Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (36)

Hokus pokus 2

Hokus pokus 2 (2022)

Za starostou, který čeká ve frontě na jablka v karamelu, stojí muž a žena v kostýmu ďábla a hospodyňky v županu s natáčkami, což je odkaz na první film a role, kterých se zhostili Penny a Garry Marshallovi.

Hokus pokus 2

Hokus pokus 2 (2022)

Scéna ze supermarketu je odkazem na scénu, která byla vystřižena z prvního filmu, kdy se několik záběrů objevilo v původním traileru k prvnímu filmu. V nich Mary (Kathy Najimy) popíjí dětský olejíček, protože věří, že je vytvořen z malých dětí. V nové verzi pijí s Winifred (Bette Midler) pleťové mléko pod názvem „Babyface“.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Film se natáčel ve městečku Cohasset v Massachusetts. Tamní železářství Cohasset Hardware bylo o několik let později opět použito pro další fiktivní městečko, a to Dobbs Mill ve filmu Promiň, jsi ženatý! z roku 1992.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Susan Sarandon přišla s nápadem, že poté, co se její postava Jane vášnivě pomiluje s ďáblem a dojde tak k její proměně z ušláplé paničky, by její vlasy měly být divoce nepoddajné. Producent Jon Peters (bývalý kadeřník, mimochodem) si tento nápad zamiloval, ale problém nastal, když se začala řešit paruka pro Susan. Nakonec situaci zachránila Cher (Alexandra), která dala Susan hustou kudrnatou zrzavou paruku z vlastního koncertního fundusu a zlaté šaty, které na sobě nakonec Susan má ve scéně, kdy létají nad bazénem.

Smrt jí sluší

Smrt jí sluší (1992)

Při detailnějším pohledu na elixír, který postava Madeline (Meryl Streep) vypije, jsou v jeho obsahu vidět siluety a obličeje lidí.

Addamsova rodina 2

Addamsova rodina 2 (1993)

Aby Wednesday vypadala jako tapeta a dřevěné obložení, musela její představitelka Christina Ricci strávit v maskérně 4,5 hodiny. V hotovém filmu jde o pasáž trvající pouhé 4,5 vteřiny.

Addamsova rodina

Addamsova rodina (1991)

Když Gomez (Raul Julia) odchází do trezoru za knihovnou, slyšíme prásknutí biče a zazní i Kitty, což je lev – domácí mazlíček Addamsových, který se objevil v původním seriálu.

Addamsova rodina 2

Addamsova rodina 2 (1993)

Počítalo se i se třetím pokračováním příběhů Addamsovy rodiny. Už během natáčení druhého dílu měl nicméně Raul Julia (Gomez) zdravotní problémy, které vedly k jeho úmrtí a Anjelica Huston (Morticia) odmítla, aby ho v roli jejího manžela kdokoli nahradil.

Addamsova rodina 2

Addamsova rodina 2 (1993)

Studio Paramount oslovilo Michaela Jacksona, zda by k filmu nenapsal hudbu. Ke spolupráci nakonec nedošlo, protože hudebník čelil obvinění ze zneužívání dětí. Autoři tedy na jeho adresu vymysleli vtípek a Jackson nakonec hudbu použil ve svém krátkém filmu Ghosts (1996).

Hook

Hook (1991)

Původní trailer k filmu z roku 1991 obsahuje hudbu z filmu Čarodějky z Eastwicku (1987), jelikož v době udení traileru nebyla ještě dopsána hudba Johnem Williamsem. Ten složil také kudbu právě k Čarodějkám z Eastwicku.

Chicago

Chicago (2002)

Původně měly hrát hlavní role Goldie Hawn a Madonna. Když si ovšem Goldie přečetla první verzi scénáře, její postava byla napsána jako třiadvacetiletá dívka. Konfrontovala tedy producenta Harveyho Weinsteina a argumentovala tím, že ani v digitální době není možné, aby hrála třiadvacetiletou a pokud nesouhlasil s jejím obsazením, měl tuto skutečnost přiznat a nedělat to touto oklikou. Goldie také přiznala, že se jí původní verze scénáře vlastně nelíbila: děj byl plytký a postavy se nijak nevyvíjely - z projektu tedy odstoupila. Po premiéře ovšem Weinsteinovi férově řekla, že vytvořil opravdu úžasný film.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

V roce 1986 protestovala jistá Laurie Cabot proti studiu Warner Bros. a proti tomu, jakým způsobem film zobrazuje čarodějnice, mezi které se sama počítala. Vadilo jí, že film čarodějnice vykresluje jako sexuchtivé hospodyňky z malých měst a ďáblovy služebnice. Svůj boj se studiem prohrála.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Majitelé obchodů a úřadů obdrželi za každý den, kdy se v průběhu natáčení změnily na obchody a úřady fiktivního městečka Eastwick, 250–1000 amerických dolarů.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Bylo natočeno i několik scén, ve kterých Daryl (Jack Nicholson) učí děvčata kouzlit a ukazuje jim různé triky. Tyto scény se nakonec ve filmu neobjevily.

Smrt jí sluší

Smrt jí sluší (1992)

Tvůrci speciálních efektů dlouze řešili s režisérem, jak by měla vypadat díra v břiše Goldie Hawn (Helen). Nechtěli, aby z rány kapala krev či aby byly vidět vnitřnosti, protože by to znemožnilo přístupnost filmu pro mladší publikum. Nakonec se rozhodli, že průstřel bude vypadat jako propálená díra s ohořelými okraji a postavu Helen nechali vykrvácet v jezírku, do něhož dopadla.

Reklama