled jsem se zamiloval.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Vše téměř při starém, jen velká škoda, že tam alespoň na chvíli nedali i toho Krakena. A finální bitva byla dobrá i velkolepá, ale pořád do sebe "naplouvali" jen lodě. Minulé díly měly více, co nabídnout, tedy jen ohledně soubojů a jejich rozdílnosti. To by bylo jediné, co bych vytkl, jinak pořád skvělé vtipy, dost akce, méně napětí, než minule, ale pořád ok a efekty však možná nejlepší za celou sérii. Takže mínusů rozhodně méně, než plusů. Celý film se mi opět líbil a série byla dosud jedna z nejlepších pirátských filmů, které jsem kdy viděl. Kéž by takové byly všechny podobné filmy.

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

Ačkoli nemá v podstatě zase tak moc dokonalý děj (který mě však naopak zaujal) , tak ale má super bitvy s meči. Vše, co se zde dělo, bylo dobré a neodtrhl jsem se od obrazovky. Pro mě nejlepší díl. Příroda a bytosti opět zajímavé, výprava též a až na opomenutí postavy Edmunda si nemám téměř na co stěžovat. Ten, kdo miluje souboje s meči si určitě přijde na své, musí však počítat s tím, že to není žádná promyšlená dokonalost. Prostě dobrodružný, akční, fantasy a občas malinko napínavý film. Jinými slovy z boje do boje.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Rozhodně dobrý a zajímavý prequel plný mimořádných scén. Avšak hodně chyb. Hlavně o tom,co se údajně stalo v minulosti podle jednotlivých postav v budoucnosti. Napřiklad v původním X-Menu se říkalo, že se Profesor X a Magneto setkali už jako mladí chlapci, nebo, že Cerebro postavili ti dva. A ještě pár věcí. Tento díl sází spíše na děj, než na akci, které je asi nejméně za celou sérii. Má to méně šťávy, než na kterou jsme u X-Menů zvyklí. Jinak děj až na ty nelogičnosti záživný a zaslouží si nadprůměr nad 70 %, avšak hudba mě zaujala ještě více na takových 90 %. Celkově byl lepší, než X-Men: Origins - Wolverine a tak zhruba stejně jako Poslední vzdor, jen měl více efektů. Nejlepší jsou zde ovšem velkolepé scény, které převyšují všechny díly, jako například vytažení ponorky z moře, nebo zastavení těch raket. I dramatické scény se najdou a herci jsou dobře vybraní. Jen James McAvoy mi přišel na Charlese Xaviera trochu mladý, ale určitě budil intelekt. Michael Fassbender zase uměl budit i trochu té hrůzy jako Magneto. Všem to šlo parádně a "Druhé třídě" stačí jen přesnější děj, který už ale tento díl bohužel obešel a trochu více soubojů mezi mutanty, aby efekty a akce stouply zase o třídu víše.

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

S radostí pět hvězd = 95% za každý díl, plus tomuto bych dal i 100%, protože ho mám nejraději. Důvod? Skvělá bitva s efekty desetiletí. Jediné, co jej sráží možná tak o 3% je celkem krátký souboj mezi mistrem Yodou a hrabětem Dooku, který byl třešničkou na dortu. Hvězdné Války - hit mého mládí.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Všechny díly Star Wars byly něčím vážně vyjímečné. Mně se nejvíce zamlouvaly epizody 2. a 3. Ne, že by to bylo tím, že jsou nejnovější, ale měly zkrátka nejlepší efekty. Tento působil nejvíce mrazivě a dramaticky. Normálně mě tyto věci nezajímají, ale zde to byla jedna z nejlepších věcí filmu. A samozřejmě hlavně akce, či efekty měly grády, jako vždy. Prostě Star Wars se vším všudy. Pět hvězd. 95%.