Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Asylumáci natočili pro Netflix zombie seriálek. A jejich rukopis je trochu znát. Nic novýho pod sluncem, jseš kousnutej nebo prostě nějak chcípneš a za chvíli je z tebe zombík, kterýho jde zneškodnit jen průstřelem mozku, popřípadě jeho rozmlácením. Asi proto většina postav se zbraní v ruce nejdřív vyprázdní zásobník do trupu nemrtvejch, přestože je to ani trochu nemůže zpomalit, natož zastavit. Hlavně že kdejaká baba, která tu přijde ke kvéru, si hned zkušeně otestuje mířidla, zaujme postoj letitýho mariňáka a vůbec se chová, jak kdyby prošla základní vojenskou službou s několika akcemi v terénu. __ S výjimkou asi dvou dílů, ve kterých se něco opravdu důležitýho řeší (na čí stranu se postavit apod.), je to jen bezduchý dílo s okoukanejma honičkama, ve kterým si ani nemáte šanci najít cestu k nějakým postavám, snad s výjimkou plochý Vietnamky (prvních pár dílů jsem váhal nad pohlavím) a hispánskýho Williama. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Překvapení: První polovina je nečekaný nářez. Každá epizoda je v jiném stylu (pro mě byla asi nejlepší Škola, tam jsem se místy pěkně pobál) a díky neustálým změnám pojetí i prostředí si seriál dlouho udržuje svěžest a spád. Přes rychlé zombíky není nouze o napětí a velkým plusem je minimum keců. Třeba ve čtvrté epizodě padnou jenom dvě slova (thank you). V druhé půli tomu sice začne trochu docházet dech, ale i tak se mi Black Summer jeví jako poněkud podhodnocená záležitost. Možná že už tady lidi mají zombíků plné kecky, ale tohle je po dlouhé době konečně něco jiného než všechny ty zombie komedie a telenovely. Komu se před cca deseti lety líbil Dead Set, tak ten připomene Black Summer asi ze všeho nejvíc. Jsem zvědav, kam se to celé bude ubírat ve druhé sérii. //// Červen 2021: To, co mě na první sérii (tedy alespoň na její první polovině) zaujalo asi nejvíc, tedy každý díl pojatý v úplně jiném stylu, tady už moc neplatí. Naštěstí zbyl ten sympatický chaos, kdy děj zběsile skáče od jedné postavy (nebo několika postav) k druhé (k druhým). Ani to už ale není taková zábava jako když se s tím člověk setkal poprvé. Časem se vše začne stále více točit kolem několika postav, které se dají nazvat hlavními. A stejně jako v první řadě seznáme, že tyto postavy míří za nějakým konkrétním cílem. V první sérii to byl stadión, tady letiště. Jsem vcelku spokojený, jen jsem marně čekal na nějaký opravdu strašidelný díl, jakým byla minule Škola. (Hotel se v tomto směru jevil docela nadějně, ale...) Black Summer má díky své epizodičnosti potenciál na spoustu dalších sérií. Otázkou je pouze udržení kvality. A ta je ve druhé řadě přece jen trochu nižší než v jejím předchůdci. Normálně bych dal tři, ale v dnešní chudé době... ()

Reklama

santiamén 

všechny recenze uživatele

7/10 Jo, má to nepřehlídnutelné nedostatky, které bych za normálních okolností pěkně rozpitvala, ale na zombie snímky mám slabost a něco hodného pozornosti se v tomto subžánru objeví jednou za dlouhé roky. Seriál měl zjevně malý rozpočet a v důsledku hodně minimalistické pojetí, ale po všech těch grandiózních masakrech, stovkách detailních záběrů na maskérský um a hromadách zombie valících se jak lavina je to vlastně osvěžující změna. Tvůrci byli nuceni zaměřit se víc na tíživou atmosféru a pocity postav. Minimálně se využívá i hudby a (zbytečných) dialogů, postavy probírají jen to nezbytné, chmurně směřují k cíli, a asi poprvé jsem měla možnost vidět díl, ve kterém se postava nechová jako trénovaný zabiják s přesnou muškou, ale úplně obyčejný, vyděšený a dost neschopný člověk, na jehož místo si divák může neochotně dosadit sám sebe v podobné situaci. Nečekaný malý klenot, který mi udělal radost. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám, že většina hodnotících hodnotí jiný seriál. Hodně zvláštně pojatá zombie apokalypsa, prakticky žádné úvodní titulky, minimum dialogů a v podstatě bez hudebního doprovodu. Vypadá to jako kdybyste koukali na skutečnou paniku obyčejných lidí co se snaží zachránit před zombíkama bez nějakého hlubšího příběhu a kudrlinek. Když se to podá takhle syrově, tak i obyčejná scéna schovávání se na střeše autobusu která by jinde byla dost o ničem , vypadá skvěle, věrohodně a plná adrenalinu. Zajímavé. Prosím, nesrovnávat s walking dead ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda že Black summer nepriniesol trochu ucelenejší príbeh, pretože niektoré epizódy boli ozaj pomerne vydarené, najmä Drive a Diner. Tvorcovia pracovali jednak z klaustrofobickýmím prostredím, jednak s otvoreným svetom a zombie apokalypsu sa im podarilo zobraziť pomerne dobre, ale ku žiadnej z postáv som si nedokázal vytvoriť lepší vzťah či sympatie a tak bol príbeh miernym sklamaním. Stále sa však jedná o jeden z lepších seriálov v ktorom sa objavili Zet. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)
  • Když William (Sal Velez Jr.) řídí auto, tak v některých záběrech drží v ruce láhev s vodou a v některých ne. (Duoscop)
  • Když na chodbě narazí na partu dětí, vezme Rose (Jaime King) zbraň Spearsovi. V následujícím záběru jí už ale má zase Spears (Justin Chu Cary). (Duoscop)

Reklama

Reklama