Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět pět - zombie apokalypsa během natáčení Big Brothera je skvělý nápad. Scénář čtyři a něco - vyumělkovaná postava dominantní maminy s puškou mě dost štvala, ale ostatní týpci a typky fajn (bezkonkurenčně vede neurvalé produkční hovado Patrick, jehož hlášky mě fakt dostávaly do kolen, a jehož konec je nezapomenutelný). Nadprůměrné body i za stručnost - seriálů s podobnou stopáží bych uvítal víc. Kamera ovšem čistokrevný odpad! - opět další retardovaný prasopes se schválně co nejvíc se třesoucími prackami, kterého bych rád přivázal v garáži k ponku a trochu si na něm zablbnul s kleštěma a letlampou. Někdo tu napsal, že Dead Set je lepší než Walking Dead, kvůli absenci telenovelické vaty. Zaprvé není to tak úplně pravda, zadruhé Walking Dead nemají kameramana s pokročilým Parkinsonem, jen s mírným. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca miniséria, ktorú by si mal pozrieť hlavne George Romero, nech nabudúce nenatočí takú blbosť ako Denník mŕtvych. Tu by sa mohol naučiť, ako sa buduje atmosféra a dokonca nechýba ani to jeho obľúbené, že tými zlými sú ľudia a nie zombie. Séria sa rozbieha pekne pomaly, nechá nás zoznámiť sa trochu s hrdinami, ale potom je to pekné maso, gore vynikajúce, občas až nechutné. Rýchlych zombíkov mám rád, rozumná dĺžka a koniec tiež potešili. Celkovo teda, dosť príjemné prekvapenie. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ještě mi sice jeden díl chybí, ale ten mé hodnocení už určitě nezhorší. Perfektní nápad, perfektní zpracování, některým se určitě nebude líbit občasná roztřepaná kamera, ale mě to nevadí. Gore efektů je opravdu požehnaně, herci se mi líbí. Zatím jsem opravdu nenašel co vytknout. Po posledním díle. 95% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Co se týče prostředí a hlavního motivu, musí se tvůrcům nechat, že to pojali zase jinak a hlavně originálně. Žel jenom tohle a potenciál nebyl zdaleka a zcela vyčerpán. V 1+4 dílech jede příběh v zajetých kolejích zombie hororů, lidé zažívají různé nepříjemnost a přepady a všechno je to stokrát viděné. A k tomu, sympatické hrdiny bych musel hledat mikroskopem, takovou bandu dementů, debilů a spol. jsem viděl asi poprvé. Protože Big Brothera jsem naštěstí neviděl nikdy.. Když jsem ale občas něco zahlédl, musím uznat, že tvůrci očividně měli nějaký smysl pro humor (v některých scénách to je dokázáno) a ze všech sérií a dílů BB je tohle určitě nejlepší. A má to jednoho opravdu prvotřídního hajzla - producenta. U těch jeho keců jsem si jenom říkal, jak můžou takovýto lidé existovat, na druhou stranu moje temnější stránka se musela smát, protože bylo jasný jak skončí a taky byl svým způsobem sakra vtipný (pak ještě ta zástupkyně blondýn, která nebyla tak úplně blond). Jinak jsou ale postavy kromě nezajímavosti taky amatérsky zahrané a tedy jim opravdu nešlo fandit. Celou dobu jsem fandil těm krvežíznivému stádu, které už před tím ukázalo svoji inteligenci a že milovali své "hrdiny" k sežrání, bylo ted jenom dobře. Po technické stránce zato výborné, kamera střídá různé úhly a taky BB pohledy, střih je správně zombie hororový a je z toho cítit ta anglická nekonvenčnost na každém kroku - hodně hodně brutální hlavně v závěru. Ten samotný je ovšem největší díra ve scénaři a jestli to mělo být nějaké překvapení, zklamalo to. Nicméně přes všechny chyby jsem to sjel za pár hodin a musím uznat, že díky tomu prostředí a nenávisti k BB (uměle vypěstované, ale nemyslím si, že na škodu) to šlo a ironie tam byla. Slabší 4 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Britové se pochlapili a udělali jednu z nejlepších věcí, co je na poli zombiáckého žánru možné. Nápad s Big Brotherem je parádní. Díky němu funguje protikonzumní poselství mnohem víc, než třeba u Romera. Herci jsou skvělí, brutalita nezná mezí a ty charaktery se prefektně vyvíjejí. Debata jestli zabít, nebo "jen" zmrzačit brala dech a celé si to nebere servítky s absolutně ničím. Kelly byla perfektní hlavní hrdinka a producent Patrick byl nehoráznej mazák ( i když na konci mě sral). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama