Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dal na sledování seriálu a musím říci,že jsem si vybral opravdu velmi dobře. Obsahuje SPOILERY!!SURVIVORS- seriál,který pojednává o tom,jak virus evropské chřipky zdecimoval většinu lidské populace. Seriál se točí okolo velmi pestré skupinky hlavních postav(7)- Abby(žena,která dala skupinku dohromady a všem dala určitou naději,že mohou přežít jen při vzájemné důvěře a soudržnosti,ale mírně posedlá hledáním svého syna Petera), Anya(moje nejoblíbenější postava, melancholická lékařka,převážně uzavřená sama do sebe a těžko dostupná(především citově),která ztrácí víru v lepší zítřky), Sarah (typická představitelka hlavní fiflenky,nejméně zajímavá postava), Al(bohémský muslimský mladík,jehož hlavním životním krédem je "holky,prachy,chlast" si své sympatie vysloužil především svým ochranitelským vztahem k malému Najidovi), Greg(sympatický černoch, který i přes svou vizi o vlastní budoucnosti,dál zůstavá se skupinkou,nepostradatelný člen),Tom(nejrozporuplnější osobnost v předchozm životě vězeň za vraždu a jiné delikty,člověk který asi nejvíce ze všech bojuje se svou minulostí,osobnost, která se vždy rozhoduje chladnou hlavou nejčastěji slouží jako ochránce ostatních) a Najid(malý muslimský chlapec známý svými ochranitelskými sklony k slepicím). Z vedlejších postav bych ještě zmínil odporného hlavního záporáka Dextera a ministryni Samanthu.. První 6ti dílná série velmi dobrá,skončila ve velmi napínavém(otevřeném) momentu a tak doufám,že nám BBC nabídne pokračování.. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)

Reklama

Reklama