Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Obsahy (9)

Sweetgrass

Sweetgrass (2009)

Beartooth Mountains, Montana, Spojené státy americké. Skupina stárnoucích honáků naposledy žene stovky ovcí napříč liduprázdnými pastvinami. Tato tradiční cesta je nebezpečná a vyčerpávající. Pokud se ji rozhodnete absolvovat, naskytne se vám pohled nejen na neposkvrněnou americkou divočinu, ale i do duší lidí, žijících unikátním způsobem života.
Tento dokument je výrazně minimalistický. Nedočkáte se mluvících hlav ani přívalu informací. Absentuje hudba i kvalitní záznam zvuku. Stále ale zbývají poutavé obrazy a odhalené osobnosti drsných honáků.

The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu

The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)

Nesmělý mladík Jeff (Kyle Davis) nenávidí svoji práci a dost možná celý svůj život. Začíná se odcizovat i svému nejlepšímu příteli - kolegovi Charliemu (Devin McGinn). Jednoho dne se však v jeho domě objeví postarší profesor (Edmund Lupinski), předá Jeffovi část mocného artefaktu a oznámí mu, že jako jediný žijící potomek slavného hororového spisovatele H. P. Lovecrafta má povinnost zabránit okultistům v přivolání zla v podobě velkého Cthulhu. Nedůvěřivého Jeffa o pravdivosti profesorových tvrzení záhy přesvědčí útok monstra Deep Ones a tak se spolu s Charliem vydávají za největším dobrodružstvím svých dosavadních životů. Dokáží nakonec zachránit svět před jeho jistým koncem? Má skutečně Jeff díky Lovecraftově krvi nějaké zvláštní schopnosti? A byly všechny ty hororové povídky plné nepopsatelného zla a šílenství založeny na pravdě?

Cthulhu

Cthulhu (2007)

Poté, co se homosexuální vedoucí katedry historie Russ (Jason Cottle) dozví o smrti své matky, rozhodne se vrátit do svého rodného přístavního městečka. Zde se setkává se svojí milovanou sestrou (Cara Buono) a přáteli ze školy (Tori Spelling, Scott Patrik Green). Je také konfrontován se svým otcem (Dennis Kleinsmith), reverendem lokálního hnutí New Age, který stále neakceptoval synovu sexuální orientaci a s obdivuhodnou naléhavostí se dožaduje další generace potomků. Russ postupně zjišťuje, že v městečku se děje něco zvláštního a vše, včetně matčiny smrti, má spojitost s otcovým náboženským hnutím. Z několika důvodů se rozhodne zdržet, aniž by měl jen tušení, co se blíží.

Horor v Dunwichi

Horor v Dunwichi (1970)

Mladý amatérský student okultismu Wilbur (Dean Stockwell) z pradávného dunwichského rodu Whateleyů přijíždí na univerzitu v Arkhamu, aby prostudoval obávaný Necronomicon šíleného araba Al Zahreda. Seznamuje se s krásnou Nancy (Sandra Dee), která okamžitě propadá jeho nepopsatelnému kouzlu. Nechává se proto přemluvit a rozhodne se strávit s Wilburem víkend v jeho rodinném sídle. Proč však nemá Whateleyovi v Dunwichi nikdo rád? Skrývají snad nějaké tajemství? Snímek je velmi volnou adaptací stejnojmenné povídky H.P. Lovecrafta a zároveň jedním z mála filmů, které se pokusily převést plíživou atmosféru bezmoci a neznámé hrůzy na stříbrná plátna.

Ďáblova bažina

Ďáblova bažina (2008)

Melanie (Cindy Sampson) se od svého kamaráda z mládí Jimmyho (Nicolas Wright) dozví, že její otec Howard Blaime (Bruce Dern) umírá. Rozhodne se proto po sedmnácti letech odloučení navrátit do rodného jihoamerického města Gibbingtonu. Zde však zjistí, že její otec nejen neumírá, ale dokonce je obviněn z vraždy a prakticky všichni obyvatelé města zpochybňují jeho duševní zdraví. Postupně odhalí, že byl její otec křivě obviněn. Kdo ale stojí za všemi těmi vraždami? A jak jsou spojeny s Melaniným otcem?

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (2008)

Třetí film z universa hvězdné pěchoty přivádí zpět na scénu legendárního Johnnyho Rica (Casper Van Dien), aby se opět postavil ohromné přesile brouků a odhalil jedno veliké tajemství. Příběh začíná návštěvou hvězdného maršála Anokeho na základně jedné z planet, kde útokům brouků odolává i Johnny. Náhle se ale něco zvrtne a maršál je nucen utéct. Jeho loď je ale poškozena a s několika přeživšími, mezi nimiž je i Ricova přítelkyně, nouzově přistávají na opuštěné planetě OM-1. Planeta však není tak pustá, jak se na první pohled zdá. Skrývá se zde něco tajemného a Ricův záchranný tým se tomu bude muset postavit tváří v tvář. Nejprve se však musí vypořádat se svým zatčením a odsouzením z velezrady, která se bez výjimky trestá oprátkou.

Strašidelný palác

Strašidelný palác (1963)

Velmi volná adaptace Lovecraftova Případu Charlese Dextera Warda nás spolu se stejnojmenným hrdinou (Vincent Price) a jeho ženou (Debra Paget) zavádí do přímořského městečka Arkham. Manželé se rozhodli navštívit obrovskou vilu, kterou Charles zdědil po jednom ze svých předků. Starousedlíci jsou však vystrašení a od návštěvy sídla je vyloženě odrazují. Charles se ale nenechá vyděsit pověstmi o svém prapradědovi, který prý prováděl v domě ohavné rituály a zapřičinil tak dědičné znetvoření obyvatel ponurého města a rozhodne se v domě přespat. Brzy se ale ukáže, že jeho osudné dědictví je strašlivější, než si vůbec dokázal představit.

Produkční společnost navzdory Cormanovým protestům do názvu snímku prosadila odkaz na Adgara Allana Poe, aby tím vytvořila dojem návaznosti na předchozí úspěšné Cormanovy adaptace Poeova díla. Těsně před závěrečné titulky také bylo přidáno několik Poeových veršů.

Šílenství

Šílenství (1994)

Pojišťovací vyšetřovatel John Trent (Sam Neill) je pověřen prozkoumáním náhlého zmizení fenomenálního hororového spisovatele Suttera Cane (Jürgen Prochnow). Ten má těsně před uzávěrkou své doposud nejlepší knihy, ale stále nedoručil poslední kapitolu. Trentovi se podaří lokalizovat zapomenuté městečko v němž spisovatel pravděpoodbně žije i čerpá inspiraci pro své zneklidňující příběhy. Spolu s Caneovou editorkou Lindou Styles (Julie Carmen) se vydávají po spisovatelových stopách. Začínají se kolem nich však dít podivné věci, občané městečka se chovají zvláštně a až nápadně připomínají postavy jednotlivých knih. Trent se domnívá, že jde jen o zvrhlý způsob jak upozornit na novou knihu, ale je tomu skutečně tak?

The Omega Man

The Omega Man (1971)

Slunečný den. Vylidněným Los Angeles se v kabrioletu prohání doktor Robert Neville (Charlton Heston). Je posledním člověkem na zemi, je Omega man. Nebezpečná nákaza zachvátila svět a proměnila lidi na fotofobická monstra. Nezbavila je však schopnosti myšlení. Sdružili se tedy do uskupení s názvem Rodina a rozhodli se skoncovat se vší moderní technikou, kterou viní za vznik nákazy. Doktor Neville však stále pracuje na léku. Stihne jej vyrobit dřív, než ho Rodina dostihne? A stojí vůbec nakažení o lék?

Reklama