Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

novoten 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jedna z nejfatálnějších finančních katastrof, co se kdy ve filmovém světě objevily. Kariéra ambiciózní Geeny šla ke dnu jako ten nejděravější škuner, nemluvě o celé společnosti Carolco. A přitom je tenhle Ostrov neškodný a lehce stravitelný pirátský film se vším, co k němu patří - pokladem, akcí, plachetnicí, zradou a krásnou hrdinkou. Jen zkrátka přišel předčasně o nějakých osm let. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Blockbuster od Harlina který bohužel nevyšel. Je to naprosto průměrný pirátský film s velkým rozpočtem který ale není tak moc vidět. A nezachrání to ani parádní kamera dobrá výprava a sexy Davis. Film je šíleně zdlouhavý a dost jsem zíval. Škoda čekal jsem od toho daleko více. Harlinovy tenhle přešlap ale prominu, nenatočil zatím nic z čeho bych blinkal, což se málokomu povede. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V teen veku sa mi to celkom páčilo a vzhľadom na to, z akých kravín sa stali obrovské komerčné hity, prepad tohoto filmu vôbec nechápem. On totiž položil na lopatky aj svoje štúdio. Občas sa tam šermuje, má to peknú výpravu a Geena Davis je sexy. Vo svojej dobe mi to stačilo, takže nostalgické tri hviezdy. Tí Piráti z Karibiku o toľko lepší zase nie sú. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ve stejné době jako Piráty z Karibiku a musím říct, že jsou oba přibližně stejně dobré. Zatímco v Pirátech okouzluje skvělý Johnny Depp, tady na vás pirátská atmosféra dýchá ze všech stran. Možná, že někomu přijdou Piráti z Karibiku mnohem lepší, ale to bude spíš jen obrovskou reklamou, která číhala opravdu na každé stěně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší novodový pirátský film. Sympatický, kompaktní, s množstvím vtipu a sebeparodie. Žánru rozhodně ostudu nedělá a tolik opěvované Piráty z karibiku hravě převyšuje a to prakticky ve všem. Snad jen Harlin trochu vyměkl a Ostrov hrdlořezů není tak razantní a krvavá akční podívaná, jako jeho předešlé filmy. To ovšem nemění nic na faktu, že akční scény jsou stále solidní, perfektně inscenované a správně dynamické. Geena Davis je fajn, Langella je naprosto geniální. Jeho hlášky patří k nezapomenutelným. Samotnou kapitolu na závěr pak tvoří jedinečný hudební doprovod. Rozhodně jeden z klenotů filmové hudby vůbec. Chce to nadhled, dobrou náladu a nekritičnost. Pak si člověk snímek užije měrou vrchovatou. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Renny Harlin byl nominován na cenu Razzie za nejhorší režii roku. (fannah)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama