Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Resident Evil: Raccoon City (2021) 

Překvapivě zábavný film. Děj a postavy jsou kýčovité, CGI mizerné – ale tak nějak to přeci jen funguje – a vlastně z velké části je radost na to koukat, jelikož sety a praktické efekty jsou vcelku kvalitní a efektivní. Podtrženo a sečteno, super Béčko! Hned bych šla na další!

plakát

Alien: Covenant - Prologue: Last Supper (2017) 

Pokud musíte dynamiku postav vysvětlovat skrze prolog mimo samotný filmový snímek, je očividně něco špatně. Přestože krátký filmek sám o sobě ani nenadchne, ani neurazí, okolnosti jeho existence jsou stejně nemile okaté, jako odkaz na prvního Vetřelce. Nezbývá, než se příště snažit o něco více.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Ragnarock Arc je něco, co se v contextu Marvelu dá udělat jen velmi ztěžka – v tomto ohledu to však Waititi zvládl na výbornou. Konec Asgardu zde probíhá na pozadí epizodických příběhů jednotlivých postav, které jsou jedna po druhé nuceny se postavit samy sobě. Spád, humor i návaznost tu fungují + jedna speciální hvězdička za Ruffalova Bannera.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Blade Runner nové generace - natočený přímo a přesně pro ni. Vizuál překrásný – kamera skvělá – soundtrack dokonalý. Příběhu však chybí nějaká ta “vyšší” rovina a film nakonec jaksi vyšumí bez toho, aby vás děj dokázal pořádně nadchnout. (Mild Spoilers) AI děvče například ve filmu vůbec nemuselo být – a její případné vymazání děj nikterak nepozmění. Podobné to je s revealem „odboje“ kdy se Fancher a Green pravděpodobně snaží filmu dát jakousi epičtější scale. Jenže s dávno čitelným finálním odhalením a vcelku přidušeným posledním soubojem zde není nic jiného (kromě již zmíněných vizuálů), co by diváka pořádně přitáhlo a udrželo. Skutečnost, že to mohlo být „mnohem horší“ je nakonec jen chabou útěchou nad řadou promarněných šancí, které celý snímek nabízí. Přesto jde o kvalitní pokus o pokračování epického originálu, které stojí za to shlédnout alespoň jednou.

plakát

Batman a Harley Quinn (2017) 

Vesměs tak trochu překopaná a prodloužená verze epizody “Harlequinade” z roku 94. Na rozdíl od originálu je však tento pokus o poznání slabší a v porovnání s hromadou jiných batfilmů i dosti zapomenutelný.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Takový nenápadný doplněk do již existujícího Star Wars universa, zdá se, nebude až tak nenápadný, jak by snad někdo čekal. Přesto má daleko od dokonalosti a válečnou ságou, jak jej nazývají jistí zahraniční recenzenti, určitě není. Jisté aspekty filmu jsou trochu “rozskákané” a spousta detailů, a někdy i vývoj vztahů postav, proběhne jaksi off screen. I tak je ale Rogue One příjemnou podívanou, prezentujíc vedle “obživlých” stálic i směsici nových zajímavých postav, s finálem, které by mu mohla závidět dlouhá řada lépe sestavených snímků. Celkově je tedy Rogue One takový dobře vzdaný holt staré trilogii, který poskytl fanouškům novou naději vzhledem k budoucím připravovaným snímkům ze stejného universa.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Fantastická zvířata jsou pokusem o ztvárnění Pottera pro dospělé. Hrají na lehkou nostalgii a pokoušejí se budovat na jakémsi známém pozadí. Bohužel je film zahlcen spíše efekty a snahou ukázat divákům co nejvíce podivných stvoření na to, aby v něm byl příběh dostatečně výrazný. Snaha o temný a hlavně vážnější nádech točící se kolem smrti, utrpení a nebezpečí konfliktu mezi světem kouzelníků a mudlů působí jaksi povrchově, a finální „smutný“ konec jedné z postav nikoho příliš neosloví. Snad je to proto, že jsou diváci příliš zaměstnaní přeměnou Farrella v nepovedeného Deppa, nebo proto, že si prostě snímek samotný není úplně jistý, čím by vlastně chtěl být. Sečteno a podtrženo sice vcelku příjemná, avšak lehce zapomenutelná podívaná.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Vizuálně pěkné, příjemně obsazené, s hezkým spádem a svěžím pojetím. Přesto Suicide Sqad o poznání zaostává za podobně laděnými Guardians of the Galaxy, nebo Deadpoolem. Ne, že by to nemělo potenciál-některé scény jsou skvělé-avšak způsobem, jakým jsou poskládány za sebe, z nich nedělá ani tak zapadající části puzzle, jako kousky padajícího domina. Efekt to má pěkný, ale na konci máte namísto hezky poskládaného obrázku jen spoustu popadaných částiček. Uvidíme, co s tím udělá nějaký ten Director´s cut, ale prozatím musím říci, že kampaň pro film byla o něco zábavnější, než jeho samotné zhlédnutí. Přesto všechna čest sympatickému Deadshotovi, Harley, a i vcelku kvalitnímu gangsta Jokerovi.

plakát

Black Angel (1980) 

Leč krátké, tak kvalitní-a nebo právě zrovna proto. Atmosferické a vizuálně krásně zpracované. Ono co jiného i čekat od filmu, který si pouštěli tvůrci Excaliburu jako inspiraci. Magická půlhodinka dobře stráveného času.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Nové Star Wars neurazí, ale ani pořádně nenadchne. Přestože má film dobrý spád a sympatickou hlavní trojici nových hrdinů, snaží se spíše zavděčit současným fanouškům než jít svou vlastní cestou. Chyba? V podání Abramse jak kdy. Děj je sice vcelku průhledný, ale v rámci celé série a všech možných očekávání mu toho ani moc nezbylo a musím uznat, že jsem si ony průhledné momenty užila i tak. Sečteno a podtrženo jde o příjemný atmosferický zážitek (premiéra) a určitě se na tento nový příspěvek do vesmírné ságy podívám znovu. (Osobně bych nejraději J.J.ovi strhla ještě jednu hvězdičku za všechny scény, kdy záporákovi sundal helmu, ale protože je zbytek obsazení vskutku podařený, vyslouží si Kylo Ren pouze závorku)