Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Kuchňa v Pariže (2014) 

Vtipné, svěží, má to spád a spoustu drobných vtípků. Než Hollywood to spíše připomíná bollywoodské komedie svou barevností a atmosférou. Ideální komedie na večer s láhví vína a pěknou slečnou.

plakát

Major Grom: Morový doktor (2021) 

Zcela nečekaný akční kus z ruské produkce. Stylizace připomínající Batmana z 80.let, bollywoodské zpomalovačky, kulisy Petrohradu, vtip Avengers, skvělé akční scény, velmi slušný scénář, pár nečekaných zvratů a přitom je to pořád Rusko. Stopáž mohla být o něco kratší a pár scén bylo zbytečných, ale přesto jsem se nenudil.

plakát

Rezavý meč (2015) 

Natočeno podle skutečné události. Kdyby se autoři pokusili natočit autorský film bez skutečné předlohy, mohla z toho být zajímavá krimi. Filmařsky je to povedený kus, ikdyž se místy trochu vleče. Takhle se autor pokouší vyrobit alternativní děj nedořešeného případu a překrucováním událostí obhajuje pravděpodobné pachatele. Informace o skutečném případu lze najít na webu třeba pod "criminal case Aarushi Talwar".

plakát

Zase nepoužitelní (2022) 

Tohle si zaslouží nominaci na Oskara, protože je to je přesně podle všech woke pravidel. Statečný, úspěšný a drsný černý policista řeší případ s neúspěšným sexistickým bělochem. Po několika vtipných scénkách přijdou na to, že pachatelé jsou bílí nacisté, kteří chtějí uspořádat bělošský převrat. Statečný černý policista ji nakope zadek a u toho mu překáží bílý trapák.

plakát

Poslední nás zachrání (2015) 

Přesně takhle si představuju film pro letní kino. Pokud si chcete večer s partou promítnout film místo táboráku, dát si pivkou, pohladit milou po koleni, tohle je ideální výběr. Nic intelektuálního, ale přibarvená, jednoduchá zábava, pár dobrých vtipů, dobré herecké výkony a vtipná pointa.

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Po přečtení Zajcevovi autobiografie chápu, proč se Zajcev od filmu distancoval, ačkoliv původně se měl účastnit jeho propagace ve světě. Účelem jistě nebylo reálné ztvárnění Zajcevových zážitků, ale udělat z toho melodramatickou slátaninku je docela mimo. Pár poznámek ke srovnání s předlohou: Zajcev nebyl vojenský nováček, ale před Stalingradem 5 let sloužil v tichomořském námořnictvu a na frontu se sám přihlásil. Úvodní útok beze zbraní a následný masakr je zcela mimo realitu. Něco takového ani Rusové nedělali. Kulomety střílející na zbabělce jsou také nesmysl. Na to byly polní soudy a trestní oddíly. Ve filmu to vypadá, že Zajcev přebýval v jakési továrně a ven si chodil zastřílet. V reálu hodně času strávili v bunkrech v zákopech nebo byla celá skupina odvelena na sektor podle potřeby. Zajcev nebyl sólista. Ostřelovači měli vždy jednoho pozorovatele, který pomáhal s průzkumem a ověřoval zásahy zápisem. Zajcev ve Stalingradu vycvičil řadu dalších odstřelovačů a fungoval jako velitel oddílu. Asi jediná scéna podle skutečnosti je ta sněmeckým odstřelovačem, který střílel skrz nábojnici bez dna.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Revenanta nezabil Fitzgerald, ale urputná snaha o velkolepé "umělecké" podání, plné sténání, vzdychání, syrových scén a ubohých indiánů. Navíc s hudebním doprovodem, který mi ke konci už svojí monotóností trhal nervy. Režisér se asi držel názoru, že čím větší je to nuda, tím větší je to umění. Filmů o mstiteli, který přežil vlastní smrt už byly natočeny asi desítky v různé kvalitě. Revenant ale přes svoje velkolepé provedení k nejlepším patřit nebude. Například Opravdová kuráž mne bavila nesrovnatelně více. Takže dvě hvězdičky za výběr lokací a kameru, nic víc.