Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (12)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Aby se Brad Pitt (Tyler Durden) ztotožnil se svou postavou, měl během natáčení plný přívěs porna.

Žhavé výstřely 2

Žhavé výstřely 2 (1993)

Martin Sheen (Benjamin L. Willard), otec Charlieho Sheena (Topper Harley), souhlasil se svou krátkou rolí v tomto filmu jen v případě, pokud dají producenti jeho plat na charitu, kterou si vybere. Jelikož však nedostal tolik peněz, kolik požadoval, tak sám Charlie Sheen zbytek částky charitě doplatil.

Wall Street

Wall Street (1987)

Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal.

Wall Street

Wall Street (1987)

Charlie Sheen po dobu natáčení hojně flámoval, což se na jeho působení ve filmu podle jeho vlastních slov podepsalo. Bojoval s kocovinou a snažil se přežít každý další den.

Wall Street

Wall Street (1987)

Charlie Sheen o sobě v souvislosti s filmem prohlásil: “To, co jsem při natáčením dělal, mi pomohlo najít spojitost mezi mým populárním já a mezi mým obyčejným já.“

Ace Ventura: Zvířecí detektiv

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994)

Zdrojem inspirace byla pro Jima Carreyho (Ace) korela. Aby působil jako tropický papoušek, vybíral si pestrobarevné oblečení, chodil jako pták, při verbálním projevu prováděl ptačí pohyby a rovněž vlasy si česal na "ptačí" způsob.

Slipstream

Slipstream (2007)

Kameraman Dante Spinotti byl Anthonymu doporučen od Stevena Spielberga. Ten nabídku přijal, ačkoliv mu Anthony předem řekl, že nemají finance.

Slipstream

Slipstream (2007)

Anthony Hopkins chtěl vždy natáčet na poušti. Právě proto se tak ve snímku objevily scény z pouště.

Rain Man

Rain Man (1988)

Dustin Hoffman (Raymond) si při zkoušce opravdu pšoukl, načež se na něj Tom Cruise (Charlie) podíval a řekl: „Raymonde, ty sis prdnul?“ na čož mu Hoffman odpověděl: “Prdnul, prdnul, prdnul!“ Cruise se poté zeptal: “Proč si to udělal Raymonde?“ a Hoffman odpověděl: “Mně je to jedno!“ Režisér Barry Levinson se rozhovoru zasmál, scénu si zapsal a pak ji zařadil do filmu.

Slipstream

Slipstream (2007)

Anthony Hopkins nosil v hlavě příběh již dlouho, k napsání scénáře se ale odhodlal až po menším postrčením své třetí ženy Stelly Arroyavé, která se jej zeptala: „Proč nenapíšeš scénář?' Scénář poté napsal a poslal Stevenu Spielbergovi, který jej považoval za dokonalý americký dialog napsaný Angličanem a Anthonymu řekl, ať snímek natočí. Sám se k filmu ale nepřidal.

Reklama