Reklama

Reklama

The Omega Man

  • USA The Ωmega Man (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Slunečný den. Vylidněným Los Angeles se v kabrioletu prohání doktor Robert Neville (Charlton Heston). Je posledním člověkem na zemi, je Omega man. Nebezpečná nákaza zachvátila svět a proměnila lidi na fotofobická monstra. Nezbavila je však schopnosti myšlení. Sdružili se tedy do uskupení s názvem Rodina a rozhodli se skoncovat se vší moderní technikou, kterou viní za vznik nákazy. Doktor Neville však stále pracuje na léku. Stihne jej vyrobit dřív, než ho Rodina dostihne? A stojí vůbec nakažení o lék? (TobRieper)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NO. THEY SURE DON'T MAKE PICTURES LIKE THAT ANYMORE." --------- Spolu s Nocou kométy sa jedná o ďalšiu snímku, ktorá ponúka možnosť vychutnať si Mesto anjelov, ešte stále v rozkvete, v tej najlepšej možnej forme – bez ľudskej hávede. Charlton Heston sa s vetrom vo vlasoch preháňa na červenom kabriolete po vyľudnených uliciach Los Angeles, kino má len pre seba (hoci po stýkrát pozerať Woodstock '69, by jednému asi viac preplo ako zo samotnej betónovej pustatiny) a vlastne celé mesto je len jeho, okrem čiernočiernej tmy. No čistá fantázia. Pre milovníkov týchto slnečných ulíc bez akejkoľvek vertikálnosti s výnimkou Downtownu je tento film proste povinnosť, lebo kamera si to jednoznačne užíva. Tak, ako by mal aj divák. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi zpracovani "I Am Legend", coz je vyborny post-apo namet a ze zacatku z toho Omega Man tezi naplno, protoze co je na podobnych filmech nejlepsi, je prave atmosfera a vykresleni prostredi - zpustoseny svet, liduprazdne mesto, ve kterem si to Charlton Heston rajduje a obcas neco zastreli. Pak ale nastane bckova katastrofa, kdy tam zacnou strasit trapni mutanti, ke vsemu k tomu hraje naprosto nevhodny 70tkovy soundtrack a vsechno jde do kytek. "When you die, the last living reminder of hell will be gone." 6/10 ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Kravina na n-tou to je, ale v kolika filmech se vám poštěstí pozorovat plesnivé pošuky v černých kápích? Charlton Heston je zde nehorázně cool, což se však nedá říci o jeho protivníkovi - ubohém, pseudomoudra vypouštějícím vůdci Rodiny. Film má mnoho nedotažeností, sám o sobě je dosti naivní a místy velmi trapný, ale na tu hodinku a půl člověka zabaví ... přehlédne-li dotyčný právě ony stupidity ve scénáři. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Boris Sagal je tragéd! A Heston snad ještě větší, když přijmul roli v tomto filmu, asi mu docházely peníze. Naivní scénář, laciná výprava, příšerné masky ( zmutovaní kapucíni jsou k smíchu ), otřesně zrežírované akční scény, nehodící se hudba, tohle herecky nezvládá ani Heston, se samopalem v ruce je spíše směšný... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický film s takou mizernou atmosférou som dávno nevidel. Asi bude chyba už v samotnej predlohe, lebo nápad spraviť z nakazených preživších albínov, ktorí nemajú radi svetlo, nie je šťastný, ani príliš zaujímavý. O čo zaujímavejšie je to so zombíkmi, už odvtedy filmári zistili. Odpadnú zbytočné kecy a vyzerajú nebezpečnejšie než títo kapucniari. Inak som celkom nepochopil, že keď neznášajú svetlo a chodia len potme, prečo stále chodia so zapálenými fakľami :-D Je to proste celé nepodarené a podčiarkuje to záber vyľudneného mesta, kde v pozadí vidno pohybujúce sa autá. Chápem, že vyľudniť mesto v takej rozlohe nie je jednoduché a počítačom sa to ešte vtedy upraviť nedalo, no takéto zábery len podčiarkujú amaterizmus, ktorý sprevádza celý tento film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • V knižnej predlohe ľudstvo vymrie kvôli bakteriálnemu moru šíreného netopiermi a komármi, vo filme je to kvôli vojne s biologickými zbraňami. Scenárista Joyce Corrington má doktorát v chémii. Mal pocit, že takáto zmena padne adaptácii viac. (Real Tom Hardy)
  • Scenárista neskôr uviedol, že postava Lisy (Rosalind Cash) bola vytvorená najmä kvôli hnutiu Black Power, ktoré bolo v tom čase na vzostupe. (Real Tom Hardy)
  • Tim Burton uviedol, že sa jedná o jeden z jeho najobľúbenejších filmov a ak by si mal jeden zobrať na opustený ostrov, bol by to práve tento. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama