Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slátaniny tohohle tyou mě vždycky odpuzovaly, snad možná být v hlavní roli muž a ubrat tak polovinu "rádobyhlášek", údajných dějových "zvratů" a připitomělé akčnosti a film by aspiroval na průměr nejvyššího kalibru. Pirátská tématika se holt musí zpracovávat úplně, ale úplně jinak. Tedy odpustit si výlety do teenagerských komedií (nemá-li jít o totální parodii) i do jejich romantických konkurentek a soustředit se alespoň na jednu vážnou postavu. (Jestli to může být vůbec někdy ženská, je jednoduchou otázkou.) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to takový propadák nebyl, jak tržby napovídaly. Výpravné dobrodružství, které příliš banálním scénářem, nepovedenými hrdiny a blbými dialogy nejvíce ztrácí. Výběr hlavních herců byl nešťastný a to se hold odráží do celého filmu. Poslední půl hodinka je působivá, akce se povedla a škoda, že si tento standart neudržela od začátku. Když vidí člověk, jak pěkně vše zvládli po technické stránce, práskl bych přes prsty Harlinovi rákoskou.......5/10 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes všechny snahy tahle kocábka narazila na skaliska vrtkavé divácké přízně a vinou mizerného scénáře šla navzdory velkolepé výpravě, všem akčním scénám rychle ke dnu. Stáhla sebou nejen Geenu Davisovou, ale především kapitána Harlina a nepomohlo jim ani to, že si o rok později napravili reputaci skvělým Dlouhým polibkem na dobrou noc, ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství nedělá hrdinu, ale naopak, hrdina dělá dobrodružství. Scénář sám nenabízí žádná velká překvapení, peníze jsou sice vidět na každém kroku, jenže Geeně Davis prostě nevěříte jediný úder, jediné škrábnutí. Ty choreografie soubojů nejsou špatné, ale je na nich moc vidět, že jsou to choreografie. Modine je jen takový přívěšek, a Langella zase tlačí na pilu až moc. Střez se ambicí manželek svých, hollywoodský režisére. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Co se týče komentáře, plně se shoduji s Kakou, sám také nechápu jak to mohl být takový propadák. Pirátské prostředí se mi vždy velmi líbilo a v něm Ostrov překonává Piráty z Karibiku díky svému realističtějšímu pojetí. Také nesmím zapomenout na skvělého záporáka Dawga Browna a jeho zubatou šavli. Film si IMHO zaslouží poctivé 4*, jde o jeden z nejlepších filmů z pirátského prostředí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Film je uveden v Guinessově knize rekordů jako nejvetší "propadák" všech dob. (Terva)
  • Pri tvorbe odevu pre Dawga (Frank Langella) sa filmári inšpirovali vzhľadom pirátskeho kapitána Kita Oloarda. (beso74)
  • V jednom rozhovore Matthew Modine povedal, že ďalším faktorom, ktorý prispel k tomu, že výrobné náklady sa vymkli spod kontroly, bol, že Harlin mal vždy tri kamery v pohybe súčasne. (Arsenal83)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama