Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (193)

plakát

Seriálové návraty (2022) (pořad) 

Filip si zvolil skvělé téma a skvěle ho zpracoval. Asi jen zamrzí, že pořad nemá větší sledovanost, aby se dostal mezi více lidí. Každým dílem nadchne a občas mám náladu si nějaký ten starý seriál pustit.

plakát

Elvis (2022) 

Zahrát Elvise musí být asi pěkný oříšek. Nejen, že mu musíte být aspoň trochu podobný, ale musíte dát do toho všechno a naprosto zkopírovat jeho pohyby, grimasy a snad i tu jiskru v oku. Nejsem specialista na Elvise, ale řekl bych, že Butler to zvládl velmi obstojně a sežral jsem mu to i s navijákem. Přesto tam zůstává jakýsi pocit, že to pořád ale není úplně ten Elvis. Co se týče kamery, střihu a děje, tak bez debat na jedničku. Jsem rád, že jsem se za 2 a půl hodiny dozvěděl o životě krále rock'n'rollu. Co mě ovšem velice překvapilo, tak bylo to, že Tom Hanks projednou hrál zápornýho slizkého hajzla a té role se ujmul tak skvěle, že ukázal, že je to pan herec i ve svém pokročilém věku.

plakát

Morbius (2022) odpad!

Někdo by už by měl vysvětlit Jardovi Léto, že se nemá srát (bez prominutí) do komiksových rolí a raději zase nahrávat alba a koncertovat. V životě se mu povedly pouze dvě role a tím to končí. Ty komiksové to bohužel nejsou. Matt Smith byl pouze dobrý jako Doctor Who a od té doby spíše tragédie. No a scénář, režie či kamera naprostá katastrofa. Jako celek to vůbec nefunguje a dokonce i ty efekty stojí za prd. Asi největší perlu tomu dodala ta věta: já jsem Venom. To mě usvědčilo v to, že je to totální odpad. Prosím už další ne.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Bál jsem se, že Disney Predátora zmrví a udělají z toho teenagerovskou pohádku, ale opak pravdou. Perfektně zpracované dobové prostředí a surovost příběhu tomu dávají výbornou atmosféru. Tohle zpracování bylo úplně perfektní a bavilo mě snad víc než originální Predátor. Dokázal bych si představit další film v podobném duchu v jiné historické době a klidně i jinde, než v Americe. Líbilo se mi, jak se hlavní hrdinka učila z jeho chování a zbraní, jak on loví a v podstatě vše použila proti němu. Asi není téměř nic, co bych vytknul. Prostě jen udělejte další díl v jiné době!

plakát

Batman (2022) 

Musím se k tomu vyjádřit, ikdyž jsem původně nechtěl. Vlastně jsem se na to ani nechtěl původně dívat. V první řadě pro porovnání s Nolanovým Temným rytířem je nový Batman spíš vtip, ale ne zas tak úplně. Příběh je suprově temný a ty tři hodiny uběhly jako voda. Výborně zvolená hudba, kamera, efekty, všechno je fajn. Jenže, máme tu takový malý kámen úrazu. Ano, hádátě správně: Pattison. Prostě ne. Snažil jsem se vypustit svoje předsudky z té upíří kraviny a sledovat ho bedlivě. Jako Batman mi absolutně nevadil. Hrál to i poměrně dobře, ale jako Bruce Wayne, no tak to jsem se musel tlemit. Prostě teen emo Bruce co jen čumí do obrazovek a straní se lidem. To se nedalo. Prostě mi přišel jak nějaký úchylák či co. Je mi to láto Roberte, ale na Christiana Balea nemáš.  Jediný plus, co bych tady jestě dal je to, že konečně nezmršili Catwoman a je tady v pohodě.

plakát

Ruby záchranářka (2022) 

Jasně, podobný příběh jsme už viděli asi storkrát. Prostě hezký rodinný film o pejskovi. Tady v tom případě o psovi, který nemá potenciál, stát se záchranářem, ale přesto se stane. Grant Gustin - znám ho hlavně díky The Flash, kde jeho herecký um jde víc a víc dolů s každou sérií, možná proto, že dostává čím dál tím víc debilnější scénář, ale v tomhle filmu mě překvapil a ujistil mě, že hrát umí.

plakát

See (2019) (seriál) 

Kdyby lidi opravdu přestali vidět, tak by to asi vypadalo takto. Musím uznat, že herci svou slepotu hrají velice zdatně. Po příběhové stránce je určitě lepší druhá série. Jason Momoa jako vždy skvělý herec, ale co se týče těch postav jeho dvou dětí, tak ti jsou spíše otravné. Uvidíme, co nám přinese brzo 3. série.

plakát

Noční obloha (2022) (seriál) 

Ačkoliv jsem fanda sci-fi, vůbec mě nevadilo, že ta sci-fi stránka tady byla spíše takový doplněk a hlavní bylo spíše sledovat příběh a vztah dvou hlavních protagonistů. Herecké výkony skvělé a rozhodně jsem se nenudil. Myslím, že první série měla být spíše takové představení pro další zajímavý příběh z další planety a velice mě mrzí, že se toho nedočkáme. Je to promarněná škoda zajímavého projektu, který se mohl vyvíjet dál. Možná měl Amazon trošku přidat rychlost a víc to rozvířit od poloviny série a třeba by se toho chytlo víc lidí.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

No, jak to říct, měl jsem pocit, že se znova dívám na Jurský Park. A to ne jen díky postavám, ale i příběhu. Ze začátku mě to bavilo, protože dinosauři jsou najednou po celém světě a čekal jsem nějaký to cestování a víc ukazování toho, jak problematické to je pro lidstvo a možná i nějaké boje v ulicích a tak. Jenže pak se to všechno zvrtlo a přesunulo se pouze na jedno místo a zase to místo zkolabovalo a záporák tam zařval. Prostě opět jsme sledovali zánik Jurského parku, jen jinde a nebyl to park.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Konečně superhrdinský seriál, který má koule. Totální nářez, který si nedělá servítky absolutně s ničím a nejčastěji vidíte krev, brutalitu a sex. Samozřejmě asi nejčastější věta v seriálu je: "Oi cunt." 1. série: V první sérii snad stačila jen ta úvodní scéna, jak Hughie přišel o snoubenku. Hned jsem se do seríálu zamiloval na první dobrou a byla to pecka. 2. série: Trošku slabší, ikdyž pořád dobrý. Nejvíce mě asi vadila Stormfront, prostě mi tam neseděla. Dokonce jsem nějak zapomněl dokoukat poslední díl. 3. série: Perfektní návrat po "dlouhém" čekaní a hlavně asi "bitchin" epizoda Herogasm. Sečteno podtrženo: kam se hrabou všechny seriály od Marvel či DC se svými ťu ťu ňu ňu hrdiny. Doufám, že spin-off Gen V bude v podobném duchu a neudělají z toho nějakou novodobou teen sra*ku.