Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Smrt v labyrintu (2014) 

Kviff 49. - Jedno z největších zklamání letošního festivalu. Klasické klišé dnešní doby, kterého je všude mraky nad mraky. Aneb, jak si všichni vesele vyjeli na výlet do Řecka, pak se všichni skamarádili, poté se všichni rozhádali, a na konec(PŘEKVAPIVĚ) se všichni pozabíjeli. Hmmmmm..... Ne - ztráta času.

plakát

Zůstává tvou radostí (2014) 

Kviff 49. - Tohle bylo mých nejhorších, nebo nejlepších 70minut v mém životě.

plakát

Nepřítel třídy (2013) 

Kviff 49. - Troufám si říct, že nejlepší film letošního festivalu. Skvělý "dospělý" film, při kterém by se atmosféra dala krájet a rovnou konzumovat. Aneb, jak je v dnešní době profese učitele zábavná, poučná, povznášející a hlavně VÝŽIVNÁ práce. :) "Es ist schwer, es zugleich der Wahrheit und den Leuten recht zu machen."

plakát

Frank (2014) 

Kviff 49. - Jediný "relevantní" popis by bylo asi něco ve stylu: WHAT THE FUCK WAS THAT!

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Seriálová bomba "typické" americké pseudo-famílie, která mě provází již od mého raného dětství !

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Sex, drogy a Rock and Roll v historickém podání...

plakát

Kagemuša (1980) 

Syrový pohled na úpadek klanu Takeda a smrt jednoho z mých oblíbenců - Shingena. Určitě doporučuji pro každého, kdo má rád aspoň trochu historie, či japonských filmů bez dnes tolik již oblíbených "hollywoodských" efektů. Film popisuje období, kdy je klan Takeda na válečném tažení proti Tokugawům a jejich dayimjó (kníže,vládce) je postřelen a následně umírá, ale ještě předtím poručí celému svému klanu aby zatajili jeho smrt po dobu tří let. A v tu chvíli přichází na scénu již dříve nalezený dvojník (jap. Kagemuša), který se snaží sžít s rolemi původního vládce klanu.

plakát

Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě (2013) 

Long Walk to Freedom by se dal přirovnat k poničenému šípu, který letí obrovsky dlouhou trasu stále větší rychlostí, až narazí do svého vytouženého cíle. První třetina filmu je poměrně nezáživná, děj je velmi, ale vážně velmi zmatený a poměrně se vleče. Ve druhé třetine nasadí o kapku větší rychlost a věci začínají být prodchnuty tím správným smyslem. A v závěru už film uhání překvapující rychlostí kupředu a snaží se dohnat věci, které zameškal v předchozích dvou třetinách. Určitě bych chtěl vyzdvihnout výkon Idrise Elby, který se role zhostil velmi dobře a působí poměrně inspirativně (což je především ve filmech tohoto typu účel). Film bych jako celek hodnotil zpracováním velmi kladně (bohužel ne kinematografickým). Určitě bych doporučil se na tento film podívat, ať již víte či nevíte, kdo to byl Mandela a nadále se můžete udržet ve své vědomosti/nevědomosti. Na celém filmu je jen škoda, že byl natočen tak dlouhý, kdyby byl býval menší, tak by jeho popularita určitě o něco stoupla, protože 152min o životopisu Mandely přece jenom nemusí být pro každého.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Jeden z mých nejsilnějších filmových záčitků posledních několika měsíců. Herecky a režisérky famózně zvládnuto - viva la náš "děda" Eastwood! Tenhle film bych velmi nerad popisoval, protože to již udělalo spoustu lidí nademnou i podemnou a navíc nechci připravit nikoho o naprosto geniální srdcervoucí zážitek. Jediné takové /Summary/ by jsem nadhodil přirovnáním první poloviny, k WARRIOR a druhé poloviny ke GRAN TORINO.

plakát

9. rota (2005) 

Trošku atypický ruský válečný velkofilm, který na různých místech pokulhává(na některých vojácích bylo vidět, že absolutně netuší co mají dělat), ale na ostatních to dohání mílovými kroky(výprava, a skvěle podaný výcvik nováčků). Příběh filmu se odehrává v afghanistánu, kam je poslána rota vojáků ze sibiře a zde bojují s muhamedány - sice na první pohled klasické hollywoodske "mainstreamové" téma, ale řekl bych, že bylo zvládnuto na výbornou (no na až zas tak výbornou ne, ale dejme tomu). Film bych určitě doporučil všem fanouškům válečných filmů, kteří klasiku, která moc nezklame.