Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál sleduje skupiny, dvojice i jednotlivce snažící se přežít probíhající zombie apokalypsu. Asi tu nenajdete nic, co by jste v rámci zombie tématiky neviděli. Asi nejvýraznějším plusem je tak krátká stopáž jednotlivých epizod, která někdy klesá až k pouhým dvaceti minutám. Díky tomu si vyprávění udržuje slušné tempo takřka od začátku až do konce. Herecky nic výrazného, ale pokud nepočítám Asiatku, neměl jsem s jednotlivými aktéry problém. Masky nakažených také nejsou převratné, ale neuráží a co se gore týče, to je spíš slabota. Tvůrci se snaží zaostřit na chování jednotlivců během krize a občas se jim jakási psychologická studie i daří, ale většinou to klouže po povrchu. Celkově takový trošku lepší žánrový průměr. Každopádně druhou řadu si klidně nechám utéct. 55% ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení naprosto nechápu. Za mne žánrová laskomina. Výborná atmosféra a skvělá kamera. Nějak takhle by se to podle mě vážně dělo. Nikdo by nebyl hrdina. Některé otázky a příběhy by zkrátka zůstaly nezodpovězeny a neodkryty. Protože když vám jdou po krku zombie a vy chcete přežít, nemá moc smysl lámat si hlavu kdo je kdo. ()

Reklama

Idahou 

všechny recenze uživatele

Co prosím? 57%? Vždyť je to seriál, kterýmu rejpal a náročnej divák jako já, dává 5*! Tohle je suprový kousek, atmosferický, téměř hororový. Hercům jsem jejich role věřil a bylo tu jen minimum blbostí. Zombíci se tu nekosí po stovkách, ale protagonisti taky nemají na každým rohu akáčko. Zvuk, obraz, herci, režie, příběh všechno super a když si tak pročítám negativní komentáře, příjde mi, že někteří už skutečně ztrácí soudnost. Tohle je podstatně lepší, než dementní walking dead (dementní ne z podstaty, ale dějem, prostředím, postavama...) ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Některý scény jsou solidně na tři až čtyři hvězdy, ale já je dát fakt nemůžu. Postavy jsou tak dementní, že nechápu proč jsou ještě na světě (ve druhé sérii ještě o trochu víc). Některý jejich rozhodnutí si nejde vyložit jinak, než že chtějí zhebnout a to mě fakt rozčiluje. Tyhle ty "fuck-upy" se projevují nejvíc u hlavní hrdinky, která je už tak nesnesitelná (a to mám Jaime King jinak moc ráda.. ani jsem netušila, že umí hrát takovou zabedněnku). ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že to natočila společnost Asylum. :-O Vedle všemožně chrlených braků tu máme prequel k nemožnému Z Nation. Zde si berou tvůrci na paškál FTWD, ale naprosto dechberoucím způsobem. Konečně herecké obsazení, kdy to nevypadá jen na kolemjdoucí z ulice. Konečně kamera, která diváka vtáhne do akce. Konečně podmanivá hudba, která umocňuje celý zážitek. Obrovské překvapení! Ani jsem nedoufal, ale tvorba pod hlavičkou Netflixu přináší ovoce! 80 % ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Beisekeru (Alberta, Kanada). (BMW12)
  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)
  • Když Lance (Kelsey Flower) utíka přes střechu ze školy a následně ho pronásleduje zombie, tak si vážně poraní pravou ruku, nacož je kladen důraz při jeho pokusu nastartovat auto, kdy musí složitě používat levačku. V následující scéně v supermarketu má Lance ruku dokonale zdravou, a to po celý zbytek příběhu. (korbitch22)

Reklama

Reklama