Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Cholodnoje tango (2017) 

Hlavní příběhová linie není nikterak složitá: Miluje ji, ale ona mu neustále uníká. Když už si myslí, že budou konečně šťastní, osud jim udělá čáru přes rozpočet... Na pozadí celého příběhu jsou události II. světové války a následného připojení Litvy k SSSR, kdy docházelo k masovým deportacím nepohodlného obyvatelstva na Sibiř. Součástí filmu je opravdu nádherná hudba, do které se stačí jen zaposlouchat.

plakát

Magnolia (1999) 

Při závěrečných titulcích ve mně zůstala jen jakási hořkost a rozladěnost z toho, co jsem právě viděla. Film není vyloženě špatný, ale upřímně, nic se nestane, když ho obejdete obloukem a radši se podíváte na něco pozitivnějšího. Všechny postavy ve filmu jsou nešťastné a hledají, jak se z toho začarovaného kruhu dostat ven. Děti pykají za chyby svých rodičů, kteří se marně snaží napravit nenapravitelné. To, co někteří pohnojili před x lety chtějí vymazat jako máchnutím kouzelného proutku až v momentě, kdy si pro ně přichází zubatá a jim dochází, že buď teď, nebo nikdy.

plakát

Nasytíme celý svět (2005) 

Dokument, který mnohým lidem, jež se doposud vůbec nezajímali o to, jakým způsobem se v dnešním světě pěstují potraviny, otevře oči. Jelikož mně je dost z toho, co v dokumentu zaznělo, známo, už nějakou dobu nejím kuřecí maso a snažím se celkově konzumaci masa omezit. Kdyby se každý člověk zamyslel nad tím, jak může dopomoci ke zlepšení celkové situace, určitě by se mnohé změnilo. Začíná to u každého z nás, spotřebitelé totiž mohou ovlivnit, co se bude prodávat a za kolik! Bohužel mám ten pocit, že většina lidí je příliš líná, sobecká a lhostejná k tomu, co se děje... A právě tohle nás jednou dovede ke zkáze západní civilizace!

plakát

Policajt nebo spratek (2014) (seriál) 

Když píšu tento komentář, ještě ve mně doznívají pocity ze shlédnutí první série. Zpočátku jsem si myslela, že to zas bude nějaká ruská blbost, kterých jsem viděla nespočet, ale díl od dílu se mi Mažor zamlouval víc a víc. Kriminální zápletka, do které jsou postupně vtaženi všechny blízké osoby hlavního hrdiny, je vymyšlena tak, že do posledního dílu nemáte úplně jasno, kdo v tom má prsty. Hodnotím 5*, Mažor je jasným důkazem, že i Rusi umí natočit kvalitní seriál!

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Ačkoliv zdejší rádoby filmoví znalci toto dílo dost kritizují, já jsem názoru opačného. Mě film zaujal natolik, že jsem opravdu celou dobu seděla na zadku a sledovala. Jako nic na tomto světě ani tento film není dokonalý a má své mouchy, které na povrch zemský vytáhli už jiní, tudíž se tohoto úkolu dobrovolně vzdávám. Naopak vyzdvihnu ponurou atmosféru, dobré herecké výkony a napětí, které mi nedovolilo od filmu odtrhnout oči. Podle mě ve filmu nešlo ani tak o detektivní zápletku jako spíše o vykreslení tehdejšího démona, který lidi nenechal v klidu spát.

plakát

Odcházení (2011) 

Že Havel jako dramatik za moc nestál, je obecně známý fakt... Ale proč se tu svoji slátaninu rozhodl zfilmovat, opravdu nepochopím. Za hodinu a půl se tam skoro nic nestane, navíc je zjevné, že se jedná o divadelní hru. Abych byla upřímná, lepší by bylo, kdyby tahle hra zůstala jen na papíře!

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Byla jsem uchvácena dlouhými záběry na nevlídnou drsnou krajinu, která i přes svou surovost ladí oku. Ve spojení s hudbou to na mě působilo celkem ponuře a depresivně, což tvůrcům nemám za zlé, protože to byl jistě jejich záměr! Nemohu bohužel dát 5 hvězd, protože mi nešlo do hlavy, jak DiCaprio mohl přežít všechny ty hrůzy, které jej potkaly. Normální smrtelník by byl na jeho místě již několikrát po smrti...

plakát

Odpojit (2012) 

Celý film na mě působil dojmem, že v dnešním přetechnizovaném světě je obrovský problém s komunikací mezi lidmi... Každý by se na chvíli měl zastavit a uvědomit si to, co pro něj znamenají jeho blízcí...

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Rádoby romantický film, který mě vůbec nebavil... Takovýchto podobných slátanin bylo natočeno milion a jedna, takže se nejedná o nic světoborného, navíc už na začátku si každý průměrně inteligentní jedinec dobře spočítá, jak to celé dopadne... Zápletka je překombinovaná a místy až trapná! Silně nedoporučuji ke shlédnutí, je to totiž ztráta času...

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

"Proč jsou lidi tak krutí? Nenávist, šílenství, ..." Jedná se o útržek z rozhovoru, který vedli pronásledovaní obyvatelé ve Rwandě. Občas si tuhle větu sama pokládám a zatím jsem se nedobrala uspokojivé odpovědi... Mnohé konflikty ať už z minulost či ze současnosti mají naprosto banální příčiny, ale přesto dokáží vyústit v ohromné krveprolití. Film popisuje skutečný konflikt, který před x lety proběhl v Africe, je plný beznaděje, zoufalství, snahy o záchranu i víry v lepší budoucnost. Rozhodně nedoporučuji sledovat, pokud má člověk depku, neboť se část té pochmurné nálady může přenést na diváka...