Reklama

Reklama

Piráti: Poslední královský poklad

  • Jižní Korea Haejeok: Dokkaebi Gitbal (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Otrlí piráti a banditi z Čosonu hledají ztracené královské zlato. Musí přitom ale rozlousknout spoustu hádanek, přestát nebezpečné bouře a odolat nemilosrdným nepřátelům. (Netflix)

Recenze (21)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tvůrci dalšího jihokorejského ryze popcornového snímku o pirátském dobrodružství jakoby použili nápad amerického snímku 'Ostrov hrdlořezů' (1994). Takový dojem vyznívá z faktu, že i zde je použita kapitánka pirátské lodi všem velící. A pánové, na jihokorejku dokonce i hezká. Jinak je, stejně jako u snímku 'Piráti' (2014), znatelná hlavně inspirace od americké filmové série 'Piráti z Karibiku' (2003-17). Tvůrci si po dějové stránce samozřejmě šli plně svou cestou, i když jako obvykle jde o poklad, při jehož hledání se dějí věci. Na asijský styl lze očekávat typická rozdivočelost, uječenost s ohromným množstvím dialogů v rapidně rychlém tempu a samozřejmě se spoustu dobrodružných akcí na vodě i na zemi. Na asijskou kulturu je v příběhu použita místní mytologie, legendy a fantasy, což dohromady pro nás může být, obzvlášť v onom prezentačním rychlém tempu, docela guláš. Dobrodružných aspektů je víc než dost, což ale kupodivu vede spíše ke škodě. Na dvouhodinovou stopáž to vede k dojmu, že snad nikdy neskončí. Popcornová zábava je však v plné palbě zaručena a neustálé zábavy si lze užít do sytosti. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

První piráty ( 2014)  jsem neviděl, ale u tohohle musím říct že se to hodně povedlo. Sice pár scén vykradlo piráty z Karibiku, a pár scén bylo dost přehnaných, ale i přesto musím říct že jsem si tenhle film dost užil, Byla to pěkná jízda a tohle obsazení herců mě sedlo jak dlouho u žádného filmu. Skvělý film na který se kouknu rád znova. ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Po osmi letech nám dorazilo duchovní pokračování pirátů z roku 2014. Toto pokračování pluje na stejných komediálních/parodických vlnách a nikdy to nebude žádná bomba, ale jako oddechová a zábavná jízda to je, jako u prvního dílu. Sice začátek byl slabší, ale konec byl epičtější a zábavnější a o hudbu bylo geniálně postaráno jako před osmi lety. Už tu není takový ten prvotní feeling, ale o čas bude pěkně postaráno. A abych byl upřímný...., tak jsem si tento film užil mnohem více, než třeba poslední piráty z Karibiku z roku 2017, z toho důvodu dám i těch 70%. ()

Petr.Tesar 

všechny recenze uživatele

Taková rádoby Korejská parodie na Piráty z Karibiku. Bylo to vtipné, správně ujeté, souboje trošku přes čáru a ústřední posádka v čele s kapitánkou byla fajn. Já jsem se bavil a pokud u toho nebudete přemýšlet tak se budete bavit taky. Nečekejte žádnou bombu ale na zabití večera pokud nemáte co dělat fajn. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním korejským pirátům registruji mnohem sympatičtější obsazení, lepší scénář, postavy a větší odbržděnost, uvolněnost, humor, který je v pohodě. Sice je to šílený pell mell žánrů a ono to ze začátku úplně nedrží pohromadě. Naštěstí se to však časem zlepší jakmile se s tím konceptem sžijete, tak si to podle mě užijete. Kang Ha Neul jako nejlepší šermíř a loupežník Koreje s afrem. Han Hyo Joo jako kapitánka pirátské lodi, oba pasou po pokladu ukradený z doby pádu dynastie Korjo. Je to hodně ulítlá komedie, která se vážně nebere, ale působivými akčnními scénami a nápady nešetří. Výprava a vizuální stránka je fakt velkolepá, takže oproti jedničce tohle je rozhodne reprízovatelné, z 3,5 hvězdy zaokrouhluji na 4. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek měl původně vyjít 15. 8. 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byl odložen. Nakonec film vyšel v IMAX formátu v kině 26. 1. 2022 a následně se 2. 3. 2022 objevil na Netflixu. (HanzoBureshi)
  • Natáčení začalo v červenci 2020 a skončilo v lednu 2021. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama