Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Lister: "Chcípni, Rimmere!" Rimmer:" Už se stalo." Lister: "Opakovat!" Do kosmu, tohle je fakt nářez seriál, nemá to chybu, každou epizodu jsem viděla asi tolikrát, kolik je dohromady sérií a pořád mě to neomrzelo. Kdybych měla popisovat, co všechno mě na Červeném trpaslíkovi baví, zabralo by to hodně stran a nakonec by to byl stejně kompletní přepis dialogů. Rimmer: "Co to máš, Kocoure?" Kocour: " Blejskátko. A pozor - teď se dívej! když je šňůrka nahoře, je blejskátko dole. když je blejskátko nahoře, je šňůrka dole." Rimmer: "To je jojo, ty pitomče!"

Dexter

Dexter (2006)

Každý z nás má asi chuť, vzít občas spravedlnost do vlastních rukou a Dexter nám nabízí sadistickou radost z utrpení svých obětí. Supluje tak trochu vyšší moc, poslední soud nebo chcete li boží mlýny. Bohužel, jen málo z nás je asi profesionálním forenzním specialistou a tak obyčejným lidem musí stačit sednout k obrazovkám a monitorům a sledovat miamského zabijáka vrahů. Příběh je popisován Dextrem, chcete li, jeho vnitřním hlasem, což dokonale umožní zorientovat se v problematice, situacích a jednotlivých osobách. Psychologicky dokonale rozebrané, každá postava, která je v seriálu déle než jeden díl, je charakterově zmapována a to nás k hrdinům seriálu přibližuje, jejich chování vychází z logiky (někdy sice z jejich vlastní, nám nepochopitelné, ale tak je to v pořádku) a přesto je dán prostor pro výrazné dějové zvraty. I osobnost samotného Dextra v průběhu epizod prochází vývojem. V první sérii téměř v každém díle říká, že je bez citů a emocí a vztah s Ritou udržuje jaksi z rozumu, ale s přibívajícími díly je znát, že ho s Ritou pojí víc, než rozum a když o ní nakonec přichází, je zdrcen. Také svého syna miluje, vyvíjí se i jeho vztah se sestrou, s kolegy a s lidmi v okolí, Dexter se tak stává mnohem lidštějším, mnohem více jedním z nás. Každá série má něco do sebe, mě osobně nejvíce zaujala ta čtvrtá, kde se setkává s Trinitim. Těším se, co nabídne pokračování.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

První sezóna mě naprosto nadchla, s každou další se sice děj více a více komplikoval, ale vše bylo představeno přehledně s mnoha flasbacky, které vysvětlovaly události v předchozích dílech i sériích. seriál je sci fi, takže mi nereálnost událostí nevadí, navíc pracuje s mnoha známými fakty, fenomény a výzkumy, což jej činí mnohem zajímavějším. Osobně mě nejvíc napnula 4. sezóna, kterou jsem zhltla ani ne za týden, Olivia jako zrzka byla perfektní a to jak s každou realitou měnila i své sobnosti, svědčí o velkém hereckém talentu Anny Torv, někteří herci vypadají ve všech filmech stejně... Těším se, jaké zvraty přinese 5.sezóna! They are coming! Who coming?