Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer 4
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer 4

Recenze (297)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Docela slušné 'pojítko' k originálnímu seriálu The Walking Dead. Jedná se vlastně o tzv. "prequel", který poukazuje na to, jak vlastně všechno začalo - jak se apokalypsa rozpoutala. Co je ale třeba říci je to, že i přesto, že se tento seriál pojí s originálním The Walking Dead, tak že na sebe nijak nenavazují. Herecké obsazení je uplně jiné, prostředí je jiné a ani postavy se nijak nepojí s originálním The Walking Dead seriálem. Jde vlastně o to samé jako ve světě Ricka Grimese, akorát s jinou rodinou na jiném místě a v jiném čase. Za mě 70-80%. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

K pátému dílu už jsem se nedonutila. Pro mě nuda. Neustálá tma, drama... Žádné scény na odlehčení. Na něco takového mám původní Walking Dead. To bych už taky dávno přestala sledovat... nebýt magor, který prostě rozkoukaný seriál už musí dokoukat. FTWD prostě není pro mě a nestojí mi to za ten čas. Nesympatičtí herci, plno postav, které se mi akorát pletou (speciálně ženské vedlejší postavy... Neberu 2* ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První odnož původního seriálu, vznikající v době, kdy se ještě netušilo, jak velký Zombie svět tu postupně vznikne, měla v původním námětu znázorňovat časově události, které jsme v původním seriálu neviděli, o což se blahé paměti postarala převážně první řada, a postupně se seriál začat postupně přeměňovat, nejprve jako sběrač pro odpadlíky z původního seriálu, až po rádoby filozofické drama o smyslu života (to opakovaně), až po marné scénáristické snahy udržet v ději alespoň jednu původní postavu (taktéž opakovaně). ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První řada nebyla žádný zázrak. Pro fandy WD fungovala jako nucená výplň a pro fanoušky zombie žánru jako zajímavá možnost vidět téma z úplně jiného pohledu. Spin-off svou absencí logiky, sympatických postav a práce s tempem vyprávění stojí svému staršímu bratříčkovi po boku. "Mrtvolné" tempo, protivné postavy, jeden walker za epizodu a ke všemu dějová vata. Úvodní série naštěstí měla příjemnou atmosféru nastupujícího zoufalství a excelentně vygradované finále. Druhá řada se svým konceptem alá "zombie-opera" na vodě mohla uspět. To by ale tvůrci nesměli celý koncept po pár dílech zazdít absolutní imbecilitou valící se ze všech stran. 1. série: 60% ____ 2. série: 40% (Dějově se to nikam neposunulo. Od seriálu upouštím po páté části). ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Ja musim napsat update, protoze aby sly sledovat posledni serie, byla by treba lobotomie. Zatimco prvnich par serii bylo slabsich, pak se to celkem rozjelo. Nad nejakymi temi plot holes se daly primhourit oci, ale co se delo posledni priblizne dve serie, to bylo horsi nez ta lobotomie. Kdo to jako pise? A oni jsou za to scenaristi jako placeni? Wtf? ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • V epizodě zazní píseň „To Believe“ od The Cinematic Orchestra feat. Moses Sumney. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „The Days“ od Willa Foxe. (Duoscop)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama