Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (80)

Hrozba smrti

Hrozba smrti (2024)

Převážně celý film byl natočen v Dominikánské republice, vyjma jediných záběrů stromu tzv. Freda Treea. Fred the Tree je australská borovice, která v této oblasti není původním stromem a jehož semena zde byla pravděpodobně zanesena ptačím trusem. Zakořenil ve starém opuštěném mostě, kde postrádá půdu a je vystaven slunci, slané vodě a větrům. Místní ho považují za symbol přežití a růstu v nepřízni osudu. Po hurikánu Irma v roce 2017 byli místní překvapeni, že ho našli stále na svém místě. Místní obyvatelé strom dokonce zdobí na svátky a má také svůj profil na některých sociálních sítích.

Hrozba smrti

Hrozba smrti (2024)

Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu.

The Beekeeper

The Beekeeper (2024)

Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Při natáčení scény v bistru s jídlem, když se Bill Murray (Phil) přejídá, mu byl štábem nabídnut kbelík na plivání, to ale odmítl a vše opravdu snědl. Následně po natáčení scény, zejména po dortu, se mu udělalo špatně.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

V čase 01:17:00, když Phil (Bill Murray) přivede staršího muže do nemocnice a hovoří k němu sestra, můžeme v pozadí vidět chlapce se zlomenou nohou. Je to ten samý chlapec, který později ve filmu spadne ze stromu, ale tentokrát ho Phil chytí.

Monarch: Odkaz monster - Paralely a nitro

Monarch: Odkaz monster - Paralely a nitro (2023) (epizoda)

V čase 14:12 můžeme nahlédnou do bytu Kentara Randy (Ren Watabe). Jde o odkaz na budovu Nakagin Capsule Tower. Je to unikátní dílo navržené architektem Kisho Kurokawou. Budova je složená ze 140 betonových kapslí s kruhovým oknem. Každá kapsle o 10² má vlastní koupelnu, televizor Sony Trinitron, magnetofonový přehrávač a telefon s otočným číselníkem. V roce 2022 byla budova rozebrána cca po 50 letech a 23 betonových kapslí bylo zachováno pro budoucí generace.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Cher v jednom rozhovoru uvedla, že jí fanoušci posílali dopisy, v nichž chválili píseň, kterou vytvořila pro film, aniž by si uvědomili, že píseň byla skutečně nahrána už v roce 1965. Uvedla také, že jí film pomohl zvýšit prodej alba s touto písní.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

K filmu byla také natočena scéna, ve které Phil (Bill Murray) ničí svůj pokoj, trhá polštáře, posprejuje stěny, oholí si hlavu a tak dále. Ale Haroldu Ramisovi se nakonec tato část nelíbila a místo toho scénu nahradil zlomením tužky.

Marvels

Marvels (2023)

Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu a v samotném závěru titulků můžeme slyšet mňoukání Flerkena a zvuk, který vydává při vyzvracení.

Marvels

Marvels (2023)

V čase 01:16:38 si můžeme všimnout opravené Sochy Svobody v bronzu se štítem Captaina America. Socha byla poškozena během událostí filmu Spider-Man: Bez domova (2021).

Marvels

Marvels (2023)

Se stopáží 105 minut se jedná o nejkratší film MCU.

Simulant

Simulant (2023)

Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu.

Vánoční příběh

Vánoční příběh (2022)

S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně.

Equalizer 3: Poslední kapitola

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

Greg Dyer (Marco Giuliani) z Bostonu v Massachusetts, který přišel o penzi, bydlí ve stejném domě, ve kterém bydlel v prvním díle také Robert McCall (Denzel Washington). V prvním filmu z r. 2014 si v čase 36:34 můžeme všimnou prakticky totožného záběru, který je ve třetím díle na konci filmu v čase 01:38:46. Odtud také pramení jejich známost a začátek děje filmu.

Equalizer 3: Poslední kapitola

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším.

Pět nocí u Freddyho

Pět nocí u Freddyho (2023)

Úvodní titulky jsou zobrazeny v počítačové grafice založené na Atari a ukazují události, které vedly k uzavření Pizzerie Freddyho Fazbeara.

Pět nocí u Freddyho

Pět nocí u Freddyho (2023)

Úvodní logo Universalu problikává a škvrčí stejně jako videokamery v bezpečnostní místnosti.

Pět nocí u Freddyho

Pět nocí u Freddyho (2023)

Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“

Úsvit mrtvých

Úsvit mrtvých (2004)

V čase 01:29:38, poté, co všichni nastoupí do výtahu, hraje hudba a CJ (Michael Kelly) prohlásí: „Ten flák mám rád.“ Jedná se o melodii písně „All Out Of Love“ od Air Supply z roku 1980.

Reklama