Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Poslední recenze (20)

plakát

Dogville (2003) 

Komentář obsahuje SPOILERY! Film jsem chtěl po půl hodině vypnout a ohodnotit odpadem kvůli nesnesitelné nudě a zvláštnímu stylu zpracování, který mi moc nesedl. Kvůli tomu, abych mohl film objektivně posoudit a porovnat s hodnocením jiných lidí jsem si nemohl dovolit ho odstřelit a vydržel jsem až do konce. Po nějakém čase nudy ubylo a s přibývající lidskou krutostní, slaboduchostí a bezohledností se stal film zajímavějším i když na zpracování jsem si úplně nezvykl až do konce. Hodně jsem soucítil s hlavní hrdinkou (andělská tvář a prakticky i chování) a bylo mi jí upřímně líto, i když musím říct, že být v její kůži tak bych se tak využívat a hlavně znásilňovat nenechal, to bych se radějí udal policii, zvláště hned při prvním znásilnění, kdy byla možnost největší. V tomto směru byla pro mě pasivita hlavní hrdinky a neschopnost jakéhokoli vzdoru absolutně nepochopitelná, kor když nakonec vyjde najevo kdo ji pronásledoval a proč. Je jasné, že pasivita hrdinky, úplná bezbrannost a odkázanost na ostatní byla režisérovým záměrem. Jinak by nemohl vzniknou ten kontrast vyobrazení postupného zneužívání její dobroty a bezvýchodné situace, kdy začalo to městečko rádoby slušných a hodných lidí využívat či spíše zneužívat později až vpodstatě formou otroctví i sexuálního bylo právě přes absenci brutálnějších momentů dosti nechutné a vyvolávalo to ve mě vztek a pocity odporu. Obyvatelé města rádoby slušní a bezúhonní, i když všichni sami slabosští a zranitelní, někteří dokonce dementní, kriplové, černí, čili sami ohrožená skupina lidí se schovávali jeden za druhým, každý z ní chtěl mít prospěch a tvářili se jako by vlastně nic špatného nedělali, o to smutnější bylo, že se nikdo nevzepřel a nenašel v sobě kousek lidskosti, krom toho slabocha, který ji rádoby miloval, to byl právě ten paradox, že ti lidi byli absolutní slaboši, ale postupně si troufali více a více, když si to "mohli" dovolit. Režisérovi se tak povedlo nastínit špatné lidské vlastnosti v plné síle a tak jak to bohužel ve světě často funguje:( Konec byl pro mě zadostiučiněním a vystřílení toho zapadákova bylo jako pohlazení po duši i když s těmi co ji znásilnili bych si být jí pohrál trochu více, takže mi konec nepřišel nějak přehnaně brutální. Naopak s těmi co ji znásilnili jsem si přál, aby si "pohrála" více. Každopádně nad tím filmem uvažuji a zneklidňuje mě i nějaký čas po jeho shlédnutí, což není jen tak a to mám na filmech rád, takže od původního odpadu musím dát za 4*

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Filmový zážitek díky skvělému tempu, napětí a bezchybným hereckým výkonům, kterým vévodí Steve McQueeen a Paul Newman. Překvapilo mě, jak mě 30let starý film vtáhl. Jednoznačně mistrovské dílo a špička žánru.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Film je zpracován velkolepě a určitě stojí za shlédnutí, ale pro mě byly některé scény až neúnosně dlouhé a nudné. Přiznám se, že putování pouští jsem zrychloval, čímž jsem ulevil utrpení. Bohužel ani příběh mě nenadchnul tak, jak jsem očekával, proto nemůžu dát více, než 3*. Umělecká stránka je vysoká, ale ta zábavná mi tu trochu schází, navíc si neodpustím zkritizovat bojové scény, které jiní chválili, i když je mi jasné, že je to dobou vzniku.

Poslední hodnocení (1 984)

Tři dny Kondora (1975)

28.04.2024

Kozoroh 1 (1977)

20.04.2024

Equilibrium (2002)

13.04.2024

Nepřátelé (2017)

13.04.2024

Přepadení vlaku z Pelhamu (1974)

01.04.2024

Most špiónů (2015)

31.03.2024

Četa (1986)

30.03.2024

Konference ve Wannsee (2001) (TV film)

10.03.2024

Znovu po smrti (1991)

10.03.2024

Reklama