Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 161)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký odklon od předchozích dvou dílů je nepochybný. Především absence zábavy a zejména nadhledu z předchozích dílů velmi zamrzí. Nepotěší ani přítomnost nudy ve zdlouhavém začátku filmu. Složitost děje taky není důvod pro aplaus. Na orientaci nepřidá ani počet pirátů ve filmu, který by předčil zřejmě i počet vietnamských prodejců ve všech českých tržnicích najednou. Jack Sparrow může jenom snít o tak velkém prostoru jaký měl v předchozích dílech. Zato dvojice Orlando Bloom a Keira Knightley má prostoru až přiliš mnoho. No na Keiru se dá alespoň koukat. Film je však tak dlouhý že stačí nasbírat i nějaké ty kladné body. Společné scény Jacka Sparrowa s Barbossou připomínají staré dobré zabavné časy a v závěrečný akční nářez jsem v průběhu filmu ani nedoufal, takže o to víc mě sestřelil. Vezmu- li v potaz ještě odhalené krásné stehno Keiry, odcházel jsem z filmu přeci jen spíše spokojen než nespokojen. Z předchozích dílů jsem ovšem odcházel nadšenej ! ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jsou Piráti na konci světa překombinovaní, že jsou jiní než Truhla a úplně jiní než Perla, že by asi potřebovali zkrátit, že Chow Yun-Fat nebyl úplně využit a že Depp už není tak zábavný jako v předchozích dvou filmech. Ale přesto se mi trojka až překvapivě líbila. Snad je to tou zvláštní atmosférou, vtípky, které se objevovaly vždy, když to vypadalo, že se začnu nudit, úžasnou Zimmerovou hudbou nebo parádními triky. Jediné, co mi skutečně vadilo, byla Calypsó, zejména její rozměry před tím, než začala bitva. A Tia Dalma se svým neustálým tajemným mentorováním taky nebyla to pravé ořechové. Pokud se vám Piráti na konci světa mají líbit, je potřeba k nim skutečně přistoupuvat pouze jako k zábavě, zkusit si užít hračičkování, představit si, jak bychom na takovém filmu ulítávali v deseti nebo dvanácti letech. Truhla mrtvého muže mě k tomu nakopla. U trojky jsem se k tomu musel nakopnout já sám. Ale vyplatilo se. Pokud toto nedokážete nebo nechcete dokázat, nemá smysl na ten film chodit. Budete zklamáni. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 40 minút (súhrnne, rátajúc v to pár scén na začiatku a záverečnú bitku) výbornej zábavy plnej vtipu, nápadov, nadupanej akcie a úžasných, fakt úžasných trikov. Zvyšok (teda súhrnne asi 2 hodiny) zbierka zbytočných a neznesiteľne (tým myslím naozaj NEZNESITEĽNE!!!) nudných kecov, drístov, žvástov, dejových komplikácií a poväčšine trápnych Deppových pokusov o humor (scény, v ktorých je Sparrow viackrát než raz, sú všetky napospol absolútne nevtipné, ba otravné). Nechápem, ako všetok ten SCENÁRISTICKÝ HNOJ mohli vôbec natočiť, "zahrať" a pustiť do kín (Bruckheimer je už asi starý a blbý a stráca súdnosť). Celkovo: ešte rozťahanejšie a nudnejšie ako dvojka. Séria tohtoročných letných sklamaní pokračuje... P.S.: Súhlas s Psemom: Rush je lepší ako Depp. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se na trojku bál jít do kina, přesto jsem šel. Nečetl jsem nic, názory ani recenze, pouze viděl hodnocení a netrpělivě jsem tušil zklamání, které se později....dostavilo, ale v určité podobě. Hlavní a asi nejdůležitější bod, který filmu škodí, krom tedy asi nejslabšího pirátského soundtracku, je jeho délka, jenž nechci naléhat na konec, který je skvělý i když trochu delší, ale na extrémně nudný začátek, u kterého jsem už i v kině nepatrně usínal. Singapur byl sice ponurý a atmosferou nabušený přístav, ale mě jeho ztvárněním nijak tvůrci neoslnili, možná je to právě tím, že jak bylo ponuré tak právě děsně šedé, bez barev a právě tak mě neměl čím zaujmout. Naopak ale musím přiznat, že jsem se u trojky překvapivě bavil, tedy po té humornější stránce a to nepočítám samotného Jacka Sparrowa, který byl jako obvykle skvělý i s jeho haluzemi a ač plno lidí řiká, že nedostal příliš prostoru opak je pravdou, co byste taky chtěli, když ho ve dvojce Kraken sežral...Když si to v hlavě postupně sesumíruji, od trojky jsem čekal trochu velkolepější závěr, přesto mi bylo jasné, že už to tak skvělé být nemůže. I jsem měl strach z očekávání, který později ubily určité vtipné i akční scény, ale také nesmírná nuda v první půlce. Na konci světa tato část pirátů rozhodně je, ale na Konci série zřejmě ještě dlouho nebude, nejspíš. --- Koho jste? - Toho kdo nabídne nejvíc - Já mám loď, tak pojďte ke mně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně doufám, že Piráti jsou tímto na konci své cesty a Jack Sparrow bude navždy pryč. Příliš naivní já vím. Třetí díl pirátů z Karibiku dokazuje nejen pravidlo trojek, ale také i oblíbené " s každým pokračováním musí vše být větší a všeho více". To zde platí doslova a koho nepotěší více Sparrowů, toho potěší více totálních kravin a více minut. Všechno je to ke škodě, protože se Piráti stávají přesně tím, čím byli od prvního námětu, pouze velkou drahou atrakcí v zábavním parku. Johny Depp není k smíchu, ale přímo k pláči a celé jeho vystoupení bych možná shrnul do jedné věty " nejhorší Johnův výkon za poslední roky". Orlanda Blooma se divák velmi málo a Keira Knightley si hraje na drsného chlapečka. Opět. Vše je doplněno skvělým pirátem Geoffrey Rushem a naprosto zbytečným Yun-Fat Chowem. Ohledně příběhu není co říct, protože je na tolik šílený a postavený na hlavu, že se zalíbí jedině fanouškům série, kteří stejně logické myšlení a inteligenci dávno zahodili, aby si filmy lépe užili. Délka je neskutečná a závěr není vůbec tak super úžasný, jak se opět producent a herci nechali slyšet. Nuda, v které chybí nejen pořádná akce, ale i vtip. Ještě trochu a ta jedna hvězdička by tam byla. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Zástavy v záverečnej bitke patrili skutočným pirátom: Calico Jack Rackhamovi, Thomasovi Tewovi a ďalším. (Mihail123)
  • Herci a štáb natáčeli kolem posledního týdne v srpnu roku 2006 u pobřeží Jižní Kalifornie v oblasti South Bay. Přítomní mohli vidět, jak se Černá perla plaví do přístavu a z přístavu Palos Verdes Estates a u mola na pláži Redondo. Hvězdy filmu si tehdy vzaly volno, aby se pozdravily s fanoušky a rozdaly autogramy. (warhammer)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama